Programmering

SAP køber SuccessFactors for 3,4 mia. $

SAP America sagde lørdag, at det betaler 3,4 milliarder dollars kontant for at erhverve SuccessFactors, en leverandør af skybaserede styringsværktøjer til menneskelig kapital.

SAP-ledere sagde, at flytningen i høj grad ville fremskynde virksomhedens skub i cloud-applikationsbranchen. Handlen forventes afsluttet i første kvartal af 2012 med forbehold af myndighedsgodkendelser og værdsætter SuccessFactors til $ 40 pr. Aktie, en præmie på 52 procent i forhold til selskabets 2. december lukkede aktiekurs.

[Opdag hvad der er nyt i forretningsapplikationer med 's Technology: Applications nyhedsbrev. | Få den seneste indsigt i de tekniske nyheder, der betyder noget, fra Tech Watch-bloggen. ]

Lars Dalgaard, grundlægger og administrerende direktør for SuccessFactors, vil slutte sig til SAP for at lede sin cloud-forretning, mens han fortsætter som chef for San Mateo, Californien, som et datterselskab af SAP. SAP sagde, at firmaet, der har ca. 1.450 ansatte, forbliver uafhængigt.

SAP "deler vores skyvision og deler vores vision for, hvor stor og forstyrrende denne mulighed er," sagde Dalgaard på et konferencesamtale for at diskutere aftalen. "Vi har haft en utrolig tur i de sidste ti år," tilføjede han og sagde, at alligevel skymuligheden "lige er begyndt."

SAP sagde i en erklæring, at kombinationen af ​​de to virksomheder "vil etablere et avanceret end-to-end-tilbud af cloud- og lokale løsninger til styring af alle relevante forretningsprocesser." Det kaldte SuccessFactors 'produkter "meget komplementære" til SAPs HR-tilbud såvel som SAP Business ByDesign-cloud-suite og SAP's line-of-cloud-tilbud.

"Cloud er en kerne i SAPs fremtidige vækst, og kombinationen af ​​SuccessFactors 'lederteam og teknologi med SAP vil skabe et cloud-kraftværk. Opkøbet vil hjælpe os med at tage højeste prioritet for administrerende direktører globalt - styring af mennesker og talent," sagde Bill McDermott, Co-CEO, SAP, i en erklæring.

Ifølge SAP driver SuccessFactors den største skala af betalende cloudbrugere med 15 millioner abonnementspladser. Det har mere end 3.500 kunder i 168 lande og registrerede 77 procent omsætningsvækst året over i tredje kvartal 2011 og 59 procent omsætningsvækst året over i de første ni måneder af 2011.

Forrester-analytiker Paul Hamerman bemærkede i et blogindlæg lørdag ikke kun den præmie, som SAP betalte for SuccessFactors, men også, at købsprisen var omkring ti gange indtægterne. "SAPs cloudstrategi har kæmpet med time-to-market-problemer, og dets centrale HR-styringssoftware har været i konkurrencemæssig ulempe med de bedste løsninger inden for områder som medarbejderpræstationer, successionsplanlægning og læringsledelse. Af erhverver SuccessFactors sætter SAP sig i en meget stærkere konkurrenceposition inden for menneskelige ressourcer og bekræfter sit engagement i software-as-a-service som en vigtig forretningsmodel, ”skrev han.

Hvordan de to virksomhedskulturer indgår i hinanden, vil være et område at se, ifølge Hamermans kollega hos Forrester, analytiker China Martens. Også "det vil være interessant at se, hvordan SAP inkorporerer SuccessFactors i sin eksisterende HCM [human capital management] -software, især da SuccessFactors henvender sig til både små virksomheder og virksomhedskunder," tilføjede hun. "Jeg forventer at se mere konsolidering på HCM-arenaen og andre stort set lokale ERP-spillere, der ser på dybere partnerskaber og / eller opkøb af SaaS HCM pure-plays."

Constellation Research-analytiker Ray Wang tweetede, at SAPs erhvervelse af SuccessFactors er designet til at konkurrere direkte med Workday, som "spiser markedsandele". Han sagde også, "Mens kernetilbudene gav en solid tilgang, forblev disse applikationer i transaktionssystemernes systemer og manglede mange af de nyere krav til engagementssystemer. Faktisk forlod mange kunder SAP for at gå til SuccessFactors for at fremskynde innovation inden for talentpladsen. "

(Mike Simons hos Computerworld UK bidrog til denne historie.)