Programmering

Insights-as-a-service: At give virksomheder en hurtig bane til datadrevet handling

Det er ingen nyheder, at vi er i fuld gang med en digital tidsalder præget af big data og analyser, drevet af nye teknologier, der har gjort det muligt for virksomheder let og hurtigt at samle massive datasæt fra en række kilder. Det virkelige dilemma, som denne dataoverbelastning har forårsaget, er, hvordan man giver mening med alle de strukturerede og ustrukturerede data.

Det er her indsigter-som-en-tjeneste kommer ind. Som en ny trend definerer folk det på mange forskellige måder, men i virkeligheden er indsigt som en tjeneste en proces, hvorigennem en ekstern udbyder giver mening til data for dig. På typisk “as a service” måde lader det dig kun købe den indsigt, du har brug for, ved hjælp af dine egne samt supplerende data og analysere disse data for at besvare specifikke forretningsspørgsmål.

Insights-as-a-service-markedsstørrelsen forventes at vokse fra 1,16 mia. $ I 2016 til 3,33 mia. Dollars i 2021, ifølge en rapport fra MarketsandMarkets. Jeg tror dog, at det kun bliver større, da data-sulten AI siver længere ind i næsten hvert hjørne af virksomheder, både store og små.

Hvis AI er motoren, er data brændstoffet

AI kan ikke eksistere uden data - og masser af det, og det er her indsigt som en tjeneste virkelig høster fordelene, hvilket gør det muligt for udbydere i det væsentlige at tjene penge på data, som virksomheder, selvom de er deluget med deres egne data, måske desperat har brug for at løse gåden.

Tjene penge på data

Insights-as-a-service handler ikke kun om at udlede oplysninger fra dine egne data, men også om at finde andre datakilder, der hjælper med at besvare dine specifikke forretningsspørgsmål. Som mange virksomheder finder, kan det se ud som om du har masser af data, men hvis du ser meget nøje ud, kan du opleve, at oplysningerne er duplikeret, mangler kritisk information eller irrelevant for forretningsspørgsmålet. Ligesom folk muligvis ikke ved, hvad de har brug for, før de rydder op i deres skabe, skal virksomheder vurdere deres data for at bestemme, hvilke yderligere data de muligvis har brug for.

Og det er her selve data bliver produktet. En insights-as-a-service-partner kan give dig hentede data, der kan hjælpe med at støtte forretningssagen, der ønsker at blive løst. For eksempel kan en virksomhed, der allerede har samlet data om tendenser til telekommunikationskøb, føde deres data til dine egne telekommunikationsdata for at give et komplet billede af kundernes churnindikatorer eller sandsynligheden for upselling-tjenester.

Men hvad er de typer data, der kan være nødvendige for at træffe forretningsbeslutninger? Det inkluderer virksomhedsdata, der er gemt af virksomheden i CRM-systemer, databaser, webportaler og andre placeringer; eller syndikerede data, tredjepartsdata, der kan integreres i virksomhedsdata for at skabe datasæt, der er informationsrige.

Insights-as-a-service får trækkraft takket være skyen

Forrester ser tydeligt rollen som insights-as-a-service og dedikerer en Wave-rapport til indsigt platform-as-a-service (IPaaS), som den definerer som “et integreret sæt af datastyring, analyse og indsigt i applikationsudvikling og ledelseskomponenter, der tilbydes som en platform, virksomheden ikke ejer eller kontrollerer. ”

Mens det tidligere har været virksomheder, der har været tilbageholdende med at opgive kontrollen med deres egne datasæt og analyser, ændrer skyens gennemgribende effekt det, og de ser fordelene ved skymodellen, som gør det muligt for dem at holde trit med innovation , har stordriftsfordele og fleksibilitet. Slutresultatet er, at virksomheder nu er vant til abonnementsmodellen og mere end villige til betale som de går når du køber data, analyser og indsigt for at skabe bedre forretning.

Hvad indsigt-som-en-tjeneste ikke kan gøre

Da branchens ledere, som Forrester, anerkender markedet, og når flere og flere virksomheder henvender sig til serviceselskabet for at hjælpe dem med at samle mere informerede data og efterfølgende bedre indsigt, vil markedet kun fortsætte med at vokse. Alligevel er virksomheder nødt til at tømme entusiasmen, når det kommer til at tilmelde sig indsigt-som-en-tjeneste og se det som en måde at løse alle deres forretningsproblemer på.

Sandheden i sagen er, at mens indsigt-som-en-tjeneste er en omkostningseffektiv måde at udnytte datadrevet analyse uden at opbygge infrastrukturen internt, er det stadig spild af penge, hvis du ikke klart har identificeret meget specifikt problem, du prøver at løse. For eksempel i stedet for at finde ud af, hvorfor rentabiliteten var lav i et givet år, vil et forsikringsselskab muligvis identificere årsagerne til, at kundekurven finder sted. I dette tilfælde kan en indsigt-som-en-tjenesteudbyder finpudse meget specifikke data i din organisation såvel som eksterne data om konkurrerende udbydere, der kommer ind på markedet, økonomiske forhold osv.

Derudover bør virksomheder overveje, om de allerede har det, de har brug for til at træffe deres egne informerede beslutninger, inden de går ind på en servicevej. inden det arbejder med en partner, er det godt for virksomhederne at identificere, hvad de måske allerede har internt med hensyn til data. Ofte er det overraskende at se, hvor mange data du virkelig har på tværs af forretningsenheder. Ved at fjerne de operationelle siloer og dele disse oplysninger kan virksomheder ofte identificere mønstre alene.

Men for de komplekse problemer, som interne data alene ikke kan løse, er den gode nyhed, at du med indsigt-som-en-tjeneste kan investere i tjenesterne et problem ad gangen, så du kan beslutte, hvornår du har brug for at indføre tunge kræfter.

Hvis data i dag er konge, så kommer indsigt som en tjeneste hurtigt frem som den kontraktlige hovedrådgiver, der hjælper med at informere forretningsbeslutninger baseret på datadrevne videnpunkter, forudsigelsesanalyser og indsigt.