Programmering

Acer køber Gateway for $ 710 millioner

Acer planlægger at købe Gateway i en aftale til en værdi af $ 710 millioner, som Acer siger, vil gøre det til verdens tredjestørste pc-leverandør.

[ Se også:Lenovos plan for Packard Bell ramt af Acer-Gateway-aftale | Gateway-brand udvides efter køb af Acer ]

I henhold til aftalen, der blev annonceret mandag, vil Acer købe alle Gateways udestående aktier for $ 1,90 pr. Aktie. Handlen er allerede godkendt af bestyrelserne i begge virksomheder og skal være afsluttet inden udgangen af ​​dette år med forbehold af regeringens godkendelse, sagde Acer i en erklæring. Gateways aktier sluttede på $ 1,21 fredag ​​på New York Stock Exchange.

"Dette er den største erhvervelse i Acers 30-årige historie," sagde J.T. Wang, Acers formand, talte på en pressekonference i Taipei.

"Efter denne overtagelse er vi solidt nummer tre på det globale pc-marked," sagde Wang.

Acers købsaftale med Gateway sporer også den konkurrerende Lenovo Groups planer om at erhverve Packard Bell.

Ved siden af ​​købsaftalen med Acer afslørede Gateway planer om at udøve sin forkøbsret til at erhverve aktier i Packard Bells moderselskab, PB Holding Co. SARL, fra John Hui. Hui er grundlægger af eMachines, som Gateway erhvervede i 2004, og den største aktionær i Packard Bell.

Gateway afslørede ikke, hvor meget det har tilbudt Hui's andel i PB Holding.

Acers bestræbelser på at overhale Lenovo vil få et stort løft fra Gateway, som var verdens ottende største pc-leverandør i 2006. Sammen leverede Acer og Gateway 18,6 millioner pc'er i løbet af 2006 sammenlignet med 16,6 millioner pc'er, der blev leveret af Lenovo.

Gateway-erhvervelsen har størst indflydelse i USA, hvor Acer har vokset hurtigt, men forbliver på sjetteplads blandt pc-leverandører.

"Dette er bestemt et godt spil for dem fra det amerikanske forbrugerperspektiv," sagde Bryan Ma, direktør for personlig systemforskning ved IDC Asia-Pacific. Det store spørgsmål er dog, hvordan Acer planlægger at integrere Gateway med sine egne operationer, og hvor glat integrationsprocessen vil gå, sagde han.

Acers andel af det amerikanske pc-marked voksede med 164 procent i andet kvartal 2007 sammenlignet med samme periode sidste år. Acer sendte 888.000 pc'er til amerikanske kunder, hvilket gav virksomheden en 5,2 procent andel af markedet.

Til sammenligning var Gateway den fjerde største pc-leverandør i andet kvartal, og sendte 965.000 pc'er og tog 5,6 procent af det amerikanske pc-marked. Gateway-erhvervelsen hæver Acer til nummer tre på det amerikanske pc-marked, kun bag HP og Dell.

"Acer er en fremragende strategisk partner for Gateway," sagde Ed Coleman, administrerende direktør for Gateway, i et videofeed på Taipei-pressekonferencen for at annoncere aftalen.

Gateway rapporterede en nettoindkomst på $ 1,9 millioner i andet kvartal sammenlignet med et tab på $ 7,7 millioner et år tidligere. Virksomheden sagde, at gevinster i sin detailafdeling i perioden blev udlignet af faldende indtægter i dets professionelle og direkte divisioner.

Imidlertid er der i øjeblikket forhandlinger i gang for at sælge den professionelle division til en tredjepart, sagde Gateway mandag. Virksomheden tilbød ikke detaljer om disse diskussioner.