Programmering

Windows MultiPoint Server 2011: God til mere end bare skoler

For nylig hjalp jeg et stort skolesystem med at foretage en episk overgang til nyere serverteknologi: Dens Active Directory-infrastruktur var mere end 10 år gammel, og jeg var nødt til at skifte den til nyere hardware og overføre den fuldstændigt til de nyeste versioner af Windows Server og Active Directory.

I processen gik jeg ind i klasseværelset efter klasselokalet for at finde ud af, hvorfor migrationer ikke foregik problemfrit. Typisk skyldtes det, at vi i mange af disse klasselokaler havde at gøre med skrammel - systemer, der var blevet slået dårligt i løbet af deres levetid, og kørte (næppe i de fleste tilfælde) Windows XP og på deres sidste ben. Det var trist at tænke på morgendagens unge sind, der klikkede væk på disse dinosaurer. Endnu værre, overalt i verden er klasselokaler, der ville elske at have en XP-dinosaur at klikke væk på.

[Få alle de detaljer, du har brug for til implementering og brug af Windows 7 i redaktørens 21-siders Windows 7 Deep Dive PDF-specialrapport. | Hold dig ajour med de vigtigste Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Det er måske ikke altid muligt at levere et nyt system, men med Windows MultiPoint Server kan du give en moderne desktopoplevelse til alle studerende. Produktionsversionen af ​​MultiPoint Server 2011 skal være tilgængelig i april, men der er en frigivelseskandidat, der nu er tilgængelig for at prøve. I en nøddeskal giver MultiPoint Server mulighed for en VDI-session til så mange som 20 forbindelser via en enkelt pc.

Microsoft promoverer det til klasseværelser, laboratorier og biblioteker. Besparelserne kommer med det faktum, at du ikke behøver at levere fulde computere til alle, der opretter forbindelse; hver bruger kræver kun en skærm, et tastatur og en mus. Hovedsystemet deler sine ressourcer med de andre brugere via en Windows 7-grænseflade.

MultiPoint Server 2011 er den nyeste version af dette stort set ukendte produkt. Dens værdifulde nye funktioner og forbedringer inkluderer følgende:

Support til RDP-kompatible klienter. Systemer, der er RDP-kompatible (som de gamle Windows XP-systemer, du ikke kan slippe af med) kan oprette forbindelse til MultiPoint Server. Det understøtter også tynde klienter, bærbare computere og netbooks. Tynde klienter, der understøtter RemoteFX, skal have en meget rig multimedieoplevelse.

Styring af flere servere fra et sted. Hvis du har mere end én MultiPoint-server, kan du administrere dem fra en brugergrænseflade.

Én skærm, to brugere. Det lyder godt, at alt hvad du behøver, er at levere en skærm, tastatur og mus til hver bruger, men lad os indse det: Skærme er dyre. Med MultiPoint-serveren kan du parre to personer med en skærm, der arbejder uafhængigt (gennem splitskærme) eller sammen.

Active Directory-integration. Du kan slutte dig til MultiPoint-serverne til dit eksisterende domæne og bruge eksisterende konti på domænet med serverlogins. Derudover kan MultiPoint-serveren som medlem af domænet styres gennem gruppepolitikker og levere roamingprofiler.

Virtuelle implementeringer. Du kan installere MultiPoint Server som en virtuel maskine uden at have den overflod af ny infrastruktur, som virtualisering undertiden kræver.

Lærerledelse. En lærer kan tjekke ind på hver station; der er en miniaturevisning, der giver ham eller hende mulighed for at se hver station (som en sikkerhedskameraopsætning) og zoome ind, når en studerende har brug for hjælp. Med et klik på en knap kan læreren blokere alle stationer, så eleverne skal løsne sig fra computeren og fokusere igen på læreren - jeg ville ønske, jeg havde den funktion i nogle af de it-kurser, jeg har undervist gennem årene . Læreren kan også begrænse adgangen til bestemte websteder og så videre. (Dette er grundlæggende beskyttelse, så du vil have en iBoss-forældrekontrolenhed eller en anden form for webfiltreringsprodukt for virkelig at beskytte dine studerende, biblioteksbesøgende osv.) Studerende får personlige mapper, men de kan også medbringe et USB-lagerdrev og tilslut det til deres stationer for at få adgang til deres personlige data.

Selvom MultiPoint Server kunne være et godt værktøj i skoler og biblioteker, ser jeg reel værdi i mange virksomhedsorienterede situationer såsom laboratorier, interne træningscentre og kioskstationer, som arbejdere bruger til at kontrollere deres tidsplaner og så videre.

Denne artikel, "Windows MultiPoint Server 2011: God til mere end bare skoler," blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.