Programmering

Qualcomm køber Flarion for $ 600 millioner

Qualcomm Inc. har aftalt at købe Flarion Technologies Inc., en udvikler af trådløs bredbånd OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiplex Access) teknologi.

I henhold til aftalen, der blev annonceret torsdag, betaler Qualcomm 600 millioner dollars for at købe Flarion i Bedminster, New Jersey.

Flarion, en spinoff fra Lucent Technologies Inc., har testet den trådløse IP-teknologi (Internet Protocol) i USA siden 2003.

Ud over OFDMA var Flarion også banebrydende i Flash (hurtig adgang til lav latenstid med problemfri aflevering) OFDMA til mobile IP-baserede bredbåndstjenester.

Flash-OFDM er en proprietær cellulær bredbåndsteknologi, som netværksoperatører kan anvende enten til at forbinde bærbare computere fra mobile brugere eller fungere som et fast trådløst adgangssystem, der broer den "sidste mil" for at forbinde computere i hjem og små kontorer. Nøglefunktioner inkluderer en all-IP-arkitektur og hurtige hastigheder.

Teknologien gør det muligt for brugere, der kører med 250 kilometer i timen, for eksempel at downloade data med hastigheder op til 1,5 M bps (bits pr. Sekund) eller uploade med hastigheder op til 500 K bps.

Sidste år indgik Siemens AG en aftale med Flarion om at integrere Flash OFDM i sine nye trådløse bredbåndsadgangssystemer, mens T-Mobile International AG, en af ​​Europas største mobiloperatører og udbydere af nye 3G (tredje generation) mobile internettjenester, startede kontinentets første prøve med Flash OFDMA-teknologi i Haag, Holland.

Qualcomm er en nøgleleverandør af CDMA (Code Division Multiplex Access) mobilkommunikationsteknologi, som er meget udbredt i USA og dele af Asien.

Ved at erhverve Flarion har Qualcomm til formål at støtte operatører, der foretrækker et OFDMA- eller hybrid OFDM / CDMA-tilbud til at differentiere deres tjenester, sagde Qualcomm, i San Diego, Californien.