Programmering

GitHub frigiver Electron 1.0 til desktop-app-udviklere

Electron, GutHubs open source-ramme til udvikling af desktop-applikationer på tværs af platforme, har nået 1.0 frigivelsesstatus i denne uge.

Udskilt med GitHubs Atom-editor og tidligere kendt som Atom Shell, giver rammen udviklere mulighed for at opbygge indfødte applikationer ved hjælp af HTML, CSS og JavaScript. Med Electron håndterer JavaScript API'er detaljerne ved at tale med forskellige operativsystemer, mens websider bygger brugergrænseflader.

GitHub siger, at en Electron-app kan betragtes som en minimal webbrowser med evnen til at interagere med det lokale filsystem; Webbrowseren er en del af appsemballagen. Således kan applikationer skrives en gang og køres på flere platforme, mens Electron fungerer som en universel grænseflade til operativsystemet. Det har sit eget kernesæt af API'er; Chromium API'er og Node.js indbyggede moduler er også inkluderet.

Electron er blevet downloadet mere end 1,2 millioner gange i det forløbne år og brugt til at opbygge applikationer lige fra e-mail til SQL-analyseværktøjer og Slack-kommunikationsplatformen. For nylig citerede JavaScript-grundlægger Brendan Eich Electron som et værktøj, som hans nye firma, browserproducenten Brave Software, har brugt til at opbygge sin teknologi.

Version 1.0 er tilgængelig på electron.atom.io. 1.0-udgivelsen ledsages af en app, der hjælper brugerne med at udforske rammens API'er. Electron API Demos-appen har kodestykker til at komme i gang sammen med tip til brug af API'erne. Elektronudviklere tilføjede også en open source-udvidelse til Chrome Developer Tools kaldet Devtron for at hjælpe med fejlfinding og fejlfinding af apps.

Ved siden af ​​Electron 1.0 frigiver GitHub en opdatering til Spectron, en integrationstestningsramme for Electron-apps. Spectron 3.0 understøtter hele Electron API, så udviklere hurtigere kan skrive test for at verificere en applikations opførsel i forskellige scenarier og miljøer.