Programmering

Microsoft Visual Studio forbedrer understøttelsen af ​​C-sprog

Microsofts Visual Studio IDE har tilføjet understøttelse af C11- og C17 C-sprogstandarderne og udvider dermed IDE's tidligere begrænsede understøttelse af C. C11 og C17 bliver understøttede sprogversioner startende med Visual Studio 2019 16.8 Preview 3, der blev udgivet 14. september.

I årevis har Visual Studio begrænset C-understøttelse til det, der kræves til C ++ - sproget, som blev bygget som en udvidelse af C. Nu er der tilføjet en konform, tokenbaseret forbehandling til compileren. To kompilