Programmering

Microsofts "Java Evangelist" svarer på Java Lobby-anmodninger

San Francisco (10/1/97) - I et åbent brev til Bill Gates og Microsoft argumenterede grundlæggeren af ​​græsrods Java Lobby lidenskabeligt for Microsofts overholdelse af Java-målet "skriv en gang, kør hvor som helst". Resultatet: Selvom Bill ikke har tilbudt noget formelt svar, fortalte Microsofts Java Evangelist JavaWorld at sådan overholdelse ikke er forestående.

Java Lobby, grundlagt af Java-udvikleren Rick Ross i august i år, er en uafhængig organisation, der søger at give udviklere en stemme til at rejse bekymringer og diskutere spørgsmål om retningen af ​​Java. Java-lobbyen omfavner "skriv en gang, kør hvor som helst" -princippet og understøtter begreberne bærbarhed, åbne standarder og høj ydeevne. (Se ressourcer for et link til Java Lobby-webstedet.)

Brevet, der blev sendt til Java Lobby-webstedet tidligt i sidste uge, udtrykte lobbyens utilfredshed med, hvad det betragter som Microsofts bevægelse til fragmentering og balkanisering af Java. Diskussionen kogte ned til disse to nøgleemner:

  1. Java 1.1-understøttelse i Internet Explorer (IE) 4.0

  2. Microsofts holdning til levering af Java Foundation Classes (JFC) og fremtidige Java 1.2 API'er som standarddele af Windows og IE

Som svar på anmodningen om Java 1.1-support i IE fortalte Microsofts Java Evangelist Brad Merrill JavaWorld, "Microsoft leverer fuld 1.1-kompatibilitet [i den nye version af IE] - undtagen RMI [Remote Method Invocation] og JNI [Java Native Interface]." Han foreslog, at manglen på støtte til disse to API'er sandsynligvis skyldtes "tid, kompleksitet, kompatibilitet og konkurrence ... du kan vælge to." Ross hånede af disse "undskyldninger" og bemærkede, at han hellere ville se sådanne virksomheder stå op for valgfrihed (vedrørende hardware- og softwarebeslutninger), integritet og individuelle rettigheder snarere end blot at forsøge at nå en bundlinje. Ross siger, at han er klar over, at hans retorik kan blive afskediget på grund af dens høje idealistiske overtoner, men han føler stærkt "at individet stadig betyder noget, og at vi skal have ret til en forventning om grundlæggende anstændighed i industriledernes opførsel."

Med hensyn til anmodningen om support til JFC og andre API'er siger Merrill, at Microsoft ikke vil støtte JFC, mens det vil overveje at støtte fremtidige Sun API'er "fra sag til sag. Vi vil ikke tage alt JavaSoft bestemmer som en standard som vores evangelium. "

"Jeg er ikke uenig med udviklere, der prøver at få en stemme," tilføjede Merrill og bemærkede, at han mener, at Microsoft lytter til udviklere. Han sagde dog, at udviklere "ikke bare kan klynke til virksomheder" og forvente, at virksomheder løser alle deres problemer gratis, "siger Merrill." Mange udviklere vil have, at Microsoft løser deres problemer. Vi tror, ​​vi tilbyder nogle solide teknologier til at løse udvikleres problemer ... vores VM [virtuel maskine] sparker røv. ... Hvis du ikke kan lide vores implementering [af Java], hvorfor så ikke bruge JDK? "

Rosss svar: "Jeg ved ikke, hvad jeg skal kalde, hvad Microsoft laver, men det er ikke Java." Ross beskriver "Java-kerneplatformen" som en kombination af sproget, VM og dens bytekoder og bibliotekerne i fuld klasse. Han understreger mobilitet på tværs af platforme og ser Microsofts beslutning om ikke at sende det, han anser for en fuldt kompatibel Java-kerneplatform i den nye udgivelse af IE som bevis for, at Microsoft ønsker at balkanisere Java. "Jeg tror, ​​at teststenen til sammenligning er, om implementøren er det forsøger at producere en bærbar implementering af Java, eller om de er prøver ikke til."

Ross forklarer, at hans følelser med Microsofts holdning stammer fra, hvad han ser som et komplet ansigt med hensyn til virksomhedens støtte til Java. Da Microsoft licenserede Java i foråret 1996, var det implikationen, at virksomheden ville yde fuld support til Java-kerneplatformen. Java-udviklere bifalder Microsofts bevægelse for at være en del af en ikke-proprietær teknologi og begyndte for alvor at udvikle sig med Java.

