Programmering

JSR 170: Et standard indholdsregister

De databaser, der ligger til grund for mange applikationer, er ikke særlig velegnede til indholdsstyring på grund af særlige krav, der er specifikke for indholdsstyring til håndtering af objekter såsom dokumenter og billeder.

Det er her indholdsopbevaringssteder spiller ind. Sædvanligvis sidder oven på en database, tilføjer arkiver funktionalitet, såsom relationer (f.eks. Angiver, at en side linker til en anden), versionering eller finkornet sikkerhed. For at få denne arkitektur til at fungere kræves en API, der gør det muligt for applikationer at interagere med lageret.

Problemet er, at praktisk talt ethvert CMS har sit eget, ofte proprietære indholdsopbevaringssted - der hver kræver et ikke-standard API. For et par år tilbage foreslog Day Software at oprette en ekspertgruppe til at definere en standard indholdsopbevarings-API. Resultatet er Content Repository API for Java Technology (eller simpelthen JSR 170) specifikation, som netop blev formelt vedtaget.

Allerede har der været stor interesse for og, vigtigere, håndgribelige produkter, der er bygget op omkring JSR 170 version 1.0. Day leverer et JSR 170-kompatibelt lager som en del af dets kommercielle Communiqué 4-virksomheds-CMS og sælger det enkeltstående Content Repository Extreme (CRX). Virksomheden licenserede også denne specifikation til Apache Software Foundation (ASF), hvor det er hjørnestenen i open source Jackrabbit-projektet.

Som vist med JBoss og Liferay (som bruger Jackrabbit) giver JSR 170 udviklere mulighed for hurtigt at programmere til et indholdsregister. Lige så vigtigt, hvis du vil bytte i et andet kompatibelt arkiv, kan du uden omkodning. Yderligere er lageret ikke bundet til en enkelt applikation. Denne ekstra fordel tillader, at et enkelt lager kan deles af din portal, CRM-system eller din ældre applikation.

Day sælger også JSR 170 repository-stik til EMC Documentum og BEA WebLogic Portal - sammen med andre i værkerne til Microsoft SharePoint, FileNet, OpenText LiveLink og Interwoven. Som et resultat, selvom disse produkter i øjeblikket har ældre opbevaringssteder, bør Day's stik reducere en masse arbejde, der normalt er forbundet med integrationsprojekter. IT-personale har kun brug for at lære en API og bør ikke længere være bekymrede over, hvilken leverandørs lager der er under deres applikationer.

Men som enhver teknologi er der plads til forbedringer. JCR 2.0 (JSR 283) blev netop foreslået. Dette dækker områder som adgangskontrol og nye nodetyper (for eksempel metainformation og bedre måder at håndtere internationalisering på).

Alligevel er JSR 170 et beundringsværdigt udgangspunkt. Det gavner virksomheder ved ikke at binde dig til et bestemt lager, letter udviklingen og strømline lagerstyring. Faktisk har nogle organisationer allerede konsolideret snesevis af forskellige opbevaringssteder til kun en eller to. Endelig kan applikationsleverandører fokusere på at forbedre deres produkts unikke funktioner og overlade indholdsdepotet til virksomheder, der gør det bedst, såsom Day eller ASF.