Programmering

Anmeldelse: WebEx og GoToMeeting mødes deres match

Thomas Friedman meddelte berømt, at verden er flad i sin bog fra 2005 med det navn; han skrev om globalisering. Efter Friedmans opfattelse var VoIP, fildeling og trådløs de "steroider", der har fremskyndet udfladningen af ​​global handel. I dag vil jeg tilføje video over internettet, som er blevet mere og mere udbredt, efterhånden som båndbredden er forbedret.

De to førende inden for webkonferencer er Cisco WebEx og Citrix GoToMeeting. Andre produkter inden for området inkluderer Adobe Connect, Drum ShareAnywhere, Join.me og Zoom. Selvfølgelig efterlader jeg nogle få ude, i mindst et tilfælde som en venlighed over for sælgeren. (De hader det, når jeg udelader dem; de virkelig hader det, når jeg river deres produkt i stykker.)

Nogle virksomheder bruger forbrugerprodukter til tale og video over Internettet. Microsoft Skype, Google Hangouts og Google Voice (ingen video) er tre, jeg har brugt meget. Selvom disse kan være nyttige, opfylder de ikke helt kriterierne for forretningskvalitets webkonferenceprodukter.

Disse avancerede produkter forventes samtidig at vise desktop-aktier, video og lyd. De har høj pålidelighed og kvalitet. De integreres med almindelig desktop-software, og de arbejder med mobile enheder. De forventes også at håndtere store konferenceudsendelser, enten i basistjenesten eller som et separat produkt.

Som vi vil se, er der en smule variation blandt forretningskvalitetsprodukterne i alle disse områder såvel som nogle forskelle i deres bundningsstrategier og deres adfærd i situationer med begrænset båndbredde. Der er også variation i den geografiske dækning af leverandørers telefonpunkter (dvs. globale opkaldsnumre), selvom telefoniinfrastruktur bliver mindre vigtig, da flere brugere ringer ind fra deres computere (ved hjælp af mikrofoner og højttalere) eller mobile enheder .

Webkonference: Hvad kan gå galt?

Webkonferenceopkald er notorisk udsat for problemer. Nogle mennesker kan slet ikke komme i gang med opkaldet, mens andre kan høre lyd, men ikke se video, og stadig andre kan høre og se, men kan ikke høres eller ses, selvom de har mikrofoner og videokameraer. Nogle mennesker kan kun komme på opkaldet ved hjælp af en telefon; andre kan kun fortsætte med at bruge deres computere. Nogle gange blandes telefonbroen og computerens lyd ikke ordentligt. Nogle gange genererer folk feedback eller ekko, når deres mikrofoner er tændt; nogle gange gøende hunde eller miauende katte afbryder mødet. Jeg vil ikke engang nævne de mennesker, der ringer ind på mobiltelefoner fra deres biler, mens de kører, eller dem, der bruger substandard-højttalertelefoner.

Nogle gange er folk, der mener, at de er dæmpede, ikke, og de sender uforvarende uhensigtsmæssige lyde til forfærdede lyttere, eller de sender information, der skulle være hemmelig for glade lyttere. (Jeg kender et tilfælde, hvor støn og skrig under et konferencesamtale fik et ugift par i et fjernkontor fyret, og et andet tilfælde, hvor den ene sides position i en prisforhandling for en stor kontrakt blev givet til den anden side.) Men jeg afviger .

Forbrugertjenesten Skype kan undertiden gøre et godt stykke arbejde med både lyd og video, men kvaliteten varierer fra dag til dag og endda i løbet af et opkald, ofte til det punkt, hvor den er ubrugelig. Én nogle dage kan du indstille et ur, hvor lang tid det tager for Skype at flage ud: "Det skubber 20 minutter, så forvent mig at genstarte opkaldet, hvis det dør."

Selv de dyreste forretningsklasse-tjenester med den bedste understøttende infrastruktur kan ikke overvinde lokale netværksproblemer. På den anden side forsøger leverandører undertiden at bebrejde brugerens perfekt passende lokale Wi-Fi for båndbredde eller latensproblemer, der ligger i leverandørernes egen netværksinfrastruktur.

Stigning af WebRTC

De store tekniske nyheder her er WebRTC, et udkast til protokoller, der definerer realtidskommunikation i webbrowsere. WebRTC, som specificeret, understøtter browser-til-browser-applikationer til taleopkald, videochat og peer-to-peer-fildeling uden behov for hverken interne eller eksterne plug-ins.

WebRTC har implementeringer (i varierende overensstemmelse med standarder) i de fleste desktop-, Android- og iOS-browsere med undtagelse af Internet Explorer og Safari. Microsoft Edges understøtter protokollen, og plug-ins er tilgængelige for at tilføje WebRTC til IE og Safari.

