Programmering

7 advarselsskilte, som en medarbejder er blevet skurk

For al vægt på værktøjer og gizmos handler IT stadig meget om de mennesker, der udvikler og bruger nævnte værktøjer og gizmos. Samarbejde, gensidig respekt, lidenskab for arbejdet - alt dette og mere er afgørende for et gavnligt resultat, uanset om din it-gruppe er forsendelseskode, swatting bugs, arbejde med forretningsbrugere eller sikre virksomhedssystemer.

Men efterhånden som teknologien bliver mere kraftfuld, og computersystemer bliver mere og mere fyldt med følsomme data, finder en side af folksiden af ​​IT sig under øget kontrol: Tillid.

I løbet af de sidste tre årtier har jeg foretaget vidunderlige ansættelser, folk som min tarm fortalte mig var de rigtige kandidater til jobbet, og derefter fortsatte de med at bevise sig ud over mine vildeste forventninger. Men af ​​og til har jeg savnet tidlige advarselsskilte, som en ellers stor kandidat eller talentfuld, hårdtarbejdende medarbejder manglede, lad os kalde det, et stærkt moralsk kompas.

Når en person, du beundrede, stolede på og investerede dig i ender med at være underslæb fra virksomheden, ulovligt få adgang til private e-mails eller bruge kundekreditkortdata til at købe computerudstyr til deres hjem, vil din forkert placerede tillid til den person hjemsøge dig.

Sandheden er, at du ikke altid kan fortælle, hvem der har potentialet til at være slyngel. Men i løbet af min karriere har jeg fundet et par røde flag at passe på. Ingen er sikker, og det er altid godt at give folk fordelen ved tvivlen. Overvej følgende for at være mindre en lakmusprøve end et sæt hårdt optjente lektioner i at håndtere medarbejdere, der er blevet skurk.

Rødt flag nr. 1: Uventet mislykkes baggrundskontrol

En af de bedste ansættelser, jeg har lavet i løbet af de sidste tre årtier, var en kvinde, der fortalte mig, at hun lavede en frygtelig fejl, da hun var teenager. Hun havde været en del af en gruppe medarbejdere i en amerikansk føderal flådebasekommissær, der var blevet fanget og hævdede kunderestitutioner, der ikke var reelle. Hun blev retsforfulgt i føderal domstol, og i modsætning til den fælles kastelinje endte denne svigagtige handling på hendes permanente rekord.

Under mit interview med hende var hun meget ærlig om hændelsen og syntes meget bedragerisk. Hun forsikrede mig om, at det ikke ville ske igen. Baggrundskontrollen afslørede, at det var det eneste problem, hun nogensinde havde fået - ikke engang en hurtig billet til hendes navn.

Jeg hyrede hende, og hun forbliver en top performer 10 år senere. Hun er manager nu. Hendes medarbejdere elsker hende, og hun har aldrig svigtet os. Måske ikke overraskende, hun var også en af ​​mine bedste kolleger, når det kom til at spotte useriøse medarbejdere. Dette er en uvurderlig færdighed. Det er også vidnesbyrd om, at ingen virksomhed eller arbejdsgiver automatisk bør rabat på at ansætte en person, der er i stand til at demonstrere, at de har efterladt forudgående dårlige beslutninger.

Modsæt det med de få andre jobkandidater, der ikke fortalte mig om deres strafferegistre og i stedet ventede på den krævede baggrundskontrol for at afsløre deres ulovlige historie. Denne løgn ved undladelse er blevet en deal-breaker for mig. Normalt på det tidspunkt, hvor baggrundskontrollen kommer ind, har jeg allerede ansat personen, og de vil være begyndt at arbejde i en foreløbig rolle. Det er ret et chok at finde ud af, at en, du har lagt tid og har tillid til, ikke har været på forhånd med dig. Ja, mange mennesker tøver med at afsløre tidligere kriminelle overtrædelser, men tillid er enten vundet eller tabt lige i starten.

Dette var en hårdlært lektion. Den ene medarbejder, jeg fortsatte med, efter at de begik denne overtrædelse, endte med at stjæle tusinder af dollars i computerudstyr fra virksomheden. Jeg fandt ud af det, da han bad mig komme forbi hans hus for at diagnosticere mulig malware på sin hjemmecomputer. Da jeg kom ind i hans bolig, så jeg, at han havde et computerstativ med flere tusinde dollars, computere og netværksudstyr, der var identisk med det, vi havde på arbejde. Da han indså, at jeg genkendte udstyret, var hans udtryk tydeligt. Det havde været en fejltagelse at invitere mig til hans hus, i det mindste uden først at skjule det stjålne udstyr.

Han forsøgte at overbevise mig om, at det var afskrevet udstyr, at regnskab allerede havde afskrevet, og at han havde mundtlig tilladelse fra den tidligere chef til at tage udstyret hjem til "træningsformål". Et hurtigt telefonopkald og en kontrol af de synlige virksomheds serienumre bekræftede, at dette var aktivt udstyr. Heldigvis er de fleste kriminelle ikke ligefrem hjerner.

Rødt flag nr. 2: Siger, at tidligere arbejdsgivere ikke stolede på dem

Et ordsprog har båret mig godt i livet: "Hvis du altid er offeret, er du sandsynligvis problemet." Mange medarbejdere, hvis ikke de fleste, har haft dårlige erfaringer med en eller nogle få tidligere arbejdsgivere. Ofte er det derfor, de gik. Men hvis en medarbejder klager over alle sine tidligere arbejdsgivere, er du garanteret med på listen over den mindste provokation.

Her er de røde flag klager over, at tidligere arbejdsgivere ikke har tillid til dem - især hvis de derefter fortæller historier, hvor sund fornuft tager bagsædet eller er helt fraværende. Jeg husker en medarbejder, der klagede over, at hans gamle arbejdsgiver ikke kunne lide, at han kiggede på udøvende lønfiler. Jeg foretog en lille overvågning og fandt ud af, at han havde adgang til alle mulige data, som han ikke havde en god grund til. Jeg er sikker på, at jeg blev føjet til hans liste.

Rødt flag nr. 3: Kender oplysninger, de ikke burde

En medarbejder, der altid synes at vide, hvad der foregår, før det generelt meddeles, skal sandsynligvis ses med mistanke. Dette kan være vanskeligt at vurdere i starten, men her er mønstergenkendelse din ven.

Jeg havde en medarbejder, der altid var vidende. Det var endda blevet en vittighed rundt på kontoret - denne medarbejder syntes altid at have fingeren på pulsen af ​​hvad der kom. Han vidste, hvornår reorgs skulle ske, hvornår en stor blev ansat eller fyret, selv de mindste detaljer.

Én gang sad jeg i bestyrelsen for et medarbejderevalueringsudvalg for at vælge månedens medarbejder. Denne medarbejder var blandt de nyligt indsendte nomineringer, og efter en hurtig afstemning blev han valgt månedens medarbejder i næste måned. Mødet blev afbrudt lige efter afstemningen, og fordi udvalget var opmærksom på, hvor hurtigt han fandt ud af nyheder, gjorde vi et punkt for straks at gå over hallen til det sted, hvor han arbejdede, annoncere sin pris og lykønske ham. Endelig ville vi være i stand til at overraske ham.

Da jeg gik for at ryste hans hånd, sendte han mig en note i håndtrykket og smilede. Der stod: "EOM-jeg ved, tillykke med mig selv!" Husk, dette var før mobiltelefoner, og jeg var i rummet med alle vælgerne, og ingen gik tidligt. Alle kritiserede det som endnu en historie, der bakkede op hans uhyggelige evne til at fornemme fremtiden.

Det viser sig, at hans uhyggelige evne var i fjernovervågning af pc-mikrofoner og endda skjulte videokameraer. Han blev til sidst fanget med at tage video af mennesker i badeværelserne - en alvorlig forbrydelse.