Programmering

Android Studio forbedrer understøttelse af maskinindlæring

Googles Android Studio IDE-team har frigivet den stabile version af Android Studio 4.1 med forbedringer af maskinlæring og en databaseinspektør.

Med udgivelsen 4.1 forbedrer Android Studio support til maskinindlæring på enheden via opbakning til TensorFlow Lite-modeller i Android-projekter. Android Studio genererer klasser, så modeller kan køres med bedre type sikkerhed og mindre kode. Databaseinspektøren muliggør i mellemtiden forespørgsler om en apps database, uanset om appen bruger Jetpack Room-biblioteket eller Android-platformversionen af ​​SQLite direkte. Værdier kan ændres ved hjælp af databaseinspektøren med ændringer set i apps.

Introduceret 12. oktober og tilgængelig fra developer.android.com, Android Studio 4.1 gør det også lettere at navigere i Dagger-relateret afhængighedsinjektionskode ved at tilbyde en ny tagrendeaktion og udvide support i Find Usages-vinduet. Hvis du f.eks. Klikker på tagrenden ved siden af ​​en metode, der bruger en given type, navigerer du til, hvor en type bruges som en afhængighed.

Andre funktioner i Android Studio 4.1 inkluderer:

  • Skabeloner i dialogboksen Opret nyt projekt bruger nu materialedesignkomponenter og er som standard opdateret vejledning til temaer og stilarter. Disse ændringer gør det lettere at anbefale materiale styling mønstre og understøtter UI funktioner såsom mørke temaer.
  • Android-emulator kan nu køres direkte i Android Studio. Dette kan bevare skærmejendomme og muliggøre navigation hurtigt mellem emulatoren og editorvinduet ved hjælp af genvejstaster. Emulatoren understøtter nu også foldbare, hvor udviklere er i stand til at konfigurere foldbare enheder med en række designs og konfigurationer.
  • Symbolisering af indbyggede nedbrudsrapporter.
  • Opdateringer til anvendelse Ændringer giver mulighed for hurtigere builds.
  • Android Studio Memory Profiler inkluderer nu en Native Memory Profiler til apps, der distribueres til fysiske enheder, der kører Android 10 eller nyere. Native Memory Profiler sporer allokeringer og deallokationer af objekter i native kode i en bestemt tidsperiode og giver information om totalallokeringer og resterende bunke størrelse.
  • C / C ++ afhængigheder kan eksporteres fra AAR (Android Archive) filer.
  • Android Studio Profilers kan fås i et separat vindue fra det primære Android Studio-vindue, hvilket er nyttigt for spiludviklere.
  • System Trace UI forbedringer.
  • 2.370 fejl blev rettet, og 275 offentlige problemer blev lukket.