Programmering

Hvordan Azure Maps adskiller sig fra Bing Maps for udviklere

Der er et dilemma for alle, der ønsker at oprette en kortapp på en Microsoft-platform: Virksomheden har i øjeblikket to kortlægnings-API'er, en der bruger Bing, og en der er bygget på Azure. De er meget ens, og mens Bing Maps har flere funktioner, indhenter Azure Maps hurtigt. De bruger kortdata fra forskellige partnere, og de har forskellige prismodeller. Med nye partnerskaber, et virksomhedsfokus og et stigende antal nye funktioner begynder Azure Maps at blive en nyttig mulighed for alle, der ønsker at tilføje kortlægningsfunktioner til et websted eller en tjeneste; især efter Googles seneste prisændringer.

Placeringsbevidste applikationer har brug for et par nøglefunktioner: at søge efter placeringer, at vise kort og at dirigere brugere mellem placeringer. Selvom disse synes enkle nok, har disse tre krav deres egne afhængigheder, der gør opbygningen af ​​en kortlægningstjeneste til en stor og kompleks opgave. Alt dette kræves Azure Maps for at duplikere meget af Bings funktionalitet med geokodning, geolokalisering, trafik og komplekse routingsalgoritmer, der går ud over grundlæggende punkt-til-punkt-routing. Azure Maps fata kommer fra TomTom, et alternativ til Bing Maps brug af Here.

Prissætningen på Azure Maps starter med den indledende S0-gratis tier, der tilbyder 250.000 grundlæggende kortlægning og trafiktransaktioner om måneden med yderligere 5.000 tidszone-forespørgsler og 25.000 forespørgsler på tværs af alle sine andre tjenester, begrænset til færre end 50 forespørgsler pr. Sekund. Når du er gået ud over det gratis niveau, koster tjenester med lavt volumen $ 0,50 pr. 1.000 transaktioner (med forhåndsvisning af geolokalisering koster $ 0,25 pr. 1.000 transaktioner). Hvis du vil have mere end 50 forespørgsler pr. Sekund, bliver tingene dyrere, idet S1-tjenesten tilføjer routingfunktioner til virksomheder og satellitbilleder til $ 5 pr. 1.000 transaktioner.

Det er bedst at begynde at bruge tjenesten på S0-fri niveau og drage fordel af lavere omkostninger, hvis du overskrider den gratis månedlige kvote. S1-tjenesten med større volumen er egentlig kun økonomisk for store virksomheder, der foretager en række geolokaliseringsforespørgsler, hvor virksomheden ser det værd at betale 10 gange mere pr. Transaktion.

Opbygning af din første Azure Maps-app

For at oprette apps med Azure Maps skal du først oprette en konto efter oprettelse af en Maps-ressource i din Azure-portal. Din konto skal knyttes til et Azure-abonnement, og når den er tildelt, kan den linkes til en Azure-ressourcegruppe, der er klar til at tilføje kode og andre ressourcer. Dette tilføjer godkendelsesnøgler til din konto, som du skal bruge i din applikation.

Selvom du kan bruge tjenesten via REST API'er, er det nemmere at bruge Azure Maps Web SDK (i øjeblikket er der ikke nogen SDK'er til UWP eller iOS). Den nemmeste måde at tilføje den til dine webapps på er ved at indlæse SDK JavaScript fra Microsofts indholdsleveringsnetværk som en del af din sidehoved. Indfødte apps, der bruger SDK i en webkontrol, downloader det via NPM og kører det på en lokal Node.js-forekomst. Hvis du gør det, skal du medtage en henvisning til de relevante typografiark.

Når SDK er indlæst, kan du vise et kort ved at oprette en div til vært for kortkontrollen. JavaScript indlæser kortkontrol i div, vælger koordinater til at centrere det og indstiller et zoomniveau. Kort kan let tilpasses, idet SDK tilbyder et udvalg af stilarter samt værktøjer til at navigere rundt på et kort.

Brug af Azure Maps med data

Kort handler om mere end at vise placeringer. Moderne kortlægningsværktøjer skal vise enhver type geokodede data, der forbinder information med den virkelige verden. Azure Maps SDK giver værktøjer til at tilføje dine egne symboler til et kort samt tilføje forskellige former og varmekort. Alt hvad du skal gøre er at binde din datakilde til kortstyringen, vælge visualisering, og SDK gør resten.

Azure Maps flyttede for nylig mange af sine tjenester til produktionsstatus samt lancering af nye terrænbaserede kortlægningsfliser. Sammen med disse tjenester har dets SDK'er til Android og internettet tilføjet integration med Azure Active Directory, så kun autoriserede brugere får adgang til eventuelle kortlægningstjenester, du bygger, hvilket reducerer risikoen for fortrolig placeringsdata.

Native SDK'er er et vigtigt skridt fremad for Azure Maps. Mens du kan bruge web-SDK i en app-webvisning, kører din kortkode ved fjernelse fra resten af ​​din oprindelige app. Det bremser tingene og tilføjer et kompleksitetslag, når du skifter fra Android Java eller Kotlin til JavaScript, der kører i din browserkontrol. Den nye Android SDK til Azure Maps inkluderer en kortgengivelsesoverflade samt integration med routingtjenester i skyen og trafikalarmer.

Nye kortlægningstjenester til nye brugssager

Microsoft tilføjer regelmæssigt nye funktioner til Azure Maps og leverer tjenester, der supplerer andre Azure-funktioner. Hvis du eksperimenterer med Azures dronetjenester, bruger du Azure Maps til at flyve områder til geofence eller bruger Event Grid til at udløse specifikke handlinger på bestemte kortplaceringer. Azure Maps's geofencing-funktioner går ud over almindelige scenarier med muligheder som at tilbyde muligheden for at oprette buffere omkring objekter, beskytte strømledninger eller tilføje grænser til følsomme websteder.

En anden nyttig Azire Maps-funktion er en nærmeste punktforespørgsel. Dette lokaliserer brugeren og returnerer derefter et sæt resultater, der angiver, hvor det nærmeste af et sæt punkter er. Disse punkter kan være hvad som helst: en geolokaliseret database med IoT-enheder eller kendte fysiske ressourcer eller resultaterne af en forespørgsel mod en placeringstjeneste. Hvis du bygger en app til f.eks. En kæde af kaffebutikker, vil dette være den forespørgsel, du vil bruge til at henvise brugere til den nærmeste butik sammen med en liste over andre nærliggende butikker.

Du kan fremskynde denne type forespørgsel ved hjælp af Azure Maps datatjeneste. I stedet for at holde data og kortlægning adskilt med flere forespørgsler på tværs af tjenester for at håndtere en placeringsforespørgsel kan du uploade op til 50 MB af dine egne geotagede data til din Azure Maps-konto. Azure Maps bruger derefter disse data til geospatiale forespørgsler og tjenester, styring af geofences, tilføjelse af brugerdefinerede billeder til kort eller tilbageholdelse af websteder eller enheder.

Hvis du ser på at tilføje kortlægning til dine apps, er Azure Maps bestemt et kig værd. Dens kontroller er muligvis ikke så modne som Bing Maps, og den understøtter ikke så mange platforme, men den har alle de funktioner, du har brug for. Dens prisfastsættelse er også enklere, hvilket meget vel kan gøre det nemmere at vælge Azure over Bing som din kortlægningsudbyder. Alligevel er det endnu ikke tid til at migrere eksisterende tjenester fra Bing Maps til Azure Maps, med Azures tjenester mere fokuseret på nye virksomhedsløsninger og på at arbejde med IoT.