Programmering

Microsofts Project Rome muliggør ensartede appoplevelser

Ud over virksomhedens Universal Windows Platform-strategi bruger Microsoft teknologi, der stammer fra sit Xbox-gaming-system til at fremme konsistente applikationsoplevelser af høj kvalitet på tværs af enheder.

Project Rome er indstillet til at fungere på tværs af Windows-, Android- og iOS-systemer, og planen anvender Xbox SmartGlass-funktioner til fortsatte oplevelser mellem telefoner, pc'er og Xbox-spilkonsollen. Rom handler om brugerengagement, sagde Shawn Henry, Microsoft-programleder. Mange mennesker bruger flere enheder, nogle gange starter en aktivitet på en enhed og afslutter den på en anden, bemærkede han.

Project Rome bruger en app URI-handler API til at få adgang til weblinks og gå direkte til en applikation i stedet for en browser. Der findes også API'er til at opdage enheder via lokale netværk, Bluetooth-netværk eller skyen samt API'er til at opbygge oplevelser og kommunikere på tværs af apps. Planen blev detaljeret på Microsofts nylige Build-udviklerkonference og blev dækket under en præsentation om UWP-appmodellen. UWP er Microsofts indsats for at få udviklere til at bygge apps, der spænder over alle varianter af enheder og formfaktorer via en enkelt API og pakke.

”Bestemt, i mange tilfælde er mobilapps bedre end det mobile internet,” sagde Henry. ”Og du er alle bekendt med denne oplevelse, hvor du får et link i en e-mail eller noget lignende, og du rammer det, og du vil gå til appen, men i stedet ender med at gå til browseren. Og dette er ikke altid den bedste oplevelse for din bruger. ”

Med Project Rome tillader app-URI-handterings-API'en apps problemfrit at starte, når brugerne får adgang til et link i stedet for at gå gennem en browser. ”Brugeren får altid en god oplevelse,” sagde Henry. Han demonstrerede en MSN-nyhedsapp ved hjælp af Project Rome, hvor appen registrerede sig for en URI-handler i sit manifest og fik adgang til en JSON-fil på MSN-webstedet for at angive, at webstedet og appen var linket.

En Windows RT API til Rom skulle frigives om to uger efterfulgt af en Android og iOS SDK, sagde VIkas, Bhatia, Microsofts vigtigste programleder. Microsoft ønsker at give udviklere mulighed for at give oplevelser, hvor der ikke er drop-off, når brugere bevæger sig mellem applikationer på forskellige enheder, sagde han. ”Det problem, som vi virkelig prøver at løse, er apps i dag mister engagement,” sagde han. Bhatia forklarede, at han har en bærbar computer og iPhone- og Windows Phone-enheder, og han flytter fra enhed til enhed og fra app til app. "Kontekstskift skal ikke betyde, at din app mister konteksten."