Programmering

Systemadministration og netværksadministrationskonvergens

Du kan bare ikke åbne en IT-klude i dag uden at se en virtualiseringshistorie. Det er kommet til det punkt, hvor jeg var nødt til at deaktivere min Google-nyhedsalarm for "virtualisering" - fordi den gav for mange darnresultater og distraherede mig fra mit fuldtidsjob. Det er buzzword du jour, der er sneget ind i så mange selskabers kogeplader og pressemeddelelser, at det undertiden er svært at fortælle, hvor den reelle handling er, versus hvem der bare prøver at blive fanget i strømmen i branchen fremad omkring virtualisering.

En af de tendenser, som jeg har holdt øje med, når det drejer sig om Grid, er mængden af ​​erhvervelser og aktivitet på lagerleverandørsiden, der er målrettet mod virtualisering af netværksbundet lager. Det var store nyheder i sidste uge, at EMC vil erhverve Rainfinity - og der læses en god læsning i dag på Computerworld om klyngede lagringsmetoder til løsning af krav til kapacitet / skalerbarhed.

For et par måneder siden gav Bob Aiken, direktør for akademiske forsknings- og teknologinitiativer hos Cisco Systems, mig noget at tænke på i Grids rolle i konvergensen af ​​systemadministration og netværksadministration. Han sagde, "Der er to tendenser, der sker. Den ene er, at der kommer til at se meget mere intelligens i netværket - som allerede har foregået i lang tid, men vil fortsætte med at accelerere. Applikationer vil have for at blive mere 'netværksbevidst' og netværket bliver mere 'applikationsbevidst' - og som et resultat vil der være en sløring af grænserne mellem operativsystemer, netværk og middleware. "

I virksomhedens tidlige Grid-diskussioner har størstedelen af ​​opmærksomheden været fokuseret på systemadministrationsimplikationer af Grid - hvordan det vil påvirke provisionering, jobplanlægning osv. Men klart vil netværkssiden af ​​diskussionen være meget interessant for hold øje med. Hvordan vil netværkspolitik, skift og ruteanvisning køre Grids udvikling? Hvordan imødegås brandvægge og sikkerhedsproblemer? Kan det offentlige internet i tilstrækkelig grad transportere nettrafik, bliver organisationer nødt til at oprette dedikerede netværk til IntraGrids, eller vil der blive oprettet "smarte netværks" -enheder for mere effektiv at dirigere rutetrafik? I hvilket omfang behandles nutidens båndbredde, latenstid og I / O-begrænsninger for netmiljøer? Der er adskillige netværksspecifikke netindsatser, der har fundet sted i årevis - men disse emner begynder lige nu at krybe ind i mediedialogen.

Suns berømte forudsigelse "Netværket er computeren" ser mere spot-on hver dag - når virksomheden fortsætter med at bevæge sig fra silo-beregningsstakke til distribuerede ressourcer, der er forbundet i netværk for at opføre sig som et mere sammenhængende system. Det ser ud til, at Ciscos "Intelligence in the Network" -mantraet fortsætter med at manifestere sig i Grid-diskussioner - da virtualiseringsproblemer fortsætter med at bevæge sig længere ned i stakken.

Jeg forudsiger, at det næste år med Grid-diskussioner vil omfatte en øget involvering af virksomheder i de traditionelle netværkshardwaremarkeder og en ny betydning i spørgsmål omkring ægteskabet mellem netværk og systemadministration. Det bliver sjovt at se det udfolde sig.