Desværre, som mange webmødeudviklere har fundet, har ingen browser fuldt ud implementeret det aktuelle udkast til WebRTC-specifikation, og implementeringerne er forskellige. I løbet af denne gennemgang er jeg nogle gange blevet bedt om at bruge Firefox til mine tests og nogle gange til at bruge Chrome. Leverandører skal stadig ty til plug-ins, Java eller Flash for at få nogle specifikke funktioner i deres webkonferenceprodukter og til browsere, som de endnu ikke understøtter WebRTC.

De specifikke funktioner, der har brug for plug-ins, er for det meste funktioner til konferenceværten, såsom skærmdeling eller upload af filer. I mange tilfælde er deltagere på webkonferencer, der deltager fra en understøttet browser, i stand til at gøre det uden nogen downloads. Da et af de største problemer med webkonferencer længe har været installationsproblemer for "newbie" -deltagere, markerer dette forbedring i marken.

Zoom

Zoom er et kommende webkonferencefirma grundlagt af tidligere WebEx-udviklere. Da jeg først kiggede på det for et par år siden, havde Zoom meget god audiovisuel kvalitet - så god som eller bedre end WebEx - men få funktioner uden for kernekonferencer. Siden da er det vokset til en alt-i-en-konferenceløsning i høj kvalitet, der kun mangler vedvarende mødelokaler og objekter, som dem, der findes i Adobe Connect, Cisco Spark og Citrix Podio.

Zoommøder understøtter i øjeblikket Mac-, Linux- og Windows-desktops; iOS-, Android- og BlackBerry-mobilenheder; og Cisco, Polycom og Lifesize H.323 / SIP videoendepunkter. Zoom kræver en download for at deltage i et møde fra et skrivebord første gang, men det er en relativt lille og smertefri download. Hvis integration med Cisco og andre H.323 / SIP-videoendepunkter lyder som et skud over WebEx's bue for dig, tror jeg, du har den rigtige idé.

Zoom har nu licensplaner for møder, der spænder fra personlig til virksomhedsstørrelse, samt for uddannelse, sundhedspleje (HIPAA-kompatibel) og API-partnere. Det tillader lokal implementering såvel som skybaseret brug.

Ud over møder licenserer Zoom Zoom-rum, H.323 / SIP-rumforbindelser, video-webinars med op til 3.000 seere og telekonferencer gennem et verdensomspændende opkalds- og udkaldstelefonnetværk. Zoomrum er en multiscreen-løsning, der er konkurrencedygtig med Google Chromebox, Microsoft Lync Room og H.323 / SIP-videoendepunkter.

Zoommøder tilbyder tekstchats, stereolyd i høj kvalitet og valgfri HD-video, skærm- og vinduesdeling, delte tavler og lyddeling. I den sidste opdatering tilføjede Zoom breakout-rum til møder; det er konkurrencedygtigt med Adobe Connect. Zoom's evne til at vise iPhone- og iPad-skærme fra et skrivebord ved hjælp af et softwareplugin er unikt blandt webkonferencesystemer, ifølge firmaet, selvom det ikke er så meget forskelligt fra hvad du kan gøre, hvis du har tilmeldt dig en Adobe Connect møde med en mobilenhed.

Hvad jeg ikke kan se i Zoom i dag er fildeling, funktionalitet før og efter møde samt vedvarende mødelokaler og objekter. Mindre vigtigt kan jeg ikke se nogen måde at tilpasse layouts eller dele kursusmaterialer vedvarende fra skyen. På den anden side kan du integrere Zoom med læringsstyringssystemer, og du kan optage møder enten lokalt eller i skyen.

LogMeIn Join.me

Mens WebEx og GoToMeeting ser ud til at være involveret i et funktionsløb, har Join.me koncentreret sig om enkelhed og brugervenlighed. (For at være retfærdig har WebEx også strømlinet sit brugergrænseflade og forbedret dets brugervenlighed, omend uden at skære funktioner.) Som Basecamp viste for projektledelsesområdet, giver undertiden færre funktioner og en enklere grænseflade et mere brugbart og effektivt produkt end at inkludere alt, hvad nogen muligvis vil have, uanset hvor sjældent de vil have det.

Hvilket funktionssæt understøtter Join.me? Lyd og video, selvfølgelig, men for sjov (og sandsynligvis for at spare båndbredde) vises videoindføringene i bobler, som du kan bevæge dig efter ønske. Som du forventer, har du tekstchat, whiteboarding og skærmdeling.

Hvis du abonnerer, kan deltagere bruge konferencenumre i mere end 50 lande og dele vinduer såvel som skærme. Mødeoptagelser gemmes i skyen. Du får et vedvarende personligt link og kan tilpasse din baggrund, du kan låse et møde og beslutte, om du vil indrømme folk, der banker for at deltage, du kan bytte præsentatorer, du kan kommentere mødet, og du kan bruge mødeplanlæggeren. På Pro-niveau har du 5 GB lagerplads til optagelser; på virksomhedsniveau har du 5 TB.

