Programmering

Android-tune-up: Sådan øges ydeevnen, mens du venter på Lollipop

Android 5.0 Lollipop er blevet indvarslet som operativsystemets største fremskridt hidtil. Forbedret batterilevetid og ydeevne gennem ændringer i Android's kerne- og strømstyringssystemer er blandt de mest forventede forbedringer blandt brugerne i betragtning af deres løfte om en hurtigere og mere effektiv oplevelse.

I det mindste er det teorien. Desværre er der for 98 procent af Android-enheder, der ivrigt afventer deres Lollipop-opdatering, ingen måde at vide, om Lollipop vil puste nyt liv i deres enheder. Det er her tredjepartsudviklere kan udfylde præstationsgabet, som det har været siden Android's tidligste dage.

I årevis har udviklere tinkeret med værktøjer til at forlænge enhedens batterilevetid og forbedre dens ydeevne ved hjælp af lignende metoder til det, som Google nu implementerer. Disse apps anvender et antal tweaks og tricks til at presse mest ud af Android-hardware uanset deres alder eller hestekræfter.

Her sætter vi flere af de mest populære tredjeparts-batteri- og ydeevnehåndteringsapps på prøve for at se, om de er værd at downloade, mens du venter på, at Lollipop lander og for at finde ud af, hvordan de stabler op mod Android 5.0s forbedringer .

Android 5.0 batteri og ydeevne forbedringer

Android 5.0 ændrer fuldstændigt, hvordan enheder styrer deres interne hardware.

Lollipops overgang fra Dalvik til ART (Android Runtime) som den primære proces-virtuelle maskine markerer den mest betydningsfulde ændring. I modsætning til Dalvik, som kompilerer en apps bytekode hver gang den åbnes, kompilerer ART den kun én gang, når appen først installeres på enheden. Takket være denne AoT (Ahead of Time) teknologi sparer ART batteri og processorkraft, samtidig med at Android får fuld 64-bit kompatibilitet, reducerer antallet af skraldindsamlingsbegivenheder og dynamisk bevægende hukommelse, som alle oversættes til hurtigere, mere flydende ydeevne i hele brugergrænsefladen.

Lignende forbedringer er blevet foretaget i Android's strømstyringssystemer. Nye jobplanlægnings-API'er giver en enhed mulighed for at udskyde visse intensive baggrundsopgaver, som serversynkronisering og datatrækning, indtil en enhed er forbundet til Wi-Fi eller bedre endnu en strømkilde. Lollipop holder også mere nøjagtigt styr på, hvordan dit batteri fungerer, og gør disse data tilgængelige for tredjepartsapps, som igen kan optimeres i overensstemmelse hermed.

De, der allerede kører Lollipop, har sandsynligvis bemærket forbedringerne. Fra grundlæggende navigation til lager- og tredjeparts-app-ydeevne er Lollipop hurtigere og glattere end tidligere versioner, inklusive KitKat. Nylige undersøgelser har vist, at Lollipop nu bedst iOS 8 med hensyn til stabilitet, hvilket markerer første gang, Android er kommet på toppen sammenlignet med iOS.

Men for dem, der lider under Android-fragmentering og endnu ikke er i stand til at drage fordel af operativsystemets seneste forbedringer, opnår et antal apps fra Google Play lignende resultater gennem lignende tilgange.

Apps, der giver dit batteri levetid

Batteribesparende værktøjer udgør en af ​​de mest downloadede kategorier på Google Play. Denne app-race hævder at forbedre din enheds batterilevetid gennem en række forskellige tilgange, og tro det eller ej, nogle fungerer faktisk ret godt. Der er ikke noget magisk trick, og de finder ikke ekstra lithium gemt sig uudnyttet i dit batteri - i stedet styrer de simpelthen bedre, hvad din enhed gør, og hvornår den gør det.

Tag for eksempel JuiceDefender (gratis) og JuiceDefender Plus ($ 1,99) af LateDroid, hvis gratis version har mere end 7 millioner downloads til dato. I det væsentlige anvender JuiceDefender den samme taktik, som Lollipop gør: ved at planlægge synkroniseringer og andre batterikrævende opgaver, automatisk administrere dataforbindelser og CPU-ydeevne og skifte Wi-Fi baseret på placeringsbevidsthed er Juice Defender i stand til at forbedre ydeevnen for din eksisterende hardware. Ægte batterisparer (gratis) bruger lignende teknikker til at opnå lignende resultater.

