Programmering

Microsoft Visual Studio opnår vinklet redigering

Angular Language Service, der giver kodeditorer en mekanisme til at få færdiggørelser, fejlkontrol, tip og navigation inde i Angular-skabeloner, er blevet overført til Microsofts Visual Studio IDE.

Tjenesten til at arbejde med den Google-udviklede Angular JavaScript / TypeScript-ramme leveres gennem Angular Language Service for Visual Studio-udvidelsen, nu tilgængelig på Visual Studio Marketplace. Microsoft besluttede at støtte tjenesten efter at have bemærket, at mange ASP.NET- og ASP.NET Core-brugere bygger deres frontend i Angular. Der var ikke meget støtte til Angular i Visual Studio uden for Visual Studios standardfunktioner såsom kodefuldførelse, IntelliSense og Gå til definition.

For at bruge udvidelsen har udviklere brug for Visual Studio version 16.5.0 eller en nyere version. Angular Language Service fungerer med eksterne skabeloner i separate HTML-filer såvel som med in-line skabeloner. Når Visual Studio registrerer, at en udvikler åbner en Angular-fil, bruger den Angular Language Service til at læse tsconfig.json fil og finder alle skabeloner i et program. Sprogtjenester leveres derefter til enhver skabelon, der åbnes. Microsoft søger feedback om den nye udvidelse, som blev annonceret den 5. august. Feedback kan gives på GitHub.