Programmering

Fluke erhverver netværksadministrator Visual Networks

Fluke Electronics Corp. besluttede fredag ​​at købe Visual Networks Inc., en producent af software til at sikre, at applikationer som VOIP (voice over Internet Protocol) fungerer godt på virksomhedsnetværk.

Fluke, et datterselskab af Danaher Corp., betaler $ 1,83 pr. Aktie for i alt ca. $ 75 millioner kontant, ifølge en Fluke-erklæring. Virksomhederne forventer, at aftalen afsluttes i første kvartal næste år.

Visual Networks i Rockville, Maryland, sælger produkter, der hjælper virksomheder med at planlægge netværkskapacitet, finde problemer på netværk og indsamle data om applikationsydelse og netværkssikkerhed. I marts introducerede det en række produkter til måling af VOIP-ydeevne og optimering af virksomhedsnetværk til at bære VOIP-opkald. Produkterne kan blandt andet måle tilgængelighed, forsinkelse, jitter og båndbreddeudnyttelse. Visual Networks tilbyder også produkter til styring af ydeevne af webbaserede applikationer og Citrix Systems Inc. software til levering af applikationer til virksomheder.

Virksomheden bliver en del af Fluke Networks-forretningen med base i Everett, Washington. Fluke Networks leverer test-, overvågnings- og analyseprodukter til virksomheds- og operatørnetværk.

I eftermiddagshandel på Nasdaq steg Visual Networks-aktier (VNWK) mere end 21 procent til $ 1,77.