Så er der apps som Battery Doctor (gratis) af Cheetah Mobile, som - med mere end 330 millioner downloads - med god grund er en af ​​de mest populære apps i kategorien. Battery Doctor tager det et skridt videre ved ikke kun automatisk at planlægge og dræbe opgaver og aktiviteter, men også styre opladningscyklussen på din enhed. Battery Doctor minder dig om, hvornår du skal oplade din enhed, og vigtigere, hvornår du skal stoppe med at oplade din enhed ved at anvende det, den kalder en "tre-opladningscyklus" designet til at lade dit batteri hvile ordentligt mellem cyklusser. Videnskaben bag det siger, at lithium-ion-batterier påvirkes negativt af ukorrekte opladningsvaner, såsom opladning for ofte eller for længe, ​​hvilket Battery Doctor har til formål at regulere. DU Battery Saver (gratis) og GO Battery Saver (gratis) bruger lignende teknikker til at forbedre dit batteris ydeevne.

I min uformelle test, som involverede at køre en app ad gangen for en hel dags normal brug, så jeg en række for det meste positive resultater. Planlægning af baggrundsprocesser, drab af apps og styring af forbindelser havde faktisk en positiv indvirkning på batteriets levetid; hævder at optimere opladningscyklusser eller forbedre batteriets “sundhed” havde mindre håndgribelige resultater. Dette betyder dog ikke, at ældningsenheder med nedslidte batterier ikke vil se nogen forbedring.

Det er værd at bemærke, at mange af de nyeste enheder på markedet i dag hævder at regulere opladningscyklusser alene, hvilket eliminerer behovet for disse apps helt. Men hvis du blot vil presse en ekstra time eller to ud af din dag, og din enhed forbliver i standby i en betydelig del af den dag, er enhver app, der kan planlægge og regulere baggrundsprocesser, værd at undersøge.

Apps, der giver din enhed mere zip

Google Play er også fyldt med apps, der har til formål at optimere CPU- og hukommelsesydelse. Disse apps hævder at forbedre, hvor hurtigt din enhed føles, hvor godt den håndterer multitasking og indirekte, hvor længe dit batteri holder.

På trods af deres forskellige klokker og fløjter anvender disse apps en grundlæggende teknik til at nå deres mål: De dræber apps og baggrundsprocesser, der ikke direkte påvirker den aktuelle opgave. Teorien er enkel: Hvorfor lade Google Maps lokalisere din placering eller Google Kalender synkronisere dine aftaler eller Facebook opdatere dit feed, mens du prøver at gøre noget helt uafhængigt?

Disse apps er ikke lige så effektive som Lollipops komplette runtime-eftersyn, men de gør en mærkbar forskel, især for enheder med en begrænset mængde RAM. Nogle, som CCleaner (gratis), renser enhedens cache, browserhistorik og andre midlertidige data for at frigøre både RAM og ROM; andre, som den fremragende Greenify (gratis), DU Speed ​​Booster (gratis) og Clean Master (gratis), tilføjer tricks som CPU-temperaturstyring og endda antivirusbeskyttelse.

Som alle de apps, vi har set på, afhænger software til ydeevne i høj grad af din enhed og dine brugsvaner. Nexus 6, for eksempel med sin Snapdragon-processor på øverste hylde og 3 GB RAM, ville sandsynligvis ikke have så meget gavn som en Galaxy Nexus med sin aldrende processor og begrænset 1 GB hukommelse, simpelthen på grund af dens højere ydelseskapacitet. For aldrende enheder er matematikken bag disse apps imidlertid enkel: Jo flere baggrundsprocesser du kører, jo mindre RAM er du nødt til at afsætte til andre vigtigere opgaver.

Den nederste linje på batteri og ydeevne management apps

På trods af de forbedringer, disse apps giver, er det bedste, du kan gøre for at tune din aldrende hardware, simpelthen at opgradere den til den nyeste version af Android, hvor det er muligt. Men for enheder, der endnu ikke har den luksus, er den manglende batterilevetid og ydeevne ikke uundgåelig. Mens påstande om vilde forbedringer og en helt forynget enhed stort set er oppustet, er disse apps ikke helt køje. Disse løsninger bruger afprøvede og ægte metoder, hvoraf nogle endda er blevet indarbejdet direkte i den nyeste iteration af Android, for at opnå konkrete forbedringer - de er værd at downloade, selvom det kun er for at holde din enhed over, indtil kerneforandringer kan tager effekt.

Relaterede artikler

  • Bedste kontorapps til Android, runde 2
  • 12 fantastiske Lollipop API'er, som enhver Android 5.0-udvikler vil elske
  • 18 måder at få mest muligt ud af Android 5.0
  • Hent: Styring af mobilenheder Deep Dive
  • Mobilsikkerhed: iOS vs. Android vs. BlackBerry vs. Windows Phone