Programmering

Firefox tilføjer en WebSocket-inspektør

Firefox 71 inkluderer en indbygget WebSocket Inspector, et værktøj til at inspicere WebSocket-forbindelser. Værktøjet er allerede tilgængeligt i Firefox Developer Edition 70, en eksperimentel version af browseren.

WebSocket Inspector findes i panelet Netværksgrænseflade i Developer Edition-netværkspanelet og giver brugerne mulighed for at se faktiske data overført i WebSocket-rammer. WebSocket Inspector udnytter Socket.IO begivenhedsbaseret kommunikationsmotor og SockJS WebSocket emuleringsklient.

Nyttelast baseret på disse protokoller eller almindelig JSON kan parses og vises i et udvideligt træ til inspektion. Rå data sendt over ledningen kan også ses. En pause / genoptag-knap i Netværkspanelet giver dig mulighed for at stoppe med at opfange WebSocket-trafik, så du kun kan fange de interesserammer. Planer kræver udvidelse af værktøjet til også at understøtte SignalR-biblioteket. Andre mål for værktøjet inkluderer tilføjelse af support til følgende:

  • En binær nyttelastfremviser.
  • Eksport af WebSocket-rammer.
  • Angivelse af lukkede forbindelser.

WebSocket API bruges til at skabe vedvarende forbindelser mellem webklienter og servere. Det bruges primært i applikationer, der har brug for kommunikation i realtid.

Hvor downloades Firefox Developer Edition

Du kan downloade Firefox Developer Edition fra mozilla.org. Feedback på Firefox WebSocket Inspector er velkommen.