Programmering

Rammen tidligere kendt som JavaScriptMVC hits 1.0

DoneJS, en open source JavaScript-ramme, der tidligere var kendt som JavaScriptMVC, har nået version 1.0-status.

DoneJS er beregnet til opbygning af højtydende realtidsapps til mobil, internet og desktop, og understøtter funktioner som gengivelse på serversiden og hurtige downloads, ifølge udvikler Bitovi. Målet for udviklere er at få et funktionsrige udviklings- og produktionsmiljø oprettet på en dag ifølge Bitovi-administrerende direktør Justin Meyer, en af ​​grundlæggerne af DoneJS-projektet.

DoneJS, der kan installeres fra NPM, understøtter Electron, GitHubs bibliotek til opbygning af platformapplikationer på tværs af platforme med HTML, CSS og JavaScript. Version 1.0 inkluderer også CanJS 3, en samling af front-end-biblioteker til opbygning af vedligeholdelige webapps, og StealJS 1, en loader og bundler til fremstilling af modulkode, sagde Chasen Le Hara, en udvikler hos Bitovi.

CanJS er en MVC-ramme på klientsiden, mens StealJS leverer JavaScript- og CSS-afhængighedsstyrings- og buildværktøjer. StealJS tilbyder den stjælebetingede pakke til betinget indlæsning af moduler, hvilket er nyttigt til polyfills, internationalisering og indlæsningsarmaturer i dev-tilstand. Bitovi har forbedret StealJS siden 1.0-udgivelsen med understøttelse af Babel-plugins og forudindstillinger samt til udvikling af bundter af afhængigheder for at fremskynde indlæsningstider. CanJS 3 understøtter i mellemtiden can-connect datamodellaget samt konvertere, der gør tovejsbindinger lettere i skabeloner.

DoneJs voksede simpelthen ud af sit tidligere navn, ifølge Meyer. "JavaScriptMVC blev bygget for længe siden til at være et MVC-bibliotek på klienten, inspireret af Ruby on Rails," sagde han. "Det voksede fortsat i funktioner og kompleksitet, indtil det ikke længere repræsenterede navnet", som blev ændret for omkring et år siden.