Programmering

Deathmatch anmeldelse: Windows 8.1 vs. OS X Yosemite

Med OS X 10.10 leveres Yosemite nu og Windows 8.1 færdig med sin opdateringscyklus i 2014, hvordan sammenligner de to flagskibs pc-operativsystemer?

Windows 8.1 og nogle af dens 2014-opdateringer lader brugerne undgå det meste af Windows 8-oplevelsen, så de kan vende tilbage til en Windows 7-lignende komfortstilstand. I modsætning hertil flytter Yosemite Mac'en til et nyt samarbejdsområde med iPads og iPhones, og det vedtager iOS's visuelle konventioner. Kort sagt, Windows er i det væsentlige forsvundet i år, da Microsoft vender opmærksomheden mod den næste version, der skal debutere næste år, og Apple har fortsat sit stadige tempo med at udvikle OS X til iOS-område.

Min kollega Woody Leonhard har gennemgået Windows 8.1 2013 i dybden samt forbedringerne af Update 1 fra 2014, og jeg opfordrer dig til at læse hans udgave for at forstå nuancerne ved Microsofts tablet / desktop hybrid OS. Jeg har tidligere beskrevet de spændende nye muligheder i OS X Yosemite, som jeg også opfordrer dig til at tjekke ud. Her fremhæver jeg de vigtigste forskelle, styrker og svagheder i de to operativsystemer, som jeg begge har brugt siden deres første beta blev frigivet, organiseret efter scorekategorier til desktopoperativsystemer.

I mellemtiden ændrer det nye OS X Yosemite OS X's visuelle udseende for at spejle det for iOS 8, mens de fleste OS-funktioner fungerer, som de gjorde før. I stedet har Apple fokuseret sine ændringer er på nye funktioner, såsom strammere integration med iOS og iCloud via dets Handoff-, iCloud Drive- og Continuity-funktioner.

For eksempel ved hjælp af Handoff kan en ny Mac-model registrere en nærliggende iPhone og overføre e-mail, kalenderelement eller igangværende dokument der til Mac. Ved hjælp af kontinuitet kan et bredere sæt Mac'er besvare opkald foretaget til en nærliggende iPhone (selvom stemmekvaliteten er dårlig) eller deltage i en SMS-samtale på den iPhone.

Men i slutningen af ​​dagen er OS X Yosemite ligesom Windows 8.1 en lille opgradering fra sin forgænger. For både Apple og Microsoft er det en æra med trinvis forandring.

Brugervenlighed: Windows 8.1 vs. OS X Yosemite

Resultater

Windows 8.1: 7

OS X Yosemite: 9

Apple definerede den grafiske brugergrænseflade, som vi kender den i dag, og på trods af næsten 30 års ændringer forbliver kernemetaforerne uændrede. Denne konsistens gør det nemt at bruge hver nye version af OS X, og Yosemite er ingen undtagelse.

Alligevel har OS udvidet til at understøtte berøringsbevægelser på en meget naturlig måde via berøringsmus og touchpads. Også Apples mange hjælpeprogrammer - som eksempel på Quick Look-forhåndsvisning, Meddelelsescenter, de indlejrede delingsfunktioner og Spotlight-søgeværktøjet - gør hvad Apple gør bedst: tilbyder sofistikerede funktioner, som brugerne kan opdage efter behov, snarere end står over for en stejl indlæringskurve for at komme i gang. Dock og den vedvarende menulinje forenkler også appadgang, mens fuldskærmstilstand introduceret i OS X Lion giver brugerne mulighed for at holde fokus, når de vil være, men alligevel have hurtig adgang til resten af ​​operativsystemet som ønsket.

Yosemite foretager et par små forbedringer af den brugergrænseflade: Den ene er, at Meddelelsescenter, ligesom dets iOS 8-modstykke, nu kan indeholde widgets ("udvidelser"), f.eks. Til lagerdata, nuværende vejr eller tredjepartsopfattelser, inklusive Evernote opdateringer. OS X har også ændret sin ikke-elskede Dashboard-funktion - som indeholder en tidligere form for widgets - så den nu kan vises som et overlay over din nuværende skrivebordsskærm, ikke kun som et separat skrivebord. Stadig forbliver instrumentbrættet ret ubrugeligt. Forvent ikke at det overlever forbi Yosemite nu hvor de mere tilgængelige udvidelser er her.

Den større ændring er skiftet fra iCloud-dokumenter til iCloud Drive. iCloud-dokumenter var akavet at bruge med en helt separat brugergrænseflade i dialogboksen Åbn og gem fra standard Finder og en klodset metode til at flytte filer mellem iCloud-dokumenter og Finder. Plus, iCloud-dokumenter var kun tilgængelige for deres apps.

Det nye iCloud Drive fungerer som Dropbox eller Box, vises som en virtuel disk, hvis filer og mapper er tilgængelige ved hjælp af standarddialogerne Åbn og Gem samt standard Finder-vinduerne. Apps har stadig deres egne mapper for kompatibilitet med iOS-apps, der bruger iCloud-dokumenter (inklusive Apples egen iWork-suite). På iOS 8 behandles iCloud Drive som en import / eksport-funktion, ikke som en direkte gem / åben-mekanisme, som det er på OS X Yosemite, så der er stadig rester af den klodsede iCloud-dokumentadskillelse i iCloud Drive.

I Yosemite bruger Apple iCloud Drive i sin Mail-app, så store vedhæftede filer automatisk kan gemmes på iCloud Drive, hvor modtagere får et link til filen (de har ikke brug for en iCloud-konto for at hente dem). Det hjælper med at komme forbi vedhæftede grænser på e-mail-servere.

Alligevel er OS X-mangler som iCloud-dokumentresterne og Dashboard-akavet bleg i sammenligning med Windows 8.1s dissonante brugergrænseflade og akavede sømme i to forskellige miljøer: Windows 7 (kaldet Windows Desktop) og Metro (som ikke har noget formelt navn).

Som et eksempel på en uvenlig ændring i Windows 8, der ikke er korrigeret i Windows 8.1, har Microsoft tilføjet båndet til File Explorer-filhåndteringen. Fair nok - det er trods alt standard i Microsofts apps. Men i modsætning til båndet i andre apps er den i File Explorer skjult, indtil du klikker eller trykker på den tilsvarende menu. Det er fint.

Den benhovedede del er, at når båndet vises, lægger det en del af dit indholdsvindue og skjuler alt, hvad der er øverst. I en filhåndtering er det især problematisk. Heldigvis kan du slå denne autohide-funktion fra for at få File Explorer's bånd til at fungere som alle andre apps bånd og forblive fastgjort over indholdsområdet.

I modsætning hertil kan metrodelen af ​​Windows 8 være ret elegant i sin enkelhed, fokus og brug af billeder uden at distrahere krom som vinduesrammer og menuer. Det får Windows 7 til at se sløv og arkaisk ud.

En anden god touch, taget fra Windows-tablets, er Snap-funktionen, der lader dig køre to Metro-apps side om side. At finde ud af, hvordan denne funktion aktiveres, er slet ikke intuitiv (højreklik på det øverste venstre hjørne af den aktuelle app), men når du ved, hvordan du gør det, kan du bruge din Metro-skærmplads mere effektivt, især til at køre widgets der ikke har brug for en hel skærm.

Metro kæmper stadig for at arbejde godt med både tastatur / mus og berøringsscenarier. For eksempel er der to måder at få appindstillinger ikke på appens skærmbilleder, og de nås let gennem bevægelser. Men hvis du - som 99 procent af planeten - bruger en mus og et tastatur, indebærer adgang til deling- og indstillingstjenesterne (kaldet "charms") en akavet handling. Hvis du ikke har et fysisk tastatur, f.eks. Til en tablet, kan du simpelthen ikke bruge visse Metro-funktioner. For eksempel kan du ikke søge efter en app ved at skrive navnet på startskærmen, fordi der ikke er nogen måde at påberåbe skærmtastaturet. Du har virkelig brug for et tastatur for at bruge en Windows-tablet.

Heldigvis bragte Windows 8.1 Update 1 to nye ikoner - Søgning og magt - der nu gør søgning og genstart eller nedlukning både let at finde og lettere at bruge.

På trods af sin enkelhed kan Metro-miljøet være forvirrende. Store-appen og Internet Explorer er f.eks. Vanskelige at navigere og lader dig let køre i cirkler. En af grundene til dette: Der er lidt tilsyneladende hierarki i Metro-apps, og du er ofte nødt til at bruge applikationsbjælken til at navigere til bestemte funktioner i stedet for at bevæge sig lateralt blandt dem via de synlige navigationskontroller. Det er lidt som at blive tvunget til at gå gennem en labyrint, når du faktisk ønsker at komme et sted så direkte som muligt.

Imidlertid er IE11's kopiering af Apple Safaris iCloud-faner et godt strejf, der giver dig adgang til nyligt åbnede websteder på andre pc'er, der er knyttet til din Microsoft-konto. Windows 8.1 omarbejder også pænt PC Settings-appen for at få flere funktioner, men du vil stadig stole på det separate kontrolpanel i Windows Desktop, som giver meget mere kontrol over pc'en.

Windows Desktop-delen er den Windows 7, du kender og sandsynligvis elsker. Den gode nyhed i Windows 8.1 er, at du kan indstille din pc til at starte direkte på det velkendte Windows Desktop i stedet for at skulle gå til Metro-startskærmen og derefter klikke på Desktop-flisen. Og proceslinjen viser kørsel af Metro-apps nu, ikke kun Desktop-apps.

Alligevel kan du uventet komme ind i Metro-miljøet ved at dobbeltklikke på en fil og finde den åbner en Metro-app i stedet for et traditionelt Windows-program. Microsoft vil have folk til at skifte til Metro, så det har indstillet standardkerne-apps som e-mail og medieafspillere til Metro-versionerne.

Startmenuen mangler også i Windows 8.1, så det er svært at komme hurtigt til dine Windows 7-apps. Microsoft har bragt Start-knappen tilbage, men alt hvad det gør er at skifte dig mellem Metro og Windows Desktop - som om du trykkede på Windows-tasten. (For at få den praktiske Power User-menu, vist ovenfor, skal du nu højreklikke på Start-knappen, eller du kan fortsætte med at bruge Windows-X-genvejen.)

Ligesom Metro fungerer pænt via berøring og dårligt via traditionelle inputmetoder, fungerer Windows Desktop godt via traditionelle inputmetoder og dårligt via berøring - Windows 8.1 gør intet for at løse det. Ikoner og menuer er ofte for små til at læse på en tabletskærm, såvel som for svært at røre ved eller trykke på pålideligt. Plus, berøringsækvivalenter for almindelige handlinger, såsom højreklik, fungerer ikke pålideligt på Windows Desktop.

I sidste ende skifter du mellem to forskellige computere, der deler et filsystem og et par kernetjenester, og hver computer er optimeret til et andet sæt inputmetoder. Som antydet ville det have været bedre at efterlade Metro til tablets og Windows 7 til bærbare computere og stationære pc'er og derefter langsomt fusionere brugergrænsefladerne, som Apple gør med OS X og iOS. For de fleste brugere vil Windows 8.1 være et forvirrende rod, selvom de to bunker kan holdes lidt mere adskilt.

Der er håb: Den kommende Windows 10 tager mange af forslagene til intelligent fletning af Desktop- og Metro-miljøer. Men indtil Windows 10 sendes et stykke tid næste år, sidder du fast med Jekyll-and-Hyde-split, der er Windows 8.1.

Funktioner: Windows 8.1 vs. OS X Yosemite

Resultater

Windows 8.1: 7

OS X Yosemite: 9

I årenes løb har Apple gjort OS X meget mere end et operativsystem. Det er også en produktsuite med en meget dygtig e-mail-klient, kalenderadministrator, notatoptager, browser, let tekstbehandlingsprogram, billededitor / PDF-markeringsværktøj, kort-og-retningsapp, medieafspiller og instant messaging-klient.

Hvis du køber en ny Mac, får du også den meget dygtige iWork-produktivitetssuite (Pages, Numbers og Keynote), iPhoto (udskiftes næste år med Photos, som endnu ikke er i offentlig beta), GarageBand og iMovie-apps til medie manipulation og oprettelse. For mange brugere er disse apps alt, hvad de har brug for. Ud over sortimentet af moderat til meget kapable apps har OS X ekstraordinær støtte til menneskelige sprog og til mennesker med forskellige former for handicap.

Windows 8 tilbyder meget mindre end OS X over hele linjen, dels fordi Microsoft vil have folk til at købe eller abonnere på sin pebret Office-pakke, så værktøjer som WordPad og Mail-appen i Metro giver kun en delmængde af OS Xs kolleger. Du kan selvfølgelig betale ekstra for Microsoft Outlook på Windows Desktop for at få en fuld e-mail-klient til Windows.

Men selv hvor Microsoft ikke har et produkt, som det ønsker at sælge dig - for eksempel medieafspilning (Xbox Music, Xbox Video og Windows Media Player) og PDF-markering (Reader) - er dets værktøjer bestemt dårligere end OS Xs (henholdsvis iTunes og Preview).

Og efter to og et halvt år understøtter Metro's Mail-app stadig ikke den ældste og mest almindelige type e-mail-konto (POP). Windows 8.1s tjenester til deling, meddelelser og søgning er også mindre kapabel og mere akavet implementeret end OS Xs ækvivalenter.

Nogle af Metro-apps i Windows 8.1 er mere funktionelle end i Windows 8, og de ligner mere det, der er tilgængeligt i iOS og Android. For eksempel understøtter Camera-appen panoramaoptagelse, og Photos-appen giver mulighed for grundlæggende billedmanipulation såsom beskæring og farveskift, som i de seneste iOS- og Android-udgaver.

ScorecardBrugervenlighed (25%) Funktioner (25%) Administrerbarhed (15%) Sikkerhed (15%) Kompatibilitet (10%) Værdi (10%) Nem udvikling (25%) Samlet score
Microsoft Windows 8.177981070 7.8
Apple OS X Yosemite99798100 8.7