Programmering

ViewSonic ViewPad 10 tablet: Windows plus Android tilføjer ikke

Du kender Reese's annonce om, hvordan chokolade og jordnødder bedre går bedre sammen? Jeg vedder på, at den, der kom med ViewSonic ViewPad 10, havde den samme ambition. Problemet er, at denne dual-OS-tablet ikke er en lækker kombination. Tænk cremet spinat og rød lakrids, ikke jordnøddesmør og chokolade.

ViewPad 10 er et akavet haglgeværsægteskab, hvis to parter tydeligvis ikke har deres hjerte i det. Du bemærker, så snart du tænder den. Du får en DOS-lignende prompt, der fortæller dig at bruge piletasterne til at vælge det ønskede operativsystem: Windows 7 eller Android. Der er dog ingen piletaster på enheden. Det er en tablet, så selvfølgelig er der intet tastatur, men du finder tre knapper: Power, Home og Enter. Det viser sig, at du kan bruge Home som en pil ned.

[Også på: "Tablet deathmatch: Apple iPad 2 vs. Motorola Xoom" | "RIM BlackBerry PlayBook: Ufærdig, ubrugelig" | Sammenlign og bereg dine egne scores for iPad 2, Xoom, Galaxy Tab, PlayBook og ViewPad med vores tabletberegner. ]

Jeg spurgte ViewSonic, hvorfor boot-menuen ikke matchede de faktiske knapper, og fik at vide, at virksomheden brugte en Linux-boot loader. Med andre ord, enten troede ingen at have hardware og software match, eller ingen var interesseret i at gøre noget ved det. Denne "slap det sammen mentalitet" er en af ​​grundene til, at ingen tablets kommer tæt på iPad.

Den langsomme, akavede Windows-oplevelse

Du kan dog ikke installere nogen applikationer. Windows 7 og apps som IE kører som melasse på ViewPad 10 og dens 1 GHz Atom-processor med en enkelt kerne. Forsinkelserne i mit input var ulidelige. For eksempel, da jeg zoomet ind eller ud af IE, tog det flere sekunder for skærmen at svare på mine bevægelser. Latensen er for stor til at arbejde rundt, og jeg kunne aldrig forudsige resultaterne af, hvad jeg havde gjort. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan ViewPad ville håndtere en oppustet app som Office. Selv enkle opgaver som at åbne Start-menuen viste mærkbare forsinkelser.

Hvis du kan håndtere den langsomme ydelse, skal du passe på den dårlige berøringsgrænseflade. Windows 7 er forfærdeligt ved håndtering af berøringsinput - mange knapper og links kræver meget nøjagtigt placerede haner på skærmelementer, der normalt er frustrerende små; Jeg var typisk nødt til at trykke flere gange for at aktivere en kontrol. Windows er inkonsekvent: Nogle kontroller havde bare brug for et tryk i nærheden af ​​dem, mens andre - selv i samme dialogboks eller vindue - krævede et præcist tryk. Det føles som om du spiller dart med fingeren.

Skærmtastaturet er også akavet. Det flyder til siden, så du skal trække det ud, når du vil have det. Nogle applikationer giver dig mulighed for at åbne tastaturet via en knap, men ingen åbnede det automatisk, da jeg klikkede på et tekstfelt som Android-tablets, RIM BlackBerry PlayBook og iPad alle gør. Tastaturet fungerer ligesom en fysisk model - ingen tastaturlayoutændringer at vænne sig til, som i konkurrerende operativsystemer, men i betragtning af dets lille størrelse og flydende karakter kan du ikke bruge det til berøringstypning. I det mindste var knapperne anstændigt dimensioneret. Jeg prøvede også kapaciteten til input af penne: Det var en smertefuld oplevelse, da "blækket" kom langsomt ud, og oversættelsen til tekst var meget unøjagtig. Helt ærligt er peninput kun godt til afkrydsningsfelter i en formorienteret app.

ViewPad kan bruges som en bærbar pc, hvor du tilslutter et tastatur, skærm og mus det meste af tiden og sjældent bruger som en tablet. Men den langsomme ydeevne ville gøre det umuligt - bedre at få en lille bærbar computer.

Den akavede Android-oplevelse

Jeg var ligeglad med Android 2.2 OS i Samsungs Galaxy Tab, men Samsungs er en bedre udgave end ViewSonic's tilpassede version.

For det første svarer tabletens tre fysiske knapper ikke til de fire standard Android-smartphone-knapper, så det er en stor genlæring, hvis du har brugt andre Android-enheder. Det mest frustrerende problem er placeringen af ​​tænd / sluk-knappen, som svarer til placeringen af ​​søgeknappen på Android-smartphones. Dens placering ved siden af ​​ViewPad's Home (som svarer til standard Android's Home) gør det meget let at trykke ved et uheld ved at lukke enheden. Hjem-knappen fungerer som knappen Tilbage; det skifter ikke mellem hjemmet og applikationer, som standard-Android-hjemmeknappen gør. Heldigvis svarer Enter-knappen til den Menu-knap, der ville være det samme sted på en standard Android-smartphone. Der er ingen knap, hvor søgning ville være; det er ikke rigtig et problem, da andre Android-tabletter heller ikke har denne knap.

De bløde knapper svarer generelt heller ikke til standard Android-knapperne. Home fungerer som forventet, men knappen, hvor Back ville være, åbner File Manager, og knappen, hvor Menu ville være, åbner en Facebook-app kaldet Skyfire.

Dårlig tilpasning vises også andre steder. For eksempel, når du trykker på et tekstfelt i forskellige apps, vises tastaturet som du forventer, men det er meget svært at trykke nøjagtigt på et tastatur, der strækkes vandret og komprimeres lodret. Ofte erstattes din skærm af et sort område, der kun indeholder tekstfeltet, hvor det meste af konteksten er fjernet. Det er foruroligende og forvirrende. (Du skal normalt trykke på Næste eller Udført for at komme tilbage til din oprindelige skærm og flytte til det næste tekstfelt.)

Det faktum, at ViewPad kører en smartphone-version af Android i stedet for tabletversionen, viser virkelig, når du gør ting som at tjekke e-mail i vandret (liggende) tilstand: Vinduet er alt for bredt til layoutet med en søjle; tekst er svær at læse i sådanne søjlebredder, især i den hvid-på-sort tekstvisning, som de fleste apps anvender. Tabletversionen af ​​Android ville gøre bedre brug af den større skærm, f.eks. Din liste over meddelelser i en rude og din valgte e-mail i en anden.

Som det er tilfældet med Android 2.2 på smartphones, understøtter den indbyggede e-mail-applikation kun usikrede Exchange-konti ud over POP og IMAP. ViewPads version af Android understøtter ikke adgangskoder - hvilket betyder at du ikke kan sikre adgang til tablets Android-partition, selv på et grundlæggende niveau. Der er en VPN-funktion i dens Indstillinger-app, men VPN-funktionen fungerer ikke; ViewSonic siger, at det planlægger at løse problemet i en fremtidig opdatering.

Som i Window OS er der en smule apps, der er forudinstalleret, inklusive e-mail (men ikke Gmail), Beskeder, musik, lommeregner, App Store (som går til en privat appbutik, ikke Android Market), et par spil og - - mærkeligt - ConnectBot SSH-klienten. Jeg siger "mærkeligt", fordi ViewSonic fortalte mig, at det forventer, at ViewPad 10-brugere kører Windows 7 til arbejde og anvender Android OS til personlig underholdning såsom at spille musik. Husk ikke, at Windows 7 har en perfekt god musikafspiller-app; måske antager ViewSonic, at virksomheder låser det, så brugerne ikke kan bruge det.

ViewSonic gik ikke; heller ikke du

Jeg kunne fortsætte med ViewPads tunge vægt (1,93 pund), alt for tyk taske (næsten dobbelt så tyk som en iPad 2), højblændende skærm og mangel på bagkamera. Jeg kunne bemærke, at det kun kommer med Wi-Fi, og at dets 10-tommer widescreen er et meget akavet forhold. Jeg kunne endda sige, hvor mange porte den har. Men hvem bekymrer sig? Hvis hardwaren var bedre, ville denne tablet stadig være ubrugelig.

ViewSonic gik ikke med at designe sit produkt, så alle komponenterne fungerede sammen. I stedet tog det de kropsdele, det kunne rykke op, og skabte en Frankentablet. Efterlad monstre i filmene, og få en ægte tablet i stedet: en Apple iPad 2 eller en Motorola Mobility Xoom eller en Windows 7 ultralet bærbar computer.

ViewSonic ViewPad 10

KosteBundlinie
$ 679 med 32 GB, Windows 7 Professional og Android OS 2.2; $ 599 med 16 GB, Windows 7 Home Premium og Android OS 2.2ViewSonic's dual-OS-tablet er for langsom til at køre Windows 7, hvilket gør Windows 7's akavet berøringsgrænseflade endnu sværere at bruge. Tablettens Android-miljø, der er baseret på en ikke-tabletversion af operativsystemet, er næppe mere levedygtig, da implementeringen ikke er standard, selv sammenlignet med andre tablets, der kører den samme OS-version.

Denne historie, "ViewSonic ViewPad 10-tablet: Windows plus Android tilføjes ikke", blev oprindeligt offentliggjort på .com. Følg den seneste udvikling inden for mobilteknologi på .com. Følg Galens mobilmusik på Twitter på MobileGalen. For at få de seneste nyheder om forretningsteknologi, følg .com på Twitter.

Copyright verticalshadows.com 2021