Programmering

Apache Brooklyn 1.0 ankommer til autonom cloud computing

Apache Software Foundation har udgivet Apache Brooklyn 1.0, en produktionsniveauudgivelse af open source-rammen til modellering, overvågning og styring af applikationer, der er distribueret lokalt eller i skyen.

Brooklyn bruger YAML-tegninger til at beskrive en applikation og dens komponenter. Disse tegninger, der indeholder politikker til at administrere en applikation, kan behandles som modulære komponenter, der kan sammensættes og genbruges på mange måder.

Brooklyn-tegninger reagerer på input som f.eks. Applikationssundhed eller systembelastning og træffer handlinger såsom at dyrke en klynge eller udskifte noder. En plan kan udvides via Java, hvor brugere kan oprette nye enheder, politikker og "effektor" -operationer ved hjælp af Java- eller JVM-broer.

Projektet leverer tegninger til applikationer og værktøjer såsom Elasticsearch, MySQL-klynger og DNS-styring. Apache-projekter som CouchDB og Kafka understøttes også.

Med en REST API og GUI inkluderer Brooklyn-funktioner:

  • Overvågning af applikations sundhed og metrics.
  • Forståelse af afhængigheder mellem komponenter.
  • Anvendelse af komplekse politikker til administration af applikationer.
  • Styring af klargøring og anvendelse af applikationer.

Brooklyn er blevet brugt af udbydere af cloudsoftware og -tjenester, af globale systemintegratorer og af applikationer inden for områder som finansielle tjenester og supply chain management. Rammen understøtter offentlige og private skyer.