Programmering

Den første Android-netbook kostede omkring $ 250

Den første netbook-computer, der kører det Google-støttede Android-mobile operativsystem på en billig ARM-chip, kunne blive tilgængelig for kunder inden for tre måneder, sagde producentens medstifter i denne uge.

Alpha 680, designet af Guangzhou Skytone Transmission Technologies, gennemgår endelig test nu, sagde Nixon Wu, Skytones medstifter, udelukkende til Computerworld.

[Netbooks i branchen: Har de mening? | Testcentret vurderer netbooks til virksomheder. Se hvilke der kom ud på toppen. | Fortsæt med fremskridt inden for mobil teknologi med 's Mobile Report-blog og Mobilize-nyhedsbrev. ]

Virksomheden med 50 ansatte, der ligger i den sydlige kinesiske by i sit navn, sigter mod at have endelige prototyper klar i juni, hvor producenter sandsynligvis vil introducere modeller på markedet en til to måneder efter det, sagde han.

Alpha 680 forårsagede en strøm af spænding, efter at den blev set online tidligere på ugen af ​​Computerworld-bloggeren Seth Weintraub.

Prototyper debuterede faktisk på en elektronikmesse i Hong Kong ugen før.

”Vi har fået 300 henvendelser fra forskellige lande,” sagde Wu.

Spændingen omkring en computer uden dikkedarer lavet af en ukendt kinesisk producent skyldes for det meste potentialet i den teknologi, der ligger bag den.

ARM-processorer, der bruges i milliarder af mobiltelefoner i dag, er billigere og mere energieffektive end endda Intels strømforsynende Atom CPU.

Android er i mellemtiden hurtigt på vej som en populær smag af Linux til smartphones som Googles G1 og tiltrækker interesse fra softwareudviklere så hurtigt som Apple Inc.s iPhone gjorde.

Markedseksperter forudsiger, at kombinationen af ​​ARM og Android kan hjælpe med at indlede en æra med under $ 200 netbooks med 12-timers batterilevetid og kreative design, der er meget skræddersyet til forskellige forbrugere.

Det kan også give ARM / Android-netbooks mulighed for at fjerne netbook-markedet fra Intels Atom-chips og Microsofts Windows XP-operativsystem, hvilket kan svække eller bryde Microsofts og Intels greb om pc-markedet.

Store forventninger

Som den første i denne kommende bølge kan Alpha 680 tryllebinde nogle netbook-overvågere og skuffe andre.

Alpha 680 vil bryde ny grund inden for bærbarhed. Prototyper vejer ca. 1,5 pund og måler 8,5 tommer lange, 6 tommer brede og 1,2 tommer tykke, siger Wu - petite nok til at passe ind i en lille pung eller skuldertaske.

”Det er bestemt mindre end Eee,” sagde Drew. (Den originale Eee 701 vejer 922 gram og måler 9 x 6,5 x 1,4 inches.)

Alpha 680 bruger en ARM11 CPU, der kører på 533MHz. Først introduceret i 2002 er ARM11-chippen, inklusive senere, mere kraftfulde versioner, blevet brugt i mange forskellige smartphones, herunder Apples iPhone- og iPhone Touch-enheder.

Android klarer sig ret godt på chippen, sagde Wu. YouTubes Flash-kodede videoer kan for eksempel spille fint, sagde han.

Alpha 680 har en 7-tommers LCD-skærm på 800 x 480 pixels, 128 MB DDR2 RAM (kan udvides til 256 MB), et 1 GB solid state-diskdrev (kan udvides til 4 GB), selvom brugerne også kan tilføje lagerplads via SD-kortet eller to USB-porte. Det vil også have indbygget Wi-Fi, tastatur og touchpad.

Disse bare-bone-specifikationer gør det muligt for Alpha 680 at ramme en $ 250-pris, sagde Wu.

Det er mere end prisen på $ 200 for ARM, men mindre end $ 300 til $ 500 for de fleste Atom-netbooks, der kører Windows XP.

Da lydstyrken stiger, "håber jeg, vi kan gøre det endnu lavere," sagde Wu.

På ulempen leveres Alpha 680 ikke installeret med mange lokale apps, selvom brugerne nemt kan købe og downloade apps fra Android Market. Wu indrømmede imidlertid, at op til 20 procent af Android-apps endnu ikke kører på Alpha 680 på grund af kompatibilitetsproblemer, der stadig skal stryges ud.

Alpha 680s to-celle batteri varer mellem to og fire timer, mens du surfer på nettet ved hjælp af dets indbyggede Wi-Fi eller valgfri 3G-antenne, sagde Wu. Det er langt mindre end den otte til tolv timers batterilevetid, som ARM har talt op.

Hvor lavt kan du gå?

Virksomheden havde ikke en fast retning, før et møde med den amerikanske detailkæmpe Wal-Mart i 2006 vendte dem mod det billige pc-marked.

"De ledte efter måder at opbygge en $ 100-pc på. Vi havde ekspertise i at overføre Linux til indlejrede systemer, og så fandt de os," sagde Wu. "I slutningen af ​​dagen kunne vi ikke nå Wal-Marts mål, men vi fortsatte alligevel på denne vej."

Det resulterede i Skytones første produkt sidste år, $ 180 Alpha 400. Tidligere sub- $ 200 pc'er var desktops, der nåede den pris ved ikke at inkludere en skærm. Alpha 400 var den første mobile computer til under $ 200.

Kritikere i USA lambrød Alpha 400s langsomme 400 MHz MIPS-lignende processor og samlede byggekvalitet.

Skytone sendte stadig mere end 100.000 enheder af Alpha 400 sidste år, sagde Wu. De fleste blev solgt i Europa under varemærker som Elonex ONEt.

Ubelastet af dyre fabrikker at køre er de fleste af Skytones 50 ansatte softwareudviklere, der for nylig er uddannet fra colleges fra hele Kina.

De arbejder febrilsk på en hel række billige Linux-computere, der supplerer Alpha 680, herunder følgende:

  • Alpha 400P, efterfølgeren til sidste års hit. Det vil have en hurtigere 500 MHz MIPS-processor. Og ligesom alle Skytones andre computere bortset fra 680, vil den køre en version af Linux 2.6 tilpasset af Skytones udviklere og bundtet med gratis Microsoft Office-lignende software.
  • Alpha 300 er en $ 99 net-top-pc, der er halvdelen af ​​størrelsen på 680 og beregnet til at være forbundet til et fjernsynsapparat. Det kører også en MIPS-processor, en billig, laveffektiv chip svarende til ARM. Wu forestiller sig, at Alpha 300 bliver brugt derhjemme af brugere, der vil styre 300 med en tv-fjernbetjening og bruge den til at surfe på nettet i kommercielle pauser.
  • Alpha 700 er en 8,9-tommer tablet-pc med berøringsskærm med 1.024 x 600 opløsning, en 500 MHz MIPS-processor og 2 GB SSD-drev, der koster mellem $ 200 og $ 250, siger Wu. Af omkostningsårsager er skærmen ikke berøringsstyret, men skal bruge en stylus.

Mål: Resten af ​​os

Han hævder, at Alpha 400 har vist sig at være "ret holdbar, da de store OEM'er vidste, hvordan de kunne styrke produktet under fremstillingen."

Og han siger, at det er uretfærdigt at sammenligne sine computere med nutidens netbooks - hvoraf nogle er blevet så kraftige, at de har DVD-drev og understøtter HD-video.

I stedet for at målrette mod velhavende vestlige forbrugere er Wus mål at bringe billig computing til de "80 procent af verdenen", der ikke har råd til det i dag. Det betyder landsbyboere i Afrika eller landmænd i Kina, sagde han, der har brug for adgang til information på Internettet lige så meget som nogen anden.

”At se tv over internettet er ikke det mest presserende for dem,” sagde Wu.

Udover Skytone har taiwanske leverandører som Asus Inc., Acer Inc. og MSI enten bekræftet eller rygtes at arbejde på netbooks eller smartphones, der kører Android, en ARM-processor eller begge dele.

Hewlett-Packard Co. har bekræftet sin interesse i Android-netbooks, mens Dell Inc. siges at være interesseret i Android-smartphones.

Selvom Skytone sandsynligvis bliver overhalet af de større mærker, når de kommer ind, byder Wu dem alligevel velkommen og siger, at det vil vokse markedet og gavne forbrugerne.

"Vi er et profitfirma, der prøver at lave en $ 100-enhed," sagde han. "Jo flere leverandører der kommer ud, jo mere overkommelige får alles netbooks."

Denne historie, "Første Android-netbook til at koste omkring $ 250", blev oprindeligt udgivet af Computerworld.

Copyright verticalshadows.com 2021