Programmering

Hvorfor AWS fører i skyen

Rygterne om Amazon Web Services 'fald fra toppen var for tidlige. I skubbet for at demokratisere cloud computing-tjenester havde AWS springet over alle fra starten, lige siden det blev spundet ud af mega-forhandleren Amazon i 2002 og lancerede flagskibet S3-lagring og EC2-beregningsprodukter i 2006. Det gør det stadig.

AWS voksede hurtigt ind i en virksomhed, der fundamentalt forvandlede it-branchen og udhugget en markedsledende position og har fastholdt den føring - senest knyttet af Synergy Research til næsten dobbelt så stor markedsandel som sin nærmeste rival Microsoft Azure med 33 procent af markedet til Microsofts 18 procent.

Market tracker-data fra IDC i anden halvdel af 2019 sætter også AWS i en klar føring med 13,2 procent af det offentlige cloudtjenestemarked, snævert foran Microsoft med 11,7 procent.

Som med enhver virksomhed kommer Amazons cloudsucces til en sammenløb af faktorer: god timing, solid teknologi og et moderselskab med dybt nok lommer til at foretage aggressive kapitalinvesteringer tidligt.

Der er andre unikke faktorer, der har ført til AWSs succes, herunder et ubarmhjertigt kundefokus, en hensynsløs konkurrencestribe og fortsat engagement i "dogfooding" eller at spise din egen hundemad - en måske uheldig vending af sætning, der har spredt sig gennem teknologiindustrien siden slutningen af ​​firserne.

Dogfooding refererer til et firma, der satser på sin egen teknologi - i Amazons tilfælde ved at gøre det offentligt tilgængeligt som et produkt eller en tjeneste. Dette gjorde Amazon med S3 og EC2 i 2006, og det har Amazon gjort med næsten alle AWS-produktlanceringer siden.

Vi spurgte eksperterne, hvordan AWS har været i stand til at dominere det offentlige cloudmarked til dato, og med verdensomspændende vedtagelse af cloudtjenester på grund af fortsat stigning ifølge 2020 Cloud Computing Survey, om AWS kan forblive på toppen af ​​bunken i årevis at komme.

Første-mover fordel

Der er ingen undgåelse for det faktum, at Amazons spring på konkurrencen har sat dem i stigning fra dag ét, hvilket giver dem et seks års forspring i forhold til sin nærmeste konkurrent, Microsoft Azure.

Disse år hjalp ikke kun med at positionere AWS som den dominerende cloud computing-tjenesteudbyder i folks sind, det forsynede også virksomheden med mange års feedback til at knuse igennem og bedre betjene sin kundebase af softwareudviklere, ingeniører og arkitekter.

"De opfandt markedet, der var ikke begrebet offentlig sky som denne før," sagde Dave Bartoletti, vicepræsident og hovedanalytiker hos Forrester. ”Vi har lejet computertjenester i 30 eller 40 år. Virkelig hvad AWS gjorde var at etablere et virksomhedsmiljø for en udvikler eller IT-person til at gå til en ekstern tjeneste og starte en server med et kreditkort og foretage computing et andet sted. ”

Som Bartoletti bemærker, var AWS ikke kun først på markedet, det havde også de dybe lommer fra sit moderselskab, så det kunne sprænge andre ud af vandet. "De overbragte deres rivaler," vurderede han direkte.

Når det er sagt, fører ikke alle første-movers deres marked så endeligt som AWS er ​​- spørg bare grundlæggerne af Netscape.

"Tidlige bevægere har ikke altid en fordel," sagde Deepak Mohan, forskningsdirektør for cloudinfrastrukturtjenester hos IDC, og bemærkede, at AWS var særlig streng med at skabe og bringe produkter på markedet. "At være en virksomhed af høj kvalitet og levere et produkt af høj kvalitet og være lydhør over for kundernes behov spiller alle lige så vigtige dele."

Et specielt forhold

Mohan peger på Amazons overlegne evne til at "spise sin egen hundemad" som en vigtig drivkraft for dens succes, da sky-divisionen skulle tackle betydelige teknologiske udfordringer, som den enorme stigning i skalaen, Amazon så i kølvandet på dotcom-boblen, står over for. sprængfyldt.

