Programmering

Anmeldelse: 6 gratis e-mail-servere til mindre virksomheder

Selvom socialt netværk fortsætter med at vinde popularitet, forbliver e-mail den ubestridte arbejdshest i messaging, hvilket overskygger alle andre former for elektronisk kommunikation. E-mailadministration kan være en kostbar funktion, især for små til mellemstore organisationer, og mange administratorer leder efter alternativer til kommercielle produkter i virksomhedsstørrelse (og priser).

Til denne anmeldelse testede vi seks gratis eller open source e-mail-serverprodukter: Apache James, Citadel, hMailServer, SmarterMail, Zarafa og Axigen. De fleste har kommercielle muligheder, men vi begrænsede specifikt vores test til de gratis eller community-udgaver. Nogle, som Zarafa og Axigen, kan også skalere til at håndtere store mængder brugere, mens SmarterMail og Citadel er mere velegnede til små til mellemstore organisationer.

De seks produkter, vi valgte, falder i tre kategorier: Kun Linux, kun platform og Windows. Vores Linux-eneste kandidater er Citadel, et open source-produkt med rødder tilbage til begyndelsen af ​​1980'erne og Zarafa, et europæisk produkt med flere funktioner til understøttelse af mobil mail.

Tværplatformsprodukter er attraktive af den åbenlyse grund, at de kan køre på både Linux- og Windows-platforme. I denne kategori testede vi open source og Java-baseret Apache James, en del af det velkendte Apache Foundation, og Axigen, en kommerciel mailserver, der tilbyder en gratis version til op til 100 brugere og kører på både 32- og 64- bit Windows såvel som de fleste Linux-systemer.

På billeder: 6 gratis e-mail-servere til små virksomheder

Cisco Ironport leverer stærk e-mail-beskyttelse

På Windows-siden testede vi hMailServer, som har eksisteret siden 2002 og er tilgængelig under open source GPL-licensen, og SmarterMail, som tilbyder en gratis fuld version af sit serverprodukt begrænset til 10 brugere på et domæne.

Hånd-down-vinderen var hMailServer. Lille og diskret hMail-server er et af de produkter, der simpelthen fungerer som annonceret første gang og hver gang, måske uden nogle af de nyeste klokker og fløjter som ActiveSync og mobilpost. Men hMails kernemailserverfunktioner er solide, og dette produkt får høje karakterer for alle de benchmarks, der betyder noget: nem installation, nem konfiguration, lille, fleksibel kodebase, pålidelighed og fejltolerance og sidst men ikke mindst, ingen begrænsning på antal domæner eller brugere.

Af andenpladsen er vi nødt til at give kanten til Citadel. Denne kompakte, Linux-baserede mailserver var ikke kun let at installere sammenlignet med de fleste Linux-kandidater, men den har også lang funktionalitet, fuld open source og tilgængelig i en størrelse, der passer til alle. Hvis du er en lille til mellemstor Linux-butik, er dette et fremragende valg. Den nuværende brugergrænseflade er noget dateret, men dette skal rettes i den næste udgivelse, som vi forhåndsviste.

Denne historie, "Review: 6 gratis e-mail-servere til mindre virksomheder" blev oprindeligt udgivet af Network World.