Programmering

Intel tilbyder detaljer om et stabilt billedstyringsprogram

IT-ledere vil kunne købe en pc med ny hardware fra Intel uden at skulle ændre pc'ens softwarebillede i 12 måneder efter frigivelsen af ​​Intels hardware under Intels nye Stable Image Platform Program (SIPP), der blev introduceret tidligere på året som Granite Peak .

Intel har frigivet detaljer om sit Stable Image Platform Program (SIPP), der er designet til at lade virksomheder købe en pc med ny Intel-hardware uden at skulle ændre pc'ens softwarebillede i 12 måneder.

Santa Clara, Californien, chipproducent sagde, at programmet, der blev introduceret tidligere i år som Granite Peak, vil inkorporere Intels 855-chipsæt til notebooks og dets 865G-chipsæt til desktops til start. Virksomheden lover at begrænse "større teknologiske ændringer", såsom ny hardware, i løbet af 12-månedersperioden, så it-ledere kan være sikre på at udrulle et stabilt sæt billeder på tværs af deres netværk, sagde Intel i en udgivelse.

Et softwarebillede er et billede af den specifikke kode, der findes på et selskabs pc'er, inklusive operativsystemet, applikationer og compilere, der styrer processoren og andre komponenter. Virksomheder indlæser softwarebilleder på de pc'er, de køber for at have et standardsæt af applikationer og hardware på tværs af deres netværk.

Normalt kan virksomheder, der køber i bulk, ikke altid være sikre på, at deres nuværende image altid vil være tilgængeligt fra en leverandør, sagde Roger Kay, vicepræsident for klientcomputering for IDC i Framingham, Massachusetts. Hardwareopdateringer frigives, operativsystemer revideres, og applikationer er patched, hvilket fører til ændringer i billedet, sagde han.

Da pc'er normalt ikke fejler på det samme nøjagtige tidspunkt, fører dette til en blanding af softwarebilleder på tværs af et netværk, hvilket betyder, at it-ledere ikke kan garantere kompatibilitet på tværs af alle pc'er, hvis de vil udrulle ny hardware eller software til deres brugere Sagde Kay.

Intel lover at afholde deres slutning på aftalen ved at love, at det vil beholde et chipsæt som dets standardtilbud i 12 måneder, efter at chipsættet er introduceret, sagde han. "Tidligere har Intel været mere en del af problemet end løsningen. Men forhåbentlig er dette et slag for billedstabilitet," sagde han.

SIPP-initiativet starter med tilbagevirkende kraft for at dække 855-chipsættet, der blev lanceret i marts, og 865G-chipsættet, der blev lanceret i maj. Disse chipsæt vil være tilgængelige med standard softwaredrivere i 12 måneder og vil præsentere det samme kompatible billede på tværs af et netværk, hvis der skal foretages mindre ændringer, sagde Intel. Virksomheden vil også give it-chefer advarsel om nye chipsæt, der kommer ud ad vejen, sagde det.

Programmet blev først introduceret under navnet Granite Peak på Intels Spring Intel Developer Forum i februar.