”Du er nødt til at overveje forholdet mellem AWS og Amazon som e-handelsvirksomhed,” sagde Ed Anderson, enestående VP-analytiker hos Gartner - som har AWS som sin klare leder i sin seneste Magic Quadrant for Cloud Infrastructure and Platform Services.

Ligesom kunder i Google Cloud i dag vil "køre som Google", ville tidlige AWS-kunder udnytte den teknologi, der havde gjort det muligt for Amazon at vokse til en e-handelsgigant så hurtigt.

”Et kendetegn for AWS har været, hvor teknisk og i stand det har været,” bemærker Anderson. "Og at være virkelig orienteret omkring det 'bygherre' publikum af udviklere, implementatorer og arkitekter," tilføjer han. "Som en konsekvens er salgsteamet meget teknisk og i stand til at føre disse samtaler, hvilket betyder, at den oplevelse, kunderne har, er rigtig glat."

Kundernes besættelse

Det er den opmærksomhed på kundebehov, der længe har været et kendetegn for AWS-værdipropositionen, selvom de ikke altid får det rigtigt.

Som Amazon-grundlægger og administrerende direktør Jeff Bezos skrev i et brev til aktionærerne i 2016: “Kunder er altid smukt, vidunderligt utilfredse, selv når de rapporterer at være lykkelige og forretning er stor. Selv når de endnu ikke ved det, vil kunderne have noget bedre, og dit ønske om at glæde kunderne vil få dig til at opfinde på deres vegne. "

Det er denne opmærksomhed på, hvad kunderne ønsker - og endnu ikke ved, hvad de vil have, at omskrive Steve Jobs ved hjælp af Henry Ford - som er blevet kodificeret i Amazons ledelsesprincipper.

”Ledere starter med kunden og arbejder baglæns. De arbejder kraftigt for at tjene og bevare kundernes tillid. Selvom ledere er opmærksomme på konkurrenter, er de besatte af kunderne, ”siger Amazons ledelsesprincipper. 

”Det er en værdi, jeg ser udstillet igen og igen på AWS,” bemærker Anderson hos Gartner. "Denne opmærksomhed på kundernes krav og behovene hos bygherrer og udviklere og arkitekter, der har prioriteret de funktioner, de har bygget, og er tæt tilpasset."

"De er utroligt kundefokuserede, og alt, hvad de bygger, drives af kunden," tilføjer Bartoletti hos Forrester. " At opretholde det, da deres store pulje af kunder fortsætter med at vokse, giver dem fordelen ved at vide, hvad deres kunder ønsker. ”

Tag frigivelsen fra 2019 af hybrid cloud-produktet AWS Outposts som et eksempel. I stedet for at kvadrere pænt med Amazons offentlige sky-centrerede syn på verden opfyldte Outposts kundens behov i en anden sfære - deres lokale datacentre.

Alt service-først

Et vigtigt træk foretaget af Bezos i de tidlige dage af kommerciel cloud computing var at formalisere den måde, AWS ville bygge og udsætte produkter for sine kunder.

Under henvisning til et internt e-mail-mandat fra Bezos fra tidligere 2000-tallet fra Bezos, blev den tidligere Amazon- og Google-ingeniør Steve Yegee omskrevet i sin Google Platforms Rant fra 2011, at: “Alle hold vil fremover udsætte deres data og funktionalitet gennem servicegrænseflader. Hold skal kommunikere med hinanden gennem disse grænseflader. ” Til sidst, "Enhver, der ikke gør dette, bliver fyret," tilføjede Yegge.

Med dette mandat ansporede Bezos oprettelsen af ​​en enorm serviceorienteret arkitektur med forretningslogik og data tilgængelige kun gennem applikationsprogrammeringsgrænseflader (API'er).

”Fra det tidspunkt, hvor Bezos udstedte sit edikt, indtil jeg forlod [i 2005], havde Amazon forvandlet sig kulturelt til et firma, der tænker på alt på en service-første måde. Det er nu grundlæggende for, hvordan de nærmer sig alle designs, herunder interne designs for ting, der måske aldrig ser dagens lys eksternt, ”skrev Yegge.

Den enorme serviceorienterede arkitektur havde effektivt transformeret en infrastruktur til salg af bøger til en udvidelig, programmerbar computerplatform. Online boghandel var blevet en sky.

Alt-butikken til virksomhedsbyggere

Alt dette har ført til en uovertruffen bredde og modenhed i de tjenester, der er tilgængelige for AWS-kunder.

Og mens Amazon havde springet over konkurrencen, har den ikke hvilet på sine laurbær og har regelmæssigt været banebrydende for nye tjenester i den offentlige sky, såsom det skybaserede datalager Redshift, den højtydende relationsdatabasetjeneste Aurora og begivenheden -baseret serverløs computerplatform Lambda, efter at have udviklet sidstnævnte service til sin AI-drevne virtuelle assistent Alexa.

"Ja, Google Cloud og Microsoft har 'lukket kløften', men AWS er ​​stadig mere i stand til at tilbyde bredden og modenheden i disse individuelle tjenester," siger Anderson hos Gartner. ”Jeg vil sige, når det kommer til markedsopfattelse, de fleste kunder føler, at Azure og AWS er ​​effektivt på niveau og Google lidt bagud. Med hensyn til ren kapacitet er AWS dog en mere moden arkitektur og sæt af muligheder, og bredden er bredere. ”

På AWS re: Invent-konferencen i december 2019 sagde AWS, at den havde 175 tjenester med et væld af muligheder og smag på tværs af beregning, opbevaring, database, analyse, netværk, mobil, udviklerværktøjer, styringsværktøjer, IoT, sikkerhed og virksomhedsapplikationer.

"Uden tvivl er markedslederen, AWS ofte vinder på udviklerfunktionalitet på grund af bredden af ​​sine tjenester som et resultat af dets første fordel," siger Nick McQuire, vicepræsident for virksomhedsundersøgelse hos CCS Insight. "AWS har også gjort et godt stykke arbejde med at oversætte sin skala til økonomiske fordele for kunderne, selvom der er tidspunkter, hvor sky kan være omkostningsoverskridende."

Dette brede sæt funktioner kan også ses som et negativt for nogle, hvor servicekataloget repræsenterer en svimlende labyrint af tjenester og muligheder, men dette niveau af valg har også vist sig at være en stor ressource for ingeniører.

Bartoletti hos Forrester, der har kaldt AWS skyen "alt butik" for virksomhedsbyggere, peger på en nøgleforskel i tilgang. "AWS kan have tre til fire forskellige databasetjenester, og de er ligeglade med, hvilken du bruger, så længe du bruger den hos Amazon," bemærker han. ”Traditionelt ville leverandører have været nødt til at vælge en og køre med den. Det gør AWS svært at konkurrere med. ”

Den næste fase for cloud computing

En alder af AWS-dominans viser intet tegn på afmatning, men konkurrencen er hård.

"Microsoft har været i stand til at lukke hullet ved at være open source-fokuseret og kommercialisere det i deres sky så hurtigt som AWS," siger Bartoletti. "Google arbejder hårdt for ikke at rotere for meget på den blødende kant og fokusere på at hjælpe virksomheder med at migrere arbejdsbelastninger til skyen."

Tjenesternes bredde og modenhed understøttet af stærke ingeniørkoteletter og ubarmhjertigt kundefokus ser ud til at holde AWS foran kurven i nogen tid. Nu vil virksomhedens evne til at forenkle vedtagelsen af ​​ny teknologi til virksomhedskunder gennem administrerede tjenester være lakmusprøven til den næste bølge af adoption af cloud computing. Det vil også bestemme, hvordan AWS vil klare sig mod den igangværende hårde konkurrence fra Microsoft Azure og Google Cloud.

”Jeg synes det er langt fra givet, at AWS altid vil dominere cloudmarkedet,” siger Mohan hos IDC. Samtidig erkender han, at konkurrenterne har meget at indhente.

"Google er stadig en hel del bagud, og Microsoft har, selvom det er en styrke, visse fordele på virksomhedsmarkedet," siger Mohan. ”Det kan tænkes, at virksomheder kommer tættere på, men jeg forventer ikke nogen væsentlige ændringer i de næste par år ... Der er et spring i kapacitet og skala, der endnu ikke skal bygges. Alt dette giver [AWS] en klart dominerende stilling for nu. ”

Som Warren Buffet sagde: "Sats aldrig mod Amerika." Og når det kommer til det offentlige cloudmarked, har vi lært, at det ville være lige så dumt at satse mod Amazon.