Programmering

10 must-have-funktioner til Windows 9

Jeg har brugt Windows 8 i næsten et år nu, og jeg støder konstant op mod gapende huller i dens design. Fra begyndelsen har Microsoft tilbudt brugerne en akavet oplevelse, en, der, selv når den er fuldt bagt, ikke har imponeret, hvilket efterlader skrivebords-diehards i svær tilstand om, hvordan man får mest muligt ud af Windows 8.

Det er næsten som om Microsoft banker på, at Windows 8 er en frugtbar feedback-loop til Windows 9 - hvor man skal styre sin retning, og hvordan man kompenserer for, hvad to-ansigt Win8 mangler.

[Se vores grundige Test Center-gennemgang af Windows 8, og find ud af, hvor meget du ved om Microsofts operativsystem med vores Windows IQ-test. | dækker Microsofts nye retning, berøringsgrænsefladen til tablet- og desktop-apps, overgangen fra Windows 7 og mere i Windows 8 Deep Dive PDF-specialrapporten. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Nej, jeg klynker ikke over Start-menuen. Igen.

Så med Windows dev-teamet, der er slået ned i Win9-spec (eller "Windows Blue"?) -Processen - når de alligevel ikke sladrer om Sinofsky - er det på tide, at vi døde siger. Her er mine 10 vigtigste Windows 9-funktioner set fra en farvet-i-uld-desktopbruger.

Windows 9 skal have funktion nr. 10: "Kom ud af helvede" modal dialog

Ja, jeg ved, at Metro-startskærmen er en del af pakken nu, og jeg bliver nødt til at forhandle om de flisebelagte bøjler fra tid til anden. Hvad jeg virkelig vil have, er en måde at scanne mit system på for at se, under hvilke omstændigheder det springer fra skrivebordet til Metro-startskærmen.

Nogle af helvedespringudløserne er åbenlyse: Dobbeltklik på en MP3-fil, hop for eksempel til Metro Music, hvor du er opslugt af reklame for Microsofts musikbutik. Jeg ved, at jeg kan kurere den boriske opførsel ved at installere en stationær musikafspiller.

Men andre skurrende overgange er ikke så indlysende, deres kur er ikke så klar. Vær venlig, Microsoft, kom med en måde at advare mig på forhånd, inden jeg kastes til Metro mutts.

Windows 9 skal have funktion nr. 9: Metro-dæmpningsknap

Hvis Metro IE lander på en støjende side, eller hvis jeg uforvarende spiller en Metro-video, der er indstillet til øresplitsende niveauer, tager det et zillion-klik (eller swipes og sticks og dias) for at skrue ned for det blodige volumen.

Jeg ved, at min pc skal have en lydstyrkeknap. Men det gør det ikke. Jeg er nødt til at holde musen over det øverste højre hjørne af skærmen (eller huske Windows-C) og vente på, at Windows åbner Charms-linjen. Derefter skal jeg klikke på ikonet Indstillinger, køre musen ned til lydstyrkeknappen, klikke på lydstyrkeikonet, flytte til præcist det rigtige sted, og skub volumenbjælken ned. Det er svært at gøre det, når websiden viser startlinjen ved et Formel 1-løb, med fuld gas.

Der er uden tvivl for meget at bede om foruddefinerede lydstyrketaster til standardtastaturet, men bare en lydløs knap ville være meget praktisk. Windows-S til "hold kæft"?