Programmering

Sådan får du adgang til din Raspberry Pi eksternt over internettet

Jeg kører mange Raspberry Pi-enheder derhjemme. Min fuldt åbne 3D-printer, Prusa i3 Mk2, administreres via Raspberry Pi, et par sikkerhedskameraer drevet af Raspberry Pi, et vandingssystem og mere.

Det bliver dog vanskeligt at få adgang til disse enheder, når jeg ikke er hjemme eller på det lokale netværk. Siden 2016 inkluderede Raspbian en VNC-server, som tillod begrænset funktionalitet at få adgang til Pi eksternt via VNC.

VNC-serveren er drevet af RealVNC, og i går annoncerede RealVNC en gratis VNC-løsning til Raspberry Pi-brugere. Det betyder, at Pi-brugere får adgang til mange funktioner, der betales på andre platforme, herunder cloudtjenesten.

Hvis du allerede har Raspbian installeret på din Pi, kan du installere den nyeste version af RealVNC på dit system. Du har brug for adgang til maskinen for at konfigurere skytjenester på din Raspberry Pi, så vidt jeg ved. Så log ind på dit system og opdater opbevaringsstederne:

sudo apt-get opdatering

Installer derefter de nyeste RealVNC-pakker:

 sudo apt-get install realvnc-vnc-server realvnc-vnc-viewer

Mens pakkerne installeres, skal du åbne RealVNC-webstedet og oprette en brugerkonto. Den gratis tjeneste giver dig mulighed for at oprette forbindelse til op til fem enheder.

Når RealVNC-pakkerne er installeret på Pi, skal du genstarte dit system. Når du er startet, vil du bemærke VNC-logoet på den øverste bjælke på PIXEL-skrivebordet. Klik på ikonet. I meddelelsesvinduet ser du muligvis en fejl. Vælg fejlmeddelelsen, og klik på knappen "Løs". Det åbner et vindue, hvor du skal indtaste brugernavnet og adgangskoden til RealVNC, som du oprettede tidligere. Klik på "næste", og vælg "Direkte og skyforbindelse" i det andet vindue. Klik på "næste", så vises maskinens navn.

Installer VNC Viewer på din stationære pc, smartphone eller tablet (hvilken enhed du planlægger at bruge). Log ind på din konto. Klik på de 3 bjælker øverst til venstre, så vil du se navnet på dit VNC-team der. Klik på den.

Eureka! Din Raspberry Pi-enhed er på listen. Åbn den enhed, giv den brugernavnet og adgangskoden til den enhed (systembrugernavnet og ikke VNC-brugernavnet), og du vil blive logget på dit system eksternt. Hvis du bruger en bærbar computer, kan du bruge musen og tastaturet til at styre din enhed. Hvis du er på en mobilenhed, skal du bruge touch.

Byt Bhili

Nyd din Raspberry Pi, eksternt!