Programmering

Hvad er forskellene mellem Linux-distributioner?

Hvad er forskellene mellem Linux-distributioner?

Linux tilbyder en enorm mængde til enhver computerbruger, men spredningen af ​​distributioner kan undertiden være forvirrende for nyere folk. En Linux redditor spurgte, hvad forskellene var, og fik nogle nyttige svar.

ChaosWorshiper stillede sit spørgsmål om Linux distroer:

Hvad er forskellene mellem Linux-distributioner? Er det bare en UI-forskel, eller går det dybere ind på et mere funktionelt niveau?

Mere på Reddit

Hans andre Linux redditors svarede:

Ciphertext008: "Pakkehåndtering, ekstern pakkehosting (binære filer / kilde), frigivelseshastighed, desktopmiljø og standardgrænseflade, support / community / forum."

Send mig til helvede: "Ofte er versionerne af pakkerne også forskellige, da hver distro forsøger at skubbe folk mod den software, de vil understøtte. Kerne er også kompileret forskelligt. For eksempel er RHEL mere SELinux tung uden omtale af AppArmor, mens det omvendte er sandt til Ubuntu.

Standardkonfigurationerne og kompileringsvalgene mellem distroer kan også variere. "

Bitwize: "Linux er bare en kerne. Det har brug for en hel række software til at gå sammen med den for at fungere som et komplet operativsystem - programinit, som starter systemet, en shell, kommandoer som ls, mv, cat osv. ., vedligeholdelses- og konfigurationsværktøjer osv.

En distribution er en måde at pakke denne software på, så den kan installeres på standardplaceringer for at danne et komplet operativsystem. Der er sandsynligvis lige så mange ideer om den ideelle måde at pakke denne software på, som der er Linux-brugere, så det er ikke overraskende, at der er mange distributioner.

Afhængigt af hvilke distributioner du sammenligner, kan de være meget forskellige i nogle af detaljerne - hvordan pakkehåndtering og afhængighedsopløsning udføres, hvordan netværket oprettes, hvilken software der understøttes, og hvilke patches der anvendes på distroversionen af softwaren osv.

Men i sidste ende er de alle Linux, og de fleste af dem fungerer stort set det samme, indtil du kommer ind i detaljer, der involverer installation af pakket software eller konfiguration af tjenester, distro leverer. "

Ekkospring: "Alt fra forskellige initialiseringssystemer til tapeter og skrifttyper. De fleste har forskellige sæt pakker til rådighed, frigørelsesplaner, pakkeformater, stabilitet, dokumentationstilgængelighed, vilje til at hjælpe uerfarne brugere, softwarefrihed og sikkerhedsopdateringsfrekvens. Nogle er lette, design til integrerede systemer, mens andre fokuserer på højtydende 3d-desktops. Næsten alle tilføjer programrettelser til eksisterende software for at rette fejl eller tilføje funktioner.

Som en analogi, forestil dig 10 kulinariske mestre, der hver laver en bryllupskage. De vil alle være spiselige kager, men ingredienserne, udseendet, konsistensen, konsistensen og formen vil alle være forskellige. "

Swrrga: "Mit indtryk er, at de fleste linux-distroer ser ud til at være oprettet baseret på devs 'antipatier af bestemte funktioner i andre distributioner, men de er normalt for høflige til at fortælle dig det på deres destinationsside. Tredjepartswebsteder er normalt mere villig til at skære lortet - '$ DEV_A troede, at distributionen blev leveret med for meget / ikke nok ikke-fri software, så han forked det og vendte tilbage til en ældre GUI "."

Jones_supa: "Jeg tror i praksis, at den største forskel er, hvis en distro er en rullende frigivelse eller en stabil frigivelse. Det er det, der påvirker den daglige oplevelse mest.

En rullende frigivelse leverer banebrydende opdateringer konstant. Dette er nyttigt for dem, der ønsker de nyeste seje ting så hurtigt som muligt.

En stabil udgivelse foretager ikke store platformændringer og fokuserer hovedsagelig på at rette fejl og sikkerhedsproblemer. Patches og support leveres i en vis mængde år. Det er mindre tilbøjeligt til at gå i stykker end en rullende frigivelse.

Bortset fra det kan du finde al den samme software fra alle distroer, og de kan alle stort set gøre de samme tricks. Standarddesktops og lignende er bare forskellige, men de kan altid ændres, og remixer giver forskellige muligheder ud af kassen. "

SoBuffaloRes: "Stort set er det, hvilken pakkehåndtering du skal bruge.

Minuteforskelle er opgraderingscyklusser.

Den anden forskel går vejen for dodo, givet systemd. Systemd håndterer al konfiguration, desktopadministration, logning, pakkehåndtering, bootloader osv. Osv. Så hvis systemd ikke holder fast, vil der være meget få (hvis nogen) forskelle, og vi bruger alle Redhat Linux. "

Mere på Reddit