"Mange af os har afsat en betydelig del af vores ressourcer til Java-udvikling," klager Ross, "[baseret] med den forudsætning, at Microsoft ville respektere sit engagement i at støtte Java-platformens bærbarhed på tværs af platforme."

Det er Microsofts engagement (både moralsk og juridisk), der er i tvivl nu. Suns administrerende direktør Scott McNealy har truet med at trække Microsofts licens for tilsyneladende overtrædelser, men Microsoft hævder, at det har overholdt aftalen. (Ingen undtagen Sun Microsystems og Microsoft er underlagt vilkårene i Java-licensaftalen underskrevet af Microsoft.)

Og uden for den juridiske arena hævder Java Lobby Microsoft har undladt at udføre sine tidligere offentlige forpligtelser til at støtte Java.

I et brev sendt til Java Lobby-medlemskabet den 1. oktober henviste Ross til en artikel, der blev offentliggjort tidligt sidste år i OneMind. I denne artikel beskriver forfatter Jeff Sutherland sit møde med Cornelius Willis, direktør for platformsmarkedsføring hos Microsoft. Sutherland beskriver videre, hvad han ser som Microsoft-beskeden til udviklere:

Vi ønsker, at udviklere skal vide, at vi vil give dem et valg med sikkerhed. Vi vil aktivere alt til både Java og Visual Basic, JavaScript og VBScript. Alt kører i Netscape, vi er browseruafhængige. Vi vil give udviklere maksimal mulighed for at drage fordel af alt derude på nettet, selvom det ikke tilhører Microsoft. Og vi vil give maksimal gearing for udviklere til at bruge de værktøjer, de kender og elsker på flere platforme. ("Microsoft og Internet Wars: Freedom Fighters," OneMind, 1996)

Redaktørens note:

Den tidligere version af denne artikel fortolker denne erklæring fejlagtigt som et direkte citat fra Cornelius Willis.

JavaWorld

beklager fejlen. Se Jeff Sutherlands beskrivelse vedrørende sammenhængen med dette uddrag på //www.tiac.net/users/jsuth/index.html.

I det samme brev henviste Ross til en anden artikel - denne i en nylig udgave af Computerverden - hvor Willis citeres med henvisning til lobbyens åbne brev til Microsoft og specifikt til Ross: "Denne fyr hænger på en lem. Enhver, der kører på Java, er, og det er meget trist ... og der vil være meget mere skuffet når de indser, hvor dårligt det bliver. "

Ross nævner disse to passager som bevis for, at Microsoft modsiger sig selv. "Jeg vil vide, hvorfor jeg skulle tro på noget andet, som dette firma siger ... og jeg vil gerne bede alle om at stille sig det samme spørgsmål," siger han. Ross sætter især spørgsmålstegn ved, hvad han ser som den generelle mangel på integritet fra Microsoft, idet han siger: "Det, jeg vil vide, er, hvis barnet ikke får at spise, eller hvis lejen ikke bliver betalt, fordi Microsoft har vendt sin tilbage på et løfte. Ånden i Java - og alle ved det - er bærbarhed, og det involverer en dedikation til at forsøge at nå målet om at 'skrive en gang, køre hvor som helst'. "

Lær mere om dette emne

  • Java-lobbyen //www.javalobby.org/
  • "Udviklere samles til Java Lobby, andragende Gates" (Computerverden 29.9.97) //cwlive.cw.com:8080/home/online9697.nsf/All/970926udviklere18732
  • Er du interesseret i at "skrive en gang, løbe hvor som helst"? Tag JavaWorld Læserafstemning! //nigeria.wpi.com/cgi-bin/gwpoll/gwpoll/ballot.html
  • Tvisten mellem Sun og Microsoft går til domstolene. Find ud af detaljerne i Suns retssag i denne artikel //www.javaworld.com/jw-10-1997/jw-10-sunsuit.html
  • En udviklers perspektiv på, hvad retssagen betyder for Java-udviklere //www.javaworld.com/jw-10-1997/jw-10-lawsuit.html

Denne historie, "Microsofts" Java Evangelist "svarer på Java Lobby anmodninger" blev oprindeligt udgivet af JavaWorld.