Programmering

SAS automatiserer datamodellering til hurtig analyse

SAS ønsker at overbelaste din forretningsanalyse gennem ny software, der automatisk bygger flere datamodeller og vælger dem, der bedst forudsiger fremtidige begivenheder.

"Hvis du tager for lang tid på at komme med en model, mister du meget værdi," sagde Sascha Schubert, SAS teknologimarkedsdirektør, der talte om nutidens konkurrencemæssige miljø. "Du vil være effektiv i din analyse."

Med en kundebase på over 75.000 organisationer har SAS længe været kendt for sin avancerede statistiske analysesoftware. Med dette nye tilbud, kaldet SAS Factory Miner, forsøger virksomheden at gå et skridt videre for at hjælpe sine kunder ved at generere modeller til deres data.

Traditionelt konstruerer forretningsanalytikere datamodeller manuelt, vælger fra en datatabel eller flere tabeller, variablerne, der skal undersøges nøje, og forsøger at forstå, hvordan de arbejder sammen for at producere et ønsket resultat.

Med så mange data i dag kan det imidlertid være svært at finde ud af de specifikke faktorer, der er nøgleindikatorer. Var salget sidste weekend godt på grund af nogle rabatpriser, eller fordi folk havde mere tid til at shoppe i weekenden eller en anden skjult faktor?

Som navnet antyder, automatiserer SAS Factory Miner denne proces med at opbygge og teste modeller, hvilket kan føre til bedre modeller, der genereres hurtigere end hvad der kunne være gjort i hånden. Det kan også hjælpe med at lindre behovet for en organisation til at ansætte flere dataforskere, der er meget efterspurgte.

SAS Factory Miner kan bruge en hvilken som helst datakilde, så længe selve dataene kan formateres til en tabel. Softwaren, der køres fra en server og tilgås med en browser, tilbyder en grafisk peg-og-klik-grænseflade. Den leveres med et sæt tilpasselige skabeloner til oprettelse af baseline-modeller. Analytikere kan finjustere eller revidere nogen af ​​de computergenererede modeller.

For at hjælpe med at vælge de bedste modeller bruger softwaren et antal maskinlæringsalgoritmer, der gennem gentagen test af modellerne kan genkende mønstre for at foregribe fremtidig ydeevne. En ikke navngivet kunde brugte en tidlig version af softwaren til at opbygge 35.000 forskellige modeller for at finde den bedste tilgang til en marketingkampagne.

Denne tilgang hjælper også med at muliggøre det, Schubert kaldte stratificeret modellering, hvor store datasæt, såsom salg, kan opdeles i mindre segmenter. Stratificeret modellering kan tilbyde mere nøjagtige resultater, selvom brugen af ​​den har været begrænset af den tid, det tager at bygge modellerne, sagde Schubert.

En finansiel institution kunne opbygge forskellige modeller til forskellige sæt potentielle brugere baseret på forbrugsevne, købsadfærd eller andre faktorer. Disse modeller kunne derefter bruges til at generere mere tiltalende kreditkorttilbud.

Teknologien kan bruges på flere måder af erhvervslivet, især inden for markedsføring, sagde Schubert. Det kan være nøglen til at reducere kundekurven, forudsige fremtidig efterspørgsel, personalisere tilbud og styre risiko.

For eksempel kunne en producent bruge softwaren til at oprette mere nøjagtige forudsigelser for, hvornår udstyret fejler. Et firma i et stærkt konkurrencepræget felt kunne bygge modeller til hver af sine konkurrenter og derefter køre dem i fællesskab for at få et fuldt overblik over branchen.

SAS Factory Miner vil generelt være tilgængelig omkring midten af ​​juli. Virksomheden leverede ikke prisfastsættelse, idet prisen bemærkede varierer efter installationens størrelse og det arbejde, den vil udføre.