Programmering

Open source-portaler

Standardstøtte er et vigtigt kriterium for de fleste virksomhedsudviklingsprojekter. Inden for virksomhedsportalservere betyder det en J2EE-kompatibel motor, der understøtter standarder såsom portlets (JSR 168) og WSRP (Web Services for Remote Portlets). Heldigvis er der et stort antal open source-projekter, der konkurrerer i dette rum.

En standout er eXo-platformen. Allerede i sin produktionsfase er dette projekt designet som en tilpasselig virksomhedsportal og CMS. Dens portletbeholder er faktisk certificeret i overensstemmelse med JSR 168 og er blevet forbedret med caching, forbindelsespooling og delte session-funktioner. Selve portalen er baseret på JavaServer Faces (JSR 127) -teknologi og tilbyder en Model View Controller-arkitektur. Softwaren leveres under en dobbelt licens - både kommerciel og GPL - og eXo-projektteamet kan tilbyde både online support og on-site træning mod et gebyr.

En anden konkurrent er Liferay Portal, som har et funktionssæt svarende til eXo, inklusive JSR 168 og WSRP-overholdelse. I stedet for JavaServer Faces bruger Liferay dog ​​de mere modne Struts and Tiles-teknologier. Det kører oven på en bred vifte af applikationsservere og databaser og giver kroge til SSO-funktioner (single sign-on), selvom kun Yale Universitys SSO-motor understøttes ud af kassen. Som med eXo er professionel support tilgængelig fra Liferay-udviklerne selv, selvom supportomkostningerne hurtigt kan tilføje. Selve softwaren er tilgængelig under MIT-licensen, der svarer til Apache-licensen.

Apache Software Foundation har længe været interesseret i portalsoftware og er i øjeblikket hjemsted for en række projekter inden for dette område. Jetspeed-1 software er et grundlæggende portalsystem bygget på teknologier som JSP og XML. Jetspeed-2 er mere komponentbaseret og tilbyder en mere moderne, portletbaseret tilgang. Apache tilbyder også en referenceimplementering af en portletcontainer, kaldet Pluto. Alle er tilgængelige under Apache-licensen.

JBoss har også kastet hatten i ringen med JBoss Portal, en del af virksomhedens JEMS (JBoss Enterprise Middleware System) Java-applikationsudviklingsstak. Dette er en anden JSR 168-kompatibel portletcontainer, der tilbyder tilpasning via JavaServer Faces, MyFaces og Spring, plus yderligere indholdsadministration og administration. Som "det professionelle open source-firma" tilbyder JBoss både GNU LGPL (Lesser General Public License) og kommerciel licens ud over professionel support, rådgivning og træning.

Endelig er GridSphere en anden JSR 168-kompatibel portletbaseret portalserver med understøttelse af JavaServer Faces. En bemærkelsesværdig ekstra er en ekstra portlet API, der hævder næsten 100 procent IBM WebSphere-kompatibilitet. Rådgivning, træning og udviklingsstøtte er tilgængelig via Gridwise Technologies. Softwaren leveres dog under en uafhængig, ikke-OSI-godkendt GridSphere-licens.

Denne liste giver dig et antal muligheder, og stadig andre valg er tilgængelige. At bestemme, hvilket projekts tilbud der fungerer bedst for dig, vil uden tvivl være en eksperimenteringsproces.