Programmering

Mozilla squasher Firebug til fordel for native Firefox-fejlfindingsprogrammet

Firebug-webudviklingsværktøjet, en open source-tilføjelse til Firefox-browseren, ophører efter 12 år, erstattet af Firefox Developer Tools.

Firebug slettes med næste måneds frigivelse af Firefox Quantum (version 57). Firebug-værktøjet lader udviklere inspicere, redigere og debugge kode i Firefox-browseren samt overvåge CSS, HTML og JavaScript på websider. Det har stadig mere end en million mennesker, der bruger det, sagde Jan Honza Odvarko, der har været leder af Firebug-projektet. Mange udvidelser blev bygget til Firebug, som i sig selv er en udvidelse til Firefox.

Mozilla begyndte at migrere Firebug-funktioner til de indbyggede Firefox-fejlretningsværktøjer i 2016. Core Firefox-udviklerværktøjer inkluderer en sideinspektør, webkonsol, JavaScript-fejlfinding og netværksmonitor.

Målet er at gøre fejlretning hjemmehørende i Firefox. "Nogle gange er det bedre at starte fra bunden, hvilket især gælder softwareudvikling," sagde Odvarko. For at prøve Firefox Developer Tools kan du downloade Firefox Quantum: Developer Edition eller opdatere til den aktuelle Firefox-browser. Mozilla giver vejledning i migrering fra Firebug til Firefox Developer Tools.