Programmering

Skyen er fuld af zombier, men det er OK

Microsoft vil have dig til at tro, at Amazon Web Services er "en bro til ingensteds", men intet kunne være længere væk fra sandheden. Faktisk, som Gartner siger, "Nye ting [arbejdsbelastninger] har tendens til at gå til den offentlige sky ... og nye ting vokser simpelthen hurtigere" end de traditionelle arbejdsbelastninger, der i øjeblikket fodrer datacentret.

Det meste af de "nye ting" er på vej mod AWS, selvom Microsoft Azure er et stadig mere troværdigt spil.

Faktisk afspejler begge den virkelighed, at fremtiden tilhører den offentlige sky. Dette er til dels et spørgsmål om pris, som Actuates Bernard Golden hævder, men det handler mest om fleksibilitet og bekvemmelighed. Mens bekvemmeligheden kan føre til masser af affald i form af ubrugte virtuelle computere, er det et nødvendigt onde på vejen til at opbygge fremtiden.

Offentlig sky: Stor og bliver større

Antallet, hvor analytikere nu knytter værdien af ​​Amazon Web Services, har nået hele 50 milliarder dollars. Det er en forbløffende figur, og den understøttes af et skøn, at AWS vil generere 20 milliarder dollars i årlig omsætning inden 2020, op fra omkring 5 milliarder dollars i 2014.

Vi har haft tvivl om had om sådanne prognoser før, og de har taget forkert - hver eneste gang.

Der er klart et industrielt, tektonisk skift mod omfanget og bekvemmeligheden ved offentlig cloud computing, som Gartner-analytiker Thomas Bittmans forskning viser.

Gartner

Hvad der fremgår af disse diagrammer er, at antallet af aktive virtuelle computere samlet set er tredoblet, ligesom antallet af private cloud-virtuelle maskiner - ikke dårligt.

Men meget mere imponerende er grunden til, at virtuelle computere kører i den offentlige sky. Som Bittman fremhæver, "Antallet af aktive virtuelle computere i den offentlige sky er steget med en faktor på tyve. Offentlig sky IaaS tegner sig nu for omkring 20 procent af alle virtuelle computere - og der er nu ca. seks gange flere aktive virtuelle computere i den offentlige sky end i private skyer på stedet. "

Med andre ord vokser den private sky med et rimeligt klip, men den offentlige sky vokser i et voldsomt tempo.

Et falsk nummer?

Selvfølgelig er en betydelig del af den offentlige skyvækst damp. Som Bittman bemærker, "Styring og styring af livscyklus for virtuelle computere i den offentlige sky er ikke nær så streng som styring og styring i lokale private skyer", hvilket fører til, at 30 til 50 procent af de offentlige virtuelle computere i skyen er "zombier" eller virtuelle computere, der betales for, men ikke brugt.

Det tal kan være generøst. I mine egne samtaler med en række store og små virksomheder har jeg set VM-affald så højt som 80 procent.

Ikke at dette vil være en stor overraskelse for datacenterproffs. Ifølge McKinsey estimater ligger datacentrets udnyttelse på kedelige 6 procent. Mens Gartner giver håb - estimerer udnyttelsen til 12 procent - taler dette stadig om forfærdelige ineffektiviteter i hardwarebrug.

Med andre ord er der altid en hel del affald i IT, hvad enten det kører i offentlige eller private skyer eller i traditionelle datacentre. Ja, der er værktøjer som Cloudyn til at hjælpe med at spore den faktiske skybrug. Selv AWS, der teoretisk set mister indtægter, hvis kunder slukker for 30 til 50 procent af ubrugt kapacitet, har sin CloudWatch-overvågningstjeneste, der hjælper sine kunder med at undgå spild. Men det er ikke rigtig pointen.

Opfinde fremtiden

Virkeligheden er, at den offentlige sky er eksploderet i popularitet, fordi den hjælper virksomheder med at omdanne deres forretning. Netop den bekvemmelighed, der gør det så let for udviklere at udvide nye serverforekomster, fører til sandsynligheden for at glemme, at de kører, når det næste projekt kommer.

Dette er en styrke, ikke en svaghed, i den offentlige sky. Som Matt Wood, AWS-chef for datalogi, fortalte mig i et interview for nylig:

Dem, der går ud og køber dyr infrastruktur, finder ud af, at problemomfanget og domænet skifter virkelig hurtigt. Da de kommer rundt for at besvare det originale spørgsmål, er virksomheden gået videre. Du har brug for et miljø, der er fleksibelt og giver dig mulighed for hurtigt at reagere på ændrede big data-krav. Dit ressourcemiks udvikler sig konstant; hvis du køber infrastruktur, er det næsten straks irrelevant for din virksomhed, fordi det er frossent i tide. Det løser et problem, som du måske ikke har eller er interesseret i mere.

Sikker på, det ville være mere omkostningseffektivt at lukke ubrugte virtuelle computere. Men i travlt med at opfinde fremtiden, kan det være dyrt at gøre det galt. Tilbage til Bittman, der karakteriserer offentlige vs. private cloud-arbejdsbelastninger som følger:

Offentlige sky-VM'er er meget mere tilbøjelige til at blive brugt til vandret skalerbare, skyvenlige, kortsigtede forekomster, mens privat sky har tendens til at have meget mere vertikalt skalerbare, traditionelle, langsigtede forekomster. Der er bestemt eksempler på nye skyvenlige forekomster i private skyer, og eksempler på traditionelle arbejdsbelastninger migreret til offentlig sky IaaS, men det er ikke normen. Nye ting har tendens til at gå til den offentlige sky, mens det at gøre gamle ting på nye måder har tendens til at gå til private skyer.

Vær opmærksom på den sidste linje, fordi det er den klareste indikation på, hvorfor enhver virksomhed skal investere kraftigt i den offentlige sky, og hvorfor privat sky føles for mig som et kortvarigt stopgap. Ja, der kan være arbejdsbelastninger, der i dag føles upassende for den offentlige sky. Men de holder ikke.

Copyright verticalshadows.com 2021