Programmering

Microsoft afslører .NET MAUI til apps på tværs af platforme

Microsoft har afsløret .NET Multi-platform App UI, aka .NET MAUI, en UI-ramme til opbygning af applikationer på tværs af platforme på Microsoft .NET 6. .NET 6 forventes at ankomme i en forhåndsvisning i november og blive generelt tilgængelig i 2021.

NET MAUI blev introduceret på Microsoft Build-udviklerkonferencen den 19. maj og er en udvikling af Xamarin.Forms-værktøjssættet til opbygning af indbyggede brugergrænseflader til Windows, iOS og Android fra en enkelt codebase. MAUI tilføjer blandingen MacOS-support. Det understøtter også nye enheder såsom Microsoft Surface Duo.

.NET MAUI fungerer med Visual Studio IDE eller Visual Studio Code editor. En enkelt stak understøtter arbejdsbelastninger på de forskellige platforme, med de oprindelige funktioner og UI-kontrol på hver platform understøttet via en platform på tværs af platforme. En GitHub-repo er oprettet til .NET MAUI.

Andre funktioner i .NET MAUI:

  • Projektstruktur er forenklet til et enkelt projekt til flere platforme med implementering med et enkelt klik til desktop-systemer, emulatorer, simulatorer eller fysiske enheder.
  • Billeder, skrifttyper og oversættelsesfiler kan føjes til et enkelt projekt med indbyggede kroge oprettet automatisk. Ressourcer som skrifttyper og billeder er anbragt et sted.
  • Der gives adgang til native, underliggende operativsystem-API'er.
  • Model-View-View-Model (MVVM) og XAML er førsteklasses funktioner. Udviklere kan også implementere MVU-mønsteret (Model-View-Update). MVU fremmer en envejsstrøm af data og tilstandsstyring sammen med en kode-første udviklingsoplevelse, der opdaterer brugergrænsefladen ved kun at anvende nødvendige ændringer.

For at understøtte overgangen fra Xamarin.Forms til .NET MAUI planlægger Microsoft at tilbyde prøve-konvertere support- og migrationsvejledninger svarende til, hvad der er blevet tilbudt til. NET Core.

.NET MAUI sendes i samme seks ugers kadence som Xamarin.Forms. Xamarin.iOS og Xamarin.Android er indstillet til at blive en del af .NET 6 som .NET til iOS og .NET til Android.

En ny, større version af Xamarin.Forms forventes senere på året, hvor mindre og serviceudgivelser følger hver sjette uge, indtil .NET 6 generelt er tilgængelig i november 2021.