Du kan deltage i et møde med et enkelt tryk, hvis du har et Apple Watch. Hvis du bruger Chrome, kan du drage fordel af Join.me's WebRTC-support, men du kan også deltage med en enkeltstående klient eller med en anden browser ved hjælp af det ældre plug-in.

Med et Enterprise-abonnement har du single sign-on, politik- og tilladelsesadministration samt bruger- og gruppestyring. Du får også Salesforce-integration.

På ulempen er der ingen videoendepunkt eller Linux-understøttelse. Den eneste mulighed for samarbejde efter møde er en e-mail, som værten bliver bedt om at sende til deltagere efter et møde. For et vedvarende gruppearbejdsområde vil du have noget som Cisco Spark, Citrix Podio eller et Adobe Connect-mødelokale.

Join.me hævder, at dens typiske Enterprise-licens er halvdelen af ​​andres omkostninger, selvom de får dig til at ringe til salg i stedet for at give dig en pris. Join.me inkluderer også ubegrænset lyd som en del af abonnementet; der er ingen gebyrer pr. minut.

Virksomheden hævder at have den højeste kundetilfredshed og det hurtigst voksende produkt på webmødemarkedet. Selvom jeg ikke har nogen reel grund til at tvivle på disse påstande, udløser de min "marketing bullshit" detektor, og jeg tager dem med et saltkorn. Dens absolutte markedsandel er bestemt meget mindre end WebEx.

Jeg kan godt lide Join.me til afslappede møder. Det er bestemt værd at prøve den gratis version for at se, om du kan lide det.

Drum ShareAnywhere

Drum ShareAnywhere er et eksempel på, hvad du kan gøre mod at opbygge et webkonferencesystem med WebRTC og HTML5 uden plug-ins eller downloads undtagen skærmdeling. Drum har implementeringer i Firefox, Chrome og mobile browsere, selvom video i øjeblikket ikke fungerer på Chrome.

ShareAnywhere har grundlæggende møde- og samarbejdsfunktioner samt et meget begrænset telefonnetværk. På den anden side kan du starte et webmøde næsten øjeblikkeligt med god lydkvalitet.

Tromme er i øjeblikket ikke i stand til at opgradere et weblydopkald til et videoopkald. Du skal forlade mødet og deltage igen ved hjælp af videoindstillingen. Videovinduet viser kun den aktive højttaler; selv med denne båndbreddesoptimering i et testopkald mellem USA og virksomheden i England, bemærkede jeg, at videoen pause.

Drum-repræsentanten foreslog, at jeg ville få bedre videoydelse, hvis jeg tilslutte min computer til netværket. Efter mødet benchmarkede jeg dog min Wi-Fi-forbindelse og så 75 Mbps i begge retninger, så jeg tror ikke det. Derudover er jeg i stand til at se 10 samtidige videostreams på denne computer uden pauser ved hjælp af anden webkonferencesoftware.

ShareAnywhere er en lovende start, men det er endnu ikke en seriøs konkurrent på dagens webmødemarked.

Citrix GoToMeeting

Mens WebEx startede webmødebranchen, har GoToMeeting formået at udvikle endnu større brandgenkendelse, hvis ikke markedsandel. Jeg ved ikke, om det er på grund af navnet, markedsføringen eller selve tjenesten.

Mens WebEx har tendens til at samle mange af sine tjenester, opdeler Citrix sine lignende tjenester i forskellige SKU'er: GoToMeeting inkluderer for eksempel ikke ShareFile, og GoToWebinar- og GoToWebcast-produkterne med høj kapacitet er separate, ligesom GoToTraining-produktet. På den anden side giver Podio-produktet, der blev introduceret for to år siden, en vedvarende kombination af socialt samarbejde, møder og fildeling, der ligner WebEx.

GoToMeeting installerer et Mac- eller Windows-klientprogram til faktisk at køre webmøder, medmindre du bruger Chrome, som understøtter en HTML5 / WebRTC-klient, der ikke er downloadet. Chrome er den eneste måde at køre GoToMeeting på Linux. Versionering af klientapplikationerne er fortsat problematisk. Kan du gætte, hvor mange versioner af GoToMeeting jeg havde på min iMac, før jeg rensede dem ud af min applikationsmappe?

ScorecardKapaciteter (25%) AV-kvalitet (25%) Brugervenlighed (20%) Interoperabilitet (10%) Administration (10%) Værdi (10%) Samlet score (100%)
Adobe Connect1099998 9.2
Cisco WebEx999988 8.8
Citrix GoToMeeting899898 8.6
Drum ShareAnywhere778777 7.2
LogMeIn Join.me899899 8.7
Zoom9991099 9.1