Programmering

Hvorfor Ubuntu (stadig) suger - Del 1: Søg

Jeg er ked af det, men det skal siges: Den nye Ubuntu suger - i det mindste sammenlignet med Windows Vista. Ja, det er gratis. Og ja, det er bedre end den forrige udgivelse, Ubuntu 7.04 "Fiesty Fawn" (Gabe?). Imidlertid er det stadig kun en anden Gnome-baseret Linux-distribution og forbliver som sådan godt bag kurven, når det kommer til desktop-sofistikering.

Eksempel: Søg. Der er lavet meget støj om Canonicals beslutning om at skifte til den nyere Tracker-søgemaskine. Alligevel kan jeg ikke lade være med at få det indtryk, at mange af Ubuntus mest vokale fans aldrig engang har startet Vista, endsige udforsket dybden af ​​dens søgemekanisme.

Med Vista er søgning ikke bare en eftertanke. Det gennemsyrer alle kroge og kroge i Windows-skallen. Og jeg taler ikke om det allestedsnærværende "søgefelt" i hvert opdagelsesvindue (selvom dette bestemt er en fantastisk funktion). Snarere tænker jeg på den måde, Vista viser sine forskellige søgebaserede mappevisninger på.

For eksempel: Klik på en kolonneoverskrift i ethvert opdagelsesvindue, og du får utallige måder at forme og filtrere din visning af de underliggende data. Min favorit er funktionen "Stak efter": Klik blot på overskriften (for eksempel kolonnen Filtype), vælg "Stak efter" fra rullelisten, og voila! Du har en dynamisk filtreret visning af hele den underliggende mappestruktur, hvor hver filtype er grupperet i "Stakke", der kan bores i eller gemmes som vedvarende dynamiske søgeobjekter.

Ovenstående er kun et eksempel på, hvordan integreret søgning fundamentalt kan ændre (til det bedre) den måde, du interagerer med dit skrivebordsmiljø på. Og prøv som jeg måske, jeg kan ikke gengive denne kapacitet under Ubuntu 7.10 "Gustsy Gibbon" - selv efter en weekend med trolling gennem Synaptic Package Manager på udkig efter noget, der kan forbedre OS 'ellers anæmiske søgemekanisme.

Bundlinje: Ubuntu skal ligesom alle Linux-distributioner handle om magt og valg. Men når stablet op mod Vista's robuste, gennemgribende integrerede søgemekanisme, ser Ubuntu mere ud som en let poser end en rigtig udfordrer.

Næste op: Compiz Fusion - Eye Candy at its Worst.