Programmering

Apples Swift-sprog kommer til Windows

Det Apple-udviklede Swift-programmeringssprog er nu tilgængeligt på Windows efter en betydelig portingindsats, der har taget mere end et år. Windows-support har nået et stadium, hvor early adopters nu kan bruge Swift til at opbygge oplevelser til Windows, rapporterer projektet.

Billeder, der kan downloades af Swift 5.3-værktøjskæden til Windows 10, blev introduceret den 22. september. Portionsindsatsen, der var ved at sikre, at det fulde økosystem er tilgængeligt på Windows: kompilatoren, standardbiblioteket og de komplette kernebiblioteker inklusive forsendelse, Foundation og XCTest . Disse biblioteker gør det muligt for udviklere lettere at skrive applikationer uden at skulle behandle mange underliggende systemdetaljer.

Nuværende support til Swift er kun begyndelsen. Det bredere økosystem, såsom lldb og Swift Package Manager, har stadig brug for mere arbejde. Tidlige adoptere som Readdle har eksperimenteret med applikationer på tværs af platforme i Swift, hvilket bringer mange Swift-biblioteker til Windows.

Swift blev introduceret i juni 2014 som en efterfølger til Objective-C og har været tilgængelig til brug med Apple macOS, iOS, watchOS og tvOS-platforme og med Linux. Swift 5.3 blev udgivet 16. september med fokus på sprogtilpasninger, der reducerer mængden af ​​kedelplade og overflødige kodeudviklere skal skrive. Runtime-ydeevne er også adresseret.