Programmering

Produktanmeldelse: Allworx 24x

Allworx's trio af produktlinjer inkluderer to VoIP-telefonhåndsæt, tre kombinationstelefoni og netværksservere plus fem softwarepakker, der er separat licenseret til ubegrænset brug. PBX'en indeholder mange standardfunktioner, herunder enhedsbeskeder og adgang til sted til sted; de fem separate applikationer tilføjer specifikke avancerede funktioner såsom opkaldskø eller konferencer, så du kun kan købe de funktioner, du har brug for. Hver server letter administrationen med automatisk sikkerhedskopiering.

Allworx lånte mig sin 24x-server med høj kapacitet (der understøtter 100 medarbejdere pr. Side med extender-hardware) og topmoderne 9212-telefoner. Den slanke server tilsluttet min LAN-hub og eksternt internet og leverede fem FXS-porte til analoge telefonlinjer.

Allworx anbefaler konfiguration af en forhandler, og jeg vil ikke argumentere. Selvom den webbaserede administrationskonsol centraliserer opsætningen af ​​alle server- og telefonifunktioner og fører dig gennem en tjekliste til en typisk konfiguration - netværkskonfiguration, aktivering af VPN og endelig test - er mange indstillinger ikke særlig klare. Det tog mig et par dage at få systemet til at køre helt. Alligevel værdsatte jeg netværksinstallationsværktøjerne (nye i den nyeste version 6.8-systemsoftware). Den ene hjalp mig med at undgå IP-adressekonflikter. En anden, Trace Route, identificerede forsinkelser i mit netværk, så jeg kunne forbedre QoS.

[ Vend tilbagetil introduktionen.Læs anmeldelsen af ​​Critical Links EdgeBox Office, Fonality PBXtra, Microsoft Response Point ellerSutus Business Central. ]

Erfarne systemadministratorer kan bruge denne software til hurtigt at udføre andre opgaver, såsom tilføjelse af udvidelser og administration af de ni autoledsagere. Igen vil du måske overlade dette til din forhandler, som kan styre din opsætning eksternt.

My Allworx Manager, et internt websted, giver brugerne mulighed for at konfigurere deres personlige indstillinger, herunder tilstedeværelse, konferencer, opkaldsruter og telefonfunktioner. Selv med dybden af ​​funktioner, såsom syv tilstedeværelsesindstillinger for hver bruger, gør softwaren disse ændringer ret goof-proof.

For eksempel bestemmes det, hvordan opkald dirigeres, alt gennem rullelistevalg, du foretager i logisk rækkefølge. Denne løsning, ligesom PBXtra's, har follow-me-kald. Kort sagt, baseret på din tilstedeværelsesindstilling, kan du dirigere dit opkald til flere eksterne telefonnumre og derefter tilbage til Allworx voice mail.

Da jeg satte Allworx igennem tunge test i den virkelige verden, var dens fleksibilitet meget tydelig. 9212 VoIP-telefonen med 12 programmerbare funktionstaster og en informativ LCD bør være velkommen af ​​medarbejdere, der foretager eller modtager mange opkald; dette gjorde opgaver som opkaldsoverførsler til en leg. Derudover var håndsættets stemmekvalitet høj.

Jeg var ikke overrasket over, at systemets grundlæggende telefonifunktioner - at lytte til telefonsvarer, videresende beskeder og skifte tilstedeværelse - fungerede uden problemer fra telefonen; Allworx har været i denne branche i 10 år. Alligevel var det nogle af de nye funktioner, der gjorde Allworx lidt mere poleret i forhold til andre løsninger.

For eksempel kan du nu foretage udgående opkald gennem systemet, uanset hvor du er - og den person, du ringer til, ser dit virksomheds opkalds-id. Jeg kunne også lide telefonsvarerbeskeder og optrapning. Her har du mulighed for at få en sms-besked fra systemet hver gang der modtages en telefonsvarer. Desuden, hvis beskeden ikke hentes inden for en bestemt tid, kan den sendes til din backup kollega - værdifuldt for vagthavende medicinsk personale eller supportpersonale, der betjener kunder, der betaler for garanterede svartider.

I lighed med PBXtra's Heads Up Display ville Allworx's valgfri Call Assistant være en god tilføjelse. Denne pc-baserede ledsagerkonsoles GUI lader operatøren trække og slippe opkald fra en lokal til en anden, se status for alle linjer, optage opkald og se opkaldshistorik. Desværre understøttes denne 32-bit-software ikke på 64-bit Windows-operativsystemer (som jeg havde på min arbejdsstation), så jeg kunne ikke foretage en praktisk test.

Hvis du har Konferencer installeret, lader webportalen brugere nemt reservere konferencebroer. Systemet reserverer også flere id'er til ikke-planlagte konferencer. Allworx Call Queuing giver dig mulighed for at etablere op til 10 samtidige køer med i alt 32 opkald til enhver tid. Det er i sig selv meget godt, men du kan også lade fjernbrugere svare på køer.

Endelig tilbyder denne løsning komplet rapportering - lige fra kø-status i realtid til detaljer om opkald.

Allworx fik mig lidt forvirret under opsætningen og præsenterede en softwarekompatibilitetsbarriere. Hvis du går den forventede rute for en VAR, der udfører konfigurationen, skal alt være retfærdigt. Men det betyder yderligere omkostninger. Vigtigst er det, at Allworx har solid hardware, en flot samling af standardfunktioner og à la carte-priser for valgfri funktioner for at holde de samlede omkostninger rimelige, samtidig med at det giver mulighed for fremtidige opgraderinger.

Scorecard Ledelse (25.0%) Brugervenlighed (15.0%) Opsætning (10.0%) Værdi (10.0%) Skalerbarhed (15.0%) Telefoni (25.0%) Samlet score (100%)
Allworx 24x v.6.89.08.07.08.09.09.0 8.6