Programmering

Yosemite 10.10.3 bryder nogle applikationer og HTTPS-sider

Ingen, der har nogen erfaring med Apple, blev overrasket, da Mac OS X Yosemite 10.10 brød masser af applikationer. Softwareudviklere havde arbejdet med Yosemite betas i flere måneder, så de fleste havde kompatible versioner af deres applikationer klar til download inden for en dag eller to efter Yosemites frigivelse. Leverandører af specialiserede applikationer tager ofte længere tid, som Paul Venezia opdagede.

På den anden side forventer både brugere og softwareudviklere mindre versionopgraderinger for at rette fejl og kun introducere nye funktioner, der ikke bryder ting. Men det er ikke tilfældet med Yosemite 10.10.3, der brød et antal HTTPS-websteder, webtjenester og applikationer, der downloader indhold fra disse websteder og tjenester.

Jeg snublede personligt over en sådan fejl i Tableau Desktop: Programmets Discover-rude stoppede pludselig med at virke. Softwareudviklerne på Tableau spores problemet ned til Apple, som ensidigt havde droppet Geotrust / Equifax-rodcertifikatet fra sin rodbutik. Tableau opgraderer certifikatet på sit websted, men det skal det ikke, da Geotrust advarede leverandører om, at certifikatet stadig var i brug (kursiv mine):

Denne rod-CA var roden, der blev brugt til alle ikke-EV GeoTrust SSL-certifikater frem til 22. juli 2010. Denne rod er nødvendig for at validere GeoTrust SSL-certifikater i mange år fremover og kan stadig bruges som en del af en krydscertificering for at sikre ældre applikationer stoler fortsat på GeoTrust-certifikater. Denne rod skal fortsat medtages i rodbutikkerne af leverandører. Leverandører bør ikke planlægge at fjerne support til denne rod, før de officielt informeres om, at roden ikke længere er nødvendig for at understøtte certifikater eller CRL-validering.

Hvis du har et sådant problem, kan du prøve følgende løsning, som er helt sikker, men som kræver administrative tilladelser:

  1. Gå til //www.geotrust.com/resources/root-certificates fra din Mac.
  2. Download certifikatet: Root 1 - Equifax Secure Certificate Authority.
  3. Klik på Equifax .pem-filen i mappen Downloads.
  4. Når du bliver bedt om at bekræfte tilføjelse af certifikatet, skal du vælge System i nøglering-appen og klikke på Tilføj.
  5. Indtast din adgangskode som bedt om at ændre systemnøglering
  6. Når du bliver spurgt, om du vil have tillid til certifikater, der er underskrevet af Equifax ... klik nu på Altid tillid.
  7. Indtast din adgangskode for at bekræfte dette valg.
  8. Luk og åbn din applikation eller webbrowser igen.

Bemærk til Apple: Det skal ikke være så svært. Total kontrol over dit eget økosystem var antagelig at forhindre denne slags vrøvl, var det ikke?