Programmering

Microsoft afslører full-stack webskabeloner til Visual Studio Code

Microsoft forhåndsviser en open source-udvidelse til sin Visual Studio Code editor til opbygning af full-stack webapplikationer. Kaldet Microsoft Web Template Studio (WebTS), udvidelsen er beregnet til at gøre det let at opbygge en skybaseret webapp.

Udviklere kan bruge WebTS til at generere kedelpladekode til en webapplikation ved at vælge mellem forskellige front- og back-end-rammer, Microsoft Azure-skytjenester og sider. Nøglen til værktøjet er en guide til at generere en applikation såvel som en READMe.md og give brugsanvisning.

WebTS blev bygget ved hjælp af TypeScript-supersættet af JavaScript og React UI-rammen. Det tager inspiration fra Windows Template Studio, som er til native Universal Windows Platform-applikationer. WebTS giver udviklere fire sæt muligheder for at oprette en app:

  • Projekttyper med applikationer med fuld stak den eneste understøttede type.
  • Rammemuligheder, der skal bruges til front-og back-ender. I øjeblikket understøttes React på front-end og Node.js på back-end.
  • App-sideskabeloner, der giver fælles UI-sider for at fremskynde udviklingen. Aktuelle skabeloner inkluderer blank side, almindelige layouter og sider, der implementerer almindelige mønstre, såsom gitter eller liste. Med guiden kan WebTS tilføje sider efter behov og give et navn til hver enkelt.
  • Indstillinger for Azure-skytjenester med Azure Cosmos DB og Azure-funktioner understøttet i øjeblikket.

Du kan downloade den nighlty build af WebTS-forhåndsvisning fra Visual Studio Marketplace. WebTS kan også downloades fra GitHub. WebTS kræver Visual Studio-kode 1.33 eller derover. Node.js og NPM eller Garn er også nødvendige for at køre genererede skabeloner.