Programmering

Tableaus nye Vizable-app sætter analyser lige ved hånden

Stigningen af ​​big data har lagt betydelig vind i sejlene på visualiseringsværktøjer som Tableau, men det lægger også en ny præmie på enkelhed og tilgængelighed. Med sådanne mål i tankerne debuterede Tableau på tirsdag Vizable, en gratis ny iPad-app, der sætter avancerede analysefunktioner lige ved hånden.

"Vi indså, at hvis vi skulle starte Tableau igen i dag for mobilgenerationen, ville vi bygge det til berøring og på en mobilenhed," sagde Dave Story, virksomhedens vicepræsident for mobil og strategisk vækst.

Det er i det væsentlige netop, hvad Story's team har arbejdet med i de sidste to år gennem det, der har været kendt som Project Elastic.

”Vores designmantra var, at det skal være så simpelt som at bruge en blyant,” sagde Story.

Mens datavisualiseringsprodukter til skrivebordet typisk giver brugerne et kompliceret lærred, der angiver alle deres muligheder, er Vizable's interface enkel af design.

Appen læser automatisk brugerens regneark eller .csv-fil og finder ud af, hvilke nøglekategorier der er. Derefter præsenterer det brugeren med en indledende grafisk visning af dataene.

"Vizable svarer altid på et spørgsmål, hvad enten du har stillet et endnu eller ej," sagde Story. "Der er aldrig et tomt lærred - du starter med et svar, og det gør det mere tilgængeligt for folk."

Brugere kan udforske deres data ved hjælp af bevægelser såsom at klemme, stryge og trække. En indbygget animationsmotor kan vise dem, hvordan hver manipulation forårsager det næste resultat - men kun hvis de vil have det. Nye grafer eller diagrammer kan også vises med det samme uden den visning af, hvad der førte til resultatet.

"Animationens hastighed afhænger af, hvor hurtigt du bevæger fingeren," forklarede Story. "Hvis du er en strømbruger, kan du trykke eller svirpe og hoppe lige der. Hvis du er forsigtig, kan du gøre det langsomt og se animationen."

Endelig kan visualiseringer straks mailes eller deles via sms og sociale medier direkte fra appen.

Vizable er nu tilgængelig i Apple iTunes Store på engelsk. Det understøtter data i mange internationale formater og vil blive oversat til andre sprog i fremtiden, sagde Tableau.