Programmering

Produktanmeldelse: Lombardi Teamworks erobrer BPM med fremragende værktøjer, fleksibel udførelse

Det mest velafrundede forretningsprocesstyringssystem (BPMS), vi hidtil har testet, Lombardi Softwares Teamworks kombinerer en eksekverings- og begivenhedsovervågningsmotor med en tæt IDE og værktøjer til modellering og simuleringsanalyse. Med inkluderingen af ​​menneskecentriske, samarbejdsvillige arbejdsgange og servicebaserede integrationshooks kan Teamworks levere næsten sømløs kortlægning, test og implementering for at udføre mest enhver arbejdsgang i virksomheden. Hvor Teamworks virkelig skiller sig ud fra andre spillere, er dens velintegrerede performance-server, der trækker på et samlet sporingsdatalager til både realtids procesoptimering og historisk afspilning i designfaseanalyse, hvor test for optimal flow og effektivitet kan være udfordrende.

[LombardiTeamworks 6 Virksomhed modtog prisen for årets teknologi. Se slideshowet for alle vindere i applikationer og middleware. ]

Teamworks får ekstra yardage med en fremragende simuleringsfacilitet. Indbygget direkte i IDE giver processimulatoren analytikere mulighed for at teste flere "hvad hvis" -scenarier, vise varmekort, der fremhæver smertepunkter i processtrømme og endda tilbyde forslag til optimering.

Selvom Teamworks bruger standard BPMN (Business Process Modelling Notation) til design, er dens runtime-motor proprietær. Dette kan begrænse udførelsesportabilitet sammenlignet med motorer som BEA / Fuego eller Fiorano, der håndterer BPEL indbygget.

Jeg fandt også forretningsudviklingsværktøjerne, skønt de var godt sammensatte, ikke lige så nemme at bruge som Appian (se min anmeldelse af Appian Enterprise 5.1) og ikke så dygtige som dem af Pegasystems. Ikke desto mindre er drop-down konfigurationsgrænsefladen tilstrækkelig til at dirigere de mest almindelige scenarier, og kroge til eksterne regelmotorer inklusive Fair Isaacs Blaze Advisor og ILOG JRules er inkluderet.

En række nye funktioner fremhæver denne Teamworks-udgivelse, herunder en webtjenestegrænseflade, der udvider Java API, ad hoc-procesintervention for fleksibilitet under flyvning og forbedringer af Lombardis SaaS (software som en service) tilføjelse, Blueprint, der styrker samarbejdsprocesopdagelse og styring af livscyklus.

Med sin rene portalgrænseflade, gode rapporteringsfaciliteter og ydeevne dashboards og fremragende udviklingsmiljø tilbyder Teamworks en solid BPM-løsning, der ikke kræver den udviklingsekspertise, der kræves af de fleste avancerede løsninger. Lombardi Software har scoret et touchdown med denne seneste udgivelse.

Værktøj til BPM

Modelleringsværktøjer består af den sædvanlige palet af træk-og-slip-BPMN-kompatible konstruktioner og velkendte svømmebanelayouter. Nedbrydning i tjenester er god, og Teamworks-biblioteket med gemte tjenester og forbindelser tilskynder til indkapsling og genbrug af bedste praksis.

Aktivitetsguiden gjorde det meget nemmere at oprette regler og definere interaktioner mellem mennesker og systemer på siden. Solid introspektion på tværs af Java og webtjenester - inklusive et nyt UDDI-værktøj - hjalp til med at fremskynde opdagelse og udvikling. Transporter er godt repræsenteret med SOAP og HTTP / REST-stil påkaldelser såvel som JMS og andre. Understøttelse af mellemliggende begivenheder i BPMN hjælper dig med at markere undtagelser og indlede kompensationsprocedurer i mangel af mere ACID-transaktionsstyring.

SLA-definitioner - brugt ved kørsel til at udløse korrigerende processer, e-mail-alarmer eller opdateringer til en leders resultattavle - var lette at implementere. Andre funktioner, såsom organisatorisk routing (baseret på medarbejderkompetencer) og indbyggede revisionsspor, afrunder en usædvanlig rig funktion, der er sat efter nutidens standarder.

Jeg fandt mindre nits i procesmodelleren. For eksempel skal du omdirigere strømme manuelt, når du indsætter nye trin i en eksisterende proces. Men andre tidsbesparelser - såsom indbygget afhængighedssporing, som er afgørende for forandringsledelse og ofte overses af leverandører - kompenserer mere end pletterne.

Den indbyggede formulareditor tilbyder nem oprettelse og test af AJAX-baserede formularer. Disse "trænere", som Lombardi kalder dem, hjælper med at holde samarbejdsprocesser på rette spor med en integreret hjælpefunktion, der guider brugerne. Mens Lombardi kunne forbedre visse aspekter af formudvikling - for eksempel ved at levere AJAX-widgets og værktøjer til CSS-, JavaScript- og XSL-manipulation - giver redaktøren en god start på at skabe dynamiske, formbaserede grænseflader.

Lombardis simuleringsværktøjer er blandt de bedste, jeg nogensinde har brugt. De er også de nemmeste at implementere og kræver hverken en separat implementeringsproces eller involveret instrumentering, som det er den mere udbredte praksis på markedet i dag. Jeg var i stand til øjeblikkeligt at starte procesvalidering, trin-for-trin fejlretning og time-lapse simulation via procesinspektøren inden for IDE.

Jeg fandt det let at trykke på historisk afspilning via Performance Server-arkivet og at teste procesopdateringer med hurtige klikændringer; Du kan endda skifte perspektiv på dine data (f.eks. gennemsnitlig værdi vs. antal forekomster) uden at gå glip af et slag.

Teamworks sporer historiske tendenser, workload-metrics og samlet effektivitet - selv på tværs af flere processer. Processinspektøren og Optimizer ser nul på hot spots og fremsætter anbefalinger til fjernelse af flaskehalse og forbedring af procesydelse. Fordi Teamworks administrerer hele backend - skemadefinition, SQL, dataoverførsel osv. - er det lige så let at bruge Performance Server som at vælge, hvilke data der skal spores, mens du bygger dine procesdefinitioner. Vi er kommet langt fra sidste tiårs OLAP-hypercube-manipulation.

Samarbejdsprocesopdagelse

Støttet af en chatfacilitet, der understøtter tæt samarbejde, hjælper Blueprint's browserbaserede grænseflade ikke-tekniske arbejdere med at oprette tekstbaserede, hierarkiske konturer af procesinformation. Fra denne oversigt opretter Blueprint et grafisk BPMN-kort, der kan synkroniseres tilbage til Teamworks og integreres i procesmotoren.

Blueprint kunne bruge et par forbedringer. Det importerer endnu ikke direkte BPMN grafisk notation eller BPDM metamodeller, og jeg vil gerne se mere indsigt (tidlig variabel tilknytning, forventet varighed osv.) Fanget her. Adgang til live data, såsom org-diagrammer, vil være nyttigt. Også at krydse store modeller i en browser kan være besværligt uden zoom-miniaturebillede. Men Blueprint's evne til at indfange mål og nøgleinformation (proces ejerskab, I / O-point, supportdokumenter) i starten af ​​planlægningsprocessen er uvurderlig.

Blueprint leverer eksport til PDF og PowerPoint. Dejlige forbedringer, da mit kig på beta inkluderer en fortryd kommando, revisionshistorikker med hurtig tilbagevenden til tidligere versioner og procesmålanalyse.

Selvom prisen for Blueprint er lidt stejl pr. Bruger, fortjener Lombardi kudos for denne indsats. Ingen andre tilbyder en så nem måde for forretningsbrugere at gå på de vigtige, udforskende første skridt ind i BPM.

Den menneskelige berøring

Autoriserede brugere kan få autonom adgang til at foretage ændringer - som f.eks. Forskydning af forfaldsdatoer og prioriteter for in-flight processer - samt starte ad hoc-processer, når det er nødvendigt. Resultatet er ekstrem fleksibilitet til at tilpasse processer til nye og pludselige krav, uden at teknologien låser dig ind i et regimenteret workflow redesign.

Selvom Teamworks portalbrugere ikke kan oprette nye rapporter on-the-fly, er rapporteringsmulighederne gode med et antal dåse standarder, der starter dig. En rapportguide hjælper autoriserede brugere med at skrive nye rapporter efter behov.

Teamworks tilbyder en tilføjelse, der helt sikkert tilfredsstiller Microsoft Office-brugere. Teamworks til Office 2003 - Office 2007 understøttes endnu ikke - yder support til InfoPath-formularer og giver brugerne mulighed for at administrere opgaver samt se resultattavlediagrammer inde fra Outlook. Selvom al InfoPath-udvikling sker uden for Teamworks IDE og importeres til sammenkædning, er fordele som offline-synkronisering og den velkendte Office-grænseflade helt sikkert en velsignelse for brugeradoptagelse og effektivitet.

Overvågning og styring

Jeg havde adgang til kalenderdefinitioner, brugeradgangssikkerhed og metrics på proceskøer - men ikke et direkte middel til at implementere performance tweaks. Performance Server-konsollen afslører detaljer om belastningskøer og runtime-statistik samt cache-ydeevne, overførselshastigheder og historiske ressourcemetrikker; disse vises i tekst, der er egnede til revision, men ikke i runtime, grafiske dashboards.

Endelig ville Lombardi gøre det godt at tilføje branchespecifikke processkabeloner til vejledning i bedste praksis, som leverandører som TIBCO gør. Lombardi tilbyder professionelle tjenester mod ekstra omkostninger, hvor du får adgang til hurtige ombordværktøjer, procesmønstre og andre fordele.

Imidlertid mangler eller er der ikke meget betydning i denne ekstraordinære BPM-løsning med suppe til nødder. Teamworks er rig på funktioner og stærkt på værktøjer med ekstra frynsegoder såsom en SharePoint-tilføjelse til at oprette webdeleportletter, god underproceseksponering via webservices, et stik til Progress Sonic ESB (med kroge til Teamworks fra Progress Actional i værkerne ) og SAML-support (en af ​​de få BPM-løsninger, der fremsætter kravet).

Alt sagt, jeg er en stor fan af den innovation, jeg ser fra Lombardi. Jeg anbefaler Lombardi Teamworks 6 Enterprise til enhver organisation, der søger fleksibel, skalerbar BPM med suppe.

Scorecard Skalerbarhed (15.0%) Administration (15.0%) Nem udvikling (15.0%) Funktioner (30.0%) Integration (15.0%) Værdi (10.0%) Samlet score (100%)
Lombardi Teamworks 6 Enterprise9.08.010.09.09.09.0 9.0

Copyright verticalshadows.com 2021