Programmering

HP bryder Autonomy IDOL i diskrete tjenester

Udviklere, der søger at integrere nogle avancerede tekstbehandlingsfunktioner i deres applikationer, vil muligvis se på en beta-tjeneste, som Autonomysoftwareenheden i Hewlett-Packard udgiver, foreløbigt kaldet IDOLOnDemand.

PaaS (platform som en tjeneste) vil over tid tilbyde mest al funktionaliteten i HP Autonomys IDOL (Intelligent Data Operating Layer) søge- og indholdsbehandlingsplatform, som kun havde været tilgængelig i en softwarepakke til en virksomhed.

[Hvilket freaking PaaS skal du bruge? hjælper dig med at beslutte. | Bliv på toppen af ​​skyens tilstand med specialrapporten "Cloud Computing Deep Dive". | For en hurtig, smart indtagelse af de nyheder, du vil tale om, skal du tjekke TechBrief - abonner i dag. ]

"Hvis vi ønsker at få succes som en platform i dag, er vi nødt til at gøre mere end at skabe et stort produkt, der kan installeres. Vi er nødt til at aktivere det, så udviklere kan bruge det," sagde Robert Youngjohns, senior vicepræsident og general manager for HP Autonomy.

Tjenesten udsætter de fleste af IDOL-funktionerne som diskrete tjenester, der er tilgængelige via API'er (applikationsprogrammeringsgrænseflader). HP håber, at forretningsudviklere bruger tjenesten til at integrere IDOL-funktionalitet i deres egne applikationer.

HP annoncerede initiativet i december og planlægger at lancere tjenesten formelt i april eller maj.

I forhåndsvisningstilstand tilbyder virksomheden allerede en række tjenester på prøvebasis, såsom stregkodelæsning, sprogdetektering, formatkonvertering, enhedsekstraktion, ansigtsgenkendelse, tekstekstraktion fra billeder og sentimentanalyse.

I løbet af de næste par måneder vil HP tilføje flere funktioner såsom opslag af geolokalisering og API-opdagelse. IDOL har omkring 400 funktioner centreret omkring søgning, filtrering og emballering af ustrukturerede data.

"I stedet for at have alle disse funktioner i et homogent produkt, hvorfor ikke eksponere dem individuelt som webtjenester?" Sagde Youngjohns.

PaaS-metoden giver en nem måde for en udvikler at opbygge et softwareprogram uden at skrive alle komponenter fra bunden eller importere tredjepartsbiblioteker.

For eksempel kan en udvikler, der forsøger at analysere en stor mængde kundefeedback, få IDOL-sentimentanalysefunktionen til at analysere feedbacken og returnere et skøn over, hvor mange kommentarer der var positive, og hvor mange der var negative, hvilket frigør ledere fra at skulle læse igennem alle kommentarerne dem selv.

IDOL-tjenesterne opdeles i to brede kategorier, statsløse API'er og dem, der opretholder en vedvarende tilstand i HP Cloud, hvor tjenesterne køres.

HP arbejder først på at opbygge statsløse API'er, hvor serviceanmodningen sammen med de krævede data indsendes, og resultaterne returneres.

Over tid vil virksomheden også tilbyde statefulde tjenester, hvor brugerne kan gemme deres data i en objektbutik, der hostes af HP. Den nuværende version af IDOL, den nyligt udgivne IDOL 10.5, vil tjene som grundlag for servicetilbudet.

"Engang i fremtiden vil vi have alle vores tjenester i IDOL eksponeret på denne måde," sagde Youngjohns. Virksomheden vil også introducere en policy manager, der vil arbejde med disse tjenester.

”Meget af det, vi gør, handler om, hvordan du anvender politik på data,” sagde Youngjohns.

HP-konkurrent IBM har en lignende idé. I denne uge annoncerede IBM, at de ville tilbyde meget af sin middleware-softwareportefølje som cloudtjenester.

HP har endnu ikke besluttet, hvordan prisfastsættelse fungerer med disse tjenester.

Joab Jackson dækker virksomhedssoftware og generelle teknologiske nyheder til Nyhedstjenesten. Følg Joab på Twitter på @Joab_Jackson. Joabs e-mail-adresse er [email protected]