Programmering

Opdatering af Visual Studio-patch KB 3001652 forårsager udbredte fryseproblemer

Jeg ser rapporter overalt på nettet, at den netop udgivne KB 3001652, Visual Studio 2010 Tools til Office Runtime kumulative opdatering, forårsager alle mulige problemer. Fra dette øjeblik tilbydes programrettelsen stadig via Windows Update og virksomhedens WSUS-servere.

Rapporter varierer lidt og siger primært, at programrettelsen kører for evigt. En rapport på Patchmanagement-postlisten fra Howard Goldberg går i detaljer:

Folk ... Jeg leder efter nogle vejledninger (og ingen kommentarer om at have burde have ventet på at køre Windows Update indtil senere på ugen):

Et Windows 7 x64-system, To Windows 8.1-systemer. Når du installerer KB3001652 (opdatering til Microsoft Visual Studio 2010 Tools til Office Runtime), er følgende adfærd på alle fire systemer ...

Plasteret ser ud til at installeres, men går derefter i stå. Ingen harddiskaktivitet, intet. Det har været tæt på 45 minutter nu. På et Windows 8.1-system klikkede jeg på "Stop installation", men det tillod mig ikke at bakke ud. (Knappen blev grå, som om der var blevet trykket på den, men WU var stadig "standset.") Jeg genstartede systemet, og det sidder nu fast på "Installation af opdatering 1 af 11 ..." ved opstart.

Det andet Windows 8.1-system, jeg klikkede på "Stop installation" og genstartede ikke (endnu). Synes gået i stå.

På Win 7-systemet ... jeg venter / håber stadig, men WU sidder fast ved installation af opdatering 10 af 36.

Darael on Overclockers UK har et lignende problem:

Dette kan være en tragisk tilfældighed, men på en 64-bit desktop og og 32-bit bærbar computer begge med Windows 8.1 installeret tager Windows Update KB3001652 meget lang tid at installere. Når jeg siger længe, ​​mener jeg, at Windows Update startede for ca. 30 minutter siden og har været fast på denne ene opdatering. Ingen aktivitet eller proces viser høj CPU- eller diskbrug i task manager. Det ser ud til at hænge på denne ene opdatering.

Arachnaut på Windows Eightforums giver et andet symptom:

Endeligt resultat: Installation mislykkedes med fejlkode: (0x80070659), "Denne installation er forbudt af systempolitikken. Kontakt din systemadministrator." (Forløbet tid: 0 00:00:16).

Poster Whisper2 på Anandtech tilbyder en løsning:

Jeg forsøgte at annullere efter et stykke tid, men intet svar. Jeg forsøgte at genstarte Windows, men det svarede, at jeg måtte vente, indtil opdateringerne var afsluttet. Efter cirka en halv time trykkede jeg på reset-knappen. Jeg vendte tilbage til Windows Update, og det afsluttede opdateringerne uden hændelse.

Denne løsning ser ikke ud til at fungere i alle tilfælde. Plakat DeaconFrost på Eightforums siger:

Jeg havde også et problem med den opdatering i dag på en Surface Pro 3. Downloaden hang i en time, så efter at have annulleret og genstartet systemet, hang den, da jeg forsøgte at installere opdateringen ved opstart.

Hvis du ser hænge på KB 3001652, ville det være en meget god idé at trække stikket på din maskine, genstarte og skjule programrettelsen. Microsoft skal rette det før eller senere.

Endnu mere mystificerende: KB 3001652 blev frigivet i oktober sidste år. Der er ingen indikation på, hvorfor det kommer ned i Windows Update-renden i denne måned. Faktisk nævner masterlisten over WU / WSUS-patches i år ikke engang KB 3001652. Ser vi en frafaldet patch?