Programmering

Kom godt i gang med JDK7

Vi er alle klar over, at den næste version af Java er ved at gøre sin prangende indgang i juli; Vi har set listen over funktioner, den bringer til bordet, og vi er intet mindre end ivrige efter at tage JDK til en "testkørsel". Så hvorfor ikke bare gøre det?

Selvom den aktuelle build (127 på det tidspunkt, hvor dette indlæg blev skrevet) er tilgængelig til download, skal vi tage højde for, at den stadig er under udvikling, så forvent ikke, at de binære filer, du downloader nu, giver den samme funktionalitet og stabilitet som den stabile udgivelse, som vi får se om sommeren. Du har dog mulighed for at få et tidligt indtryk af, hvordan den nye Java-version opfører sig lige ved hånden, og du bør helt sikkert udnytte den. Desuden, hvis du vil spore fremskridt for de forskellige projekter, der komponerer JDK 7, kan du abonnere på deres mailinglister.

Den 13. januar 2011 annoncerede Mark Reinhold - chefarkitekt for Java Platform Group hos Oracle - på jdk7-dev-mailinglisten: ”JDK 7-projektet har nået en stor milepæl: Det er Feature-Complete. Dette betyder, at alle de planlagte funktioner er blevet implementeret og integreret i masterskoven sammen med deres enhedstest, og alle andre planlagte tests er skrevet og kørt på et repræsentativt sæt platforme ”.

Uden yderligere ado er nedenfor en trinvis detaljeret beskrivelse af download og opsætning af den nyeste JDK 7-build (til Debian / Windows / MacOS X) på din maskine.

Debian

1. Download binære filer fra //download.java.net/openjdk/jdk7/

Alternativt kan du åbne en terminal og skrive:

 • til 32 bit OS:

  wget //www.java.net/download/jdk7/archive/b125/binaries/jdk-7-ea-bin-b12 ...

 • til 64 bit OS:

  wget //www.java.net/download/jdk7/archive/b125/binaries/jdk-7-ea-bin-b12 ...

2. Kør den tidligere downloadede selvudpakning .beholder fil (sørg først for at udføre tilladelser ved at chmodding disse filer for at have + x adgang) ved at skrive kommandolinjen:

 • til 32 bit OS

  ./jdk-7-ea-bin-b125-linux-i586-13_jan_2011.bin

 • til 64 bit OS

  ./jdk-7-ea-bin-b125-linux-x64-13_jan_2011.bin

Accepter licensaftalen ved at skrive “Ja”I kommandolinjen, og JDK 7 udpakkes i samme mappe som .beholder fil. Du skal trykke på “gå ind”For at afslutte udpakningen.

3. Flyt den nyemballerede jdk1.7.0 mappe til / opt / jvm / mappe - opretter / opt / jvm mappe først:

sudo mkdir / opt / jvm; sudo mv jdk1.7.0 / opt / jvm

Hvis du har mere end en JDK, skal du skrive:

sudo opdateringsalternativer –-config java.

Dette giver dig en liste over de installerede JDK'er og deres indekser. For at installere JDK 7 skal du bare skrive:

sudo opdateringsalternativer –-install / usr / bin / java java /opt/jvm/jdk1.7.0/jre/bin/java 2

hvor 2 er det næste ubrugte indeks fra den forrige kommando. Dette skal gentages for javac og javadoc, hvis du vil bruge dem via kommandolinjen. Kontroller endelig, at den korrekte Java er installeret ved at skrive:

java -version

Windows

 1. Download binære filer fra: //dlc.sun.com.edgesuite.net/jdk7/binaries/index.html
 2. Kør den downloadede .exe-fil, og gå gennem installationsguiden, vi anbefaler at installere den til "C: \ Java \ jdk1.7.0_build"
 3. Indstil JAVA_HOME & PATH miljøvariabler: Skriv på kommandolinjen: set JAVA_HOME = ”C: \ Java \ jdk1.7.0 ″

  indstil PATH = C: \ Java \ jdk1.7.0 \ bin;% PATH%

BEMÆRK: GUI'er til indstilling af stivariabler kan findes her:

 • Til Windows XP
 • Til Windows Vista
 • Windows 7

4. [VALGFRIT] kør java -version & javac -version for at kontrollere, at de peger på den rigtige jdk-version

MacOS X

Den 12. januar 2011 skrev Richard Mayhew en artikel på Serversiden om MacOS og JDK 7-tandem. Han sagde følgende: ”Bare hvis du ikke vidste: wikis.sun.com har anvisninger til at bygge OpenJDK7 til MacOS. Code.google.com har også en forudbygget JDK7 til 32-bit og 64-bit MacOS. ” Ved at følge de links, der er angivet i denne artikel, kan du konfigurere JDK 7 på dit Mac OS.

Du er nu klar til at begynde at jonglere med de nye funktioner, som JDK 7 har at tilbyde. Du kan teste din kode i din yndlings teksteditor, eller måske vil du prøve Netbeans 7.0 Beta IDE som introducerer sprogstøtte til udvikling til Java SE 7-specifikationen med JDK 7-platformen.

God fornøjelse! Dragos (vores fantastiske praktikant!), John, Ben & Martijn

Denne historie, "Kom godt i gang med JDK7" blev oprindeligt udgivet af JavaWorld.