Programmering

Oracle udvider udvidet support til Java 8

Java 8 blev udgivet for seks år siden denne måned og er blevet efterfulgt af flere andre Java-versioner. Ikke desto mindre er Java 8 - aka Java Development Kit (JDK) 8 - sandsynligvis den mest anvendte version af Java i dag, en Oracle-embedsmand, der blev anerkendt den 12. marts.

Mens det antages, at 30 procent til 40 procent af Java-brugere nu bruger Java 11 eller senere i produktion, kører endnu flere brugere sandsynligvis Java 8, sagde Georges Saab, vicepræsident for softwareudvikling i Java-platformgruppen hos Oracle.

Af den grund gik Oracle for nylig med til at tilbyde gebyrbaseret udvidet support til Java 8 med yderligere vedligeholdelse og opgraderinger indtil december 2030. Support på udvidet niveau til Java 8 skulle slutte i 2025, men kunderne søgte en udvidelse.

Saab citerede anekdotisk bevis i sin vurdering af Java 8s fortsatte fremtrædende plads. Med støtte fra Saabs vurdering rapporterer Snyk JVM Ecosystem 2020-rapporten, der blev offentliggjort i sidste måned, at 64 procent af de adspurgte Java-brugere bruger Java SE (Standard Edition) 8 til deres hovedapplikation i produktion, mens 3 procent rapporterede at bruge en endnu tidligere version. En fjerdedel brugte Java 11. Rapporten var baseret på 2.000 svar fra en undersøgelse taget i sidste halvdel af 2019.

JDK 8 og JDK 11 er udpeget som langtidsstøtte (LTS) -udgivelser, som Oracle støtter med flere års support, mens JDK 9, JDK 10, JDK 12 og den kommende JDK 14-udgivelse er funktionsudgivelser, der understøttes til seks måneder. JDK 11 skal modtage udvidet support indtil mindst september 2026 med en mulig forlængelse til denne dato.

Oracle's JDK-udgivelser er nu på en seks måneders frigivelseskadens. JDK 14, der indeholder funktioner som switch-udtryk og en API til fremmedhukommelsesadgang, forventes at ankomme 17. marts. JDK 17, der forventes i september 2021, ville være den næste LTS-udgivelse. Oracle tilbyder abonnementer til support.