Programmering

Du har ikke længere råd til at forkæle skyblokkere

Kognitiv dissonans opstår, når tro eller antagelser modsiges af nye oplysninger. Folk adresserer denne spænding med en af ​​flere defensive manøvrer: Ofte afviser eller undgår de de nye oplysninger, eller de anvender andre defensive midler til at bevare orden i deres opfattelser af virkeligheden.

Hvad har dette at gøre med cloud computing? Meget i disse dage.

For mange it-fagfolk for et årti siden var cloud computing ikke sikkert, overpris, upålideligt og andet ellers ondt. I de tidlige dage ophidsede de højt mod skybegrebet. I dag holder disse mennesker stort set deres meninger for sig selv, men flere af dem er derude, end du kender.

Mange virksomheder er i dag meget succesrige med cloud computing, og beviset viser tydeligt, at skyen er mere sikker end lokale systemer, koster mindre at betjene og giver vigtige strategiske muligheder såsom smidighed og reduceret tid til markedet.

Men der er stadig de mennesker, der har holdt cloud computing ude af deres virksomheder i det sidste årti, først gennem aktiv modstand og afskedigelse, nu ved at være stille passiv-aggressiv. I dag står de over for en chef, bestyrelse og medarbejdere, der alle ser på nye oplysninger og måske står over for konkurrence, der er hurtigere og mere adræt med cloud computing. Disse skymodstandere er i en fuldstændig tilstand af kognitiv dissonans.

Denne kognitive dissonans er dårlig for både dem og deres virksomheder.

Mange af disse mennesker ses som blokkerere, og derfor mister de deres job; CIO'er øverst på listen. Hvilket spild af talent!

Værre er, at de også ender med at spilde deres virksomheds tid og penge på at forsøge at bevise for alle, at de virkelig havde ret i noget, de ikke har ret i. Nogle foregiver (bevidst eller ej) at prøve skyen på dumme måder, der helt sikkert fejler - og bebrejder derefter skyerne for fejl.

Efter min erfaring er meget få af skyblokkerne dårlige eller dumme mennesker. De kan bare ikke komme forbi deres verdensbillede, selv når det ikke længere er gyldigt. Folk, der har en sådan mental blokering, skal elimineres på en eller anden måde. Måske kan en slags rådgivning hjælpe dem med at komme videre. Men de, der ikke ændrer sig, har brug for at gå.