Programmering

De 8 fejl i distribueret databehandling bliver irrelevante

I 1969 oprettede det amerikanske forsvarsministerium ARPANET, forløberen for nutidens internet. Omkring samme tid blev SWIFT-protokollen, der blev brugt til pengeoverførsler, også oprettet. Disse er begge tidlige eksempler på distribuerede systemer: en samling uafhængige computere, der vises for brugerne som et enkelt sammenhængende system.

Mange kommer til at vide, at de har et distribueret system, når nedbruddet på en computer, de aldrig har hørt om, påvirker hele systemet. Dette er ofte resultatet af antagelser, som arkitekter og designere af distributionssystemer sandsynligvis vil komme med.

I 1994 skrev Peter Deutsch, der arbejdede hos Sun Microsystems, om disse antagelser for at undersøge, hvad der kan gå galt i distribuerede systemer. I 1997 tilføjede James Gosling til denne liste for at skabe det, der almindeligvis er kendt som de otte fejl i distribueret computing. Traditionelle tilgange, der bruger tidsbaseret replikering til arkitekt og bygger distribuerede systemer, lider af mange af disse fejl og resulterer i systemer, der er ineffektive, usikre og dyre at vedligeholde. Moderne tilgange, der bruger kompleks matematik som Paxos-algoritmen, overvinder mange af disse væsentlige forhindringer.

1. Netværket er pålideligt

2. Ventetid er nul

3. Båndbredde er uendelig

4. Netværket er sikkert

5. Topologi ændrer sig ikke

6. Der er én administrator

7. Transportomkostningerne er nul

8. Netværket er homogent

Konklusioner

Der er gået mere end 20 år siden fejltagelserne i distribueret computing først blev udarbejdet, og mere end 40 år siden vi begyndte at bygge distribuerede systemer. Teknologi har fortsat udviklet sig siden da, hvilket gør disse fejltagelser stadig mere irrelevante.

Google Spanner overvinder for eksempel mange af fejlene ved at bruge Paxos-baseret replikering sammen med masser af mørk fiber for at overvinde latenstid og hardware-assisteret tidssynkroniseringsproblemer ved hjælp af dedikerede satellitter, GPS-ure og atomure.

Paxos-algoritmen kan også udvides til at sikre global konsistens gennem Active Transactional Data Replication uden yderligere hardware og uden yderligere båndbreddekrav. Som et resultat er nutidens WAN-netværk i stigende grad sikre, omkostningseffektive og med den rigtige patenterede teknologi kan fungere uden nedetid og ingen forstyrrelser - noget datalogi har brugt mange år på at sige er umuligt.

Copyright verticalshadows.com 2021