Programmering

SkyDrive eller SkyDrive Pro? Skær forvirringen

Er jeg den eneste forvirret af SkyDrive? Jeg henviser ikke kun til det faktum, at hvert dokument, jeg prøver at gemme, skubbes til SkyDrive med min Windows 8.1-pc - jeg henviser til forvirringen mellem SkyDrive og SkyDrive Pro, hvis dårligt overvejede navne falder i det samme " lad os skjule forskellene "fælde som f.eks. Windows 8 og Windows RT.

SkyDrive er en gratis offentlig skytjeneste til lagring og deling af dokumenter, der kan sammenlignes med Dropbox og Box. Du får gratis SkyDrive-plads med en Microsoft-konto eller Hotmail-konto. I sidste ende er dette til personlig dokumentdeling med venner og kolleger, selvom nogle mennesker bruger det til forretningsformål. For at holde de to versioner af SkyDrive klare, lad os kalde denne udgave "SkyDrive Personal" indtil videre.

[J. Peter Bruzzese forklarer, hvorfor Exchange 2013 og SharePoint 201 er gode alene, men endnu bedre sammen. | Bliv på toppen af ​​Microsoft-teknologier i vores Technology: Microsoft-nyhedsbrev. ]

Derimod er SkyDrive Pro en opbevaringstjeneste designet til at lette deling af forretningsdokumenter, enten som en del af Office 365 (gennem SharePoint Online-tjenesten) eller via SharePoint 2013 lokalt. Navnet på SkyDrive Pro er nyt, men SkyDrive Pro i sig selv er ikke: Det blev oprindeligt frigivet efter overtagelsen af ​​Groove Networks (Ray Ozzies firma på det tidspunkt) som Groove 2007 og derefter senere frigivet som SharePoint Workspace. Hverken Groove 2007 eller SharePoint 2007 fik meget trækkraft, måske fordi det ikke var let for brugerne at arbejde med dem.

For at SkyDrive Pro skal fungere, skal den installeres på din brugers pc'er (som en Office 2013-installation gør for dig, selvom du også kan downloade et enkeltstående SkyDrive Pro-installationsprogram). Office 365-brugere får 25 GB plads på Microsofts sky; det er op til dine serveradministratorer at bestemme, hvor meget plads (der er gemt på din virksomheds egne servere) hver bruger får til SkyDrive Pro i en lokal SharePoint 2013-implementering.

Når den er installeret, kan brugeren gå til dine SharePoint-dokumentwebsteder fra SharePoint 2013 eller Office 365's SharePoint Online og synkronisere virksomhedens SharePoint-dokumentbibliotek med brugerens SkyDrive Pro-klient. SkyDrive Pro kan også bruges til at give en virksomheds brugere mulighed for at dele dokumenter med hinanden via det SharePoint-lager.

Afhængig af din SharePoint-konfiguration og dine informationsadgangspolitikker kan brugere muligvis også dele dokumenter med eksterne forretningskontakter. En sådan ekstern deling i SkyDrive Pro er dog ikke så let som i SkyDrive Personal, Dropbox eller Box, så vær ikke overrasket, hvis brugerne fortsætter med at bruge disse tjenester også til deres eksterne samarbejdsbehov.

Her er en nøgle til forståelse af SkyDrive Pro: Det handler grundlæggende om at få adgang til SharePoint-dokumenter, ikke om at tilbyde et uafhængigt online-opbevaringsskab som Dropbox, SkyDrive Personal eller Box. SkyDrive Personal har ikke virksomhedssamarbejdsfunktioner, men SkyDrive Pro har det, fordi det er forbundet til SharePoint. Således understøtter SkyDrive Pro dokumentationsfunktioner såsom versionering, indholdsgodkendelse, arbejdsgange og check-in / check-out.

Det er også vigtigt at forstå, at SkyDrive Pro synkroniserer filer til brugerens pc, ligesom andre cloud storage-tjenester gør; du bør overveje at sikre disse pc'er, f.eks. gennem BitLocker-kryptering.

Jeg håber, at dette rydder noget af forvirringen mellem SkyDrive og SkyDrive Pro.

Denne historie, "SkyDrive eller SkyDrive Pro? Skær igennem forvirringen," blev oprindeligt offentliggjort på .com. Læs mere af J. Peter Bruzzese's Enterprise Windows-blog og følg den seneste udvikling i Windows på .com. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.