Programmering

Forbered dig på fremtiden for distribueret cloud computing

Distribueret sky er ifølge Gartner “distribution af offentlige cloudtjenester til forskellige fysiske placeringer, mens drift, styring, opdateringer og udvikling af tjenesterne er den oprindelige public cloud-udbyderes ansvar.” Det er "analytiker tale", hvilket betyder, at vi bevæger os fra centraliserede til decentrale cloud computing-løsninger. Men vi skal stadig opretholde centraliseret kontrol.

Hvis dette er sandt - og det er bestemt en tendens - er vi nødt til at være forberedt på distribution af fysiske processer, opbevaring og applikationer med ledelse, overvågning, sikkerhed og styringslag, der gør disse komplekse distribuerede systemer cloudops klar.

Forresten skal dette ikke forveksles med multicloud, hvilket betyder at køre mere end et enkelt offentligt cloud-mærke, såsom AWS og Microsoft. Selvom disse arkitekturer typisk er komplekse, distribueres de ikke nødvendigvis.

Der er et par grunde til, at distribution er en tendens nu for de fleste virksomheder, der bruger en enkelt eller flere offentlige skyer.

Virksomheder skal understøtte kantbaserede computersystemer, herunder IoT og anden specialbehandling, der skal forekomme nær datakilden. Dette betyder, at mens vi tilbragte de sidste mange år med at centralisere behandlingslagring i offentlige skyer, finder vi nu grunde til at placere nogle skyforbundne applikationer og datakilder tæt på, hvor de kan være mest effektive, alt imens vi stadig opretholder en tæt kobling offentlig skyudbyder.

Virksomheder skal integrere traditionelle systemer i offentlige skyer uden fysisk migration. Hvis du overvejer rollen som tilsluttede systemer, såsom AWS's Outpost eller Microsofts Azure Stack, er dette virkelig en indsats for at få virksomheder til at flytte til offentlige skyplatforme uden faktisk at køre fysisk i en offentlig sky. Andre tilgange inkluderer containere og Kubernetes, der kører lokalt og inden for skyen, der udnytter nye typer teknologier, såsom Kubernetes federation.

Tricket er, at de fleste virksomheder er dårligt rustede til at håndtere distribution af cloudtjenester, endsige flytte en kritisk masse af applikationer og data til skyen. Udfordringen er ikke, hvordan du lykkes med distribueret cloud computing, men hvordan du forbereder dig i første omgang.

Mit bedste råd er at sprøjte med at forstå centraliserede kontrolmekanismer, såsom styring, overvågning, sikkerhedsstyring og styringssystemer. Dette betyder ikke, at du kaster værktøjer til problemet, men du forstår mulighederne for de tilgængelige værktøjer, og det vil afgøre, hvor godt (eller ikke så godt) du kan betjene din distribuerede cloud computing-løsning.

Den virkelige besked her er, at du skal planlægge nu, hvis du tror, ​​du vil drage fordel af distribueret cloud computing. Ellers vil det være en episk fejl, som du ikke har brug for i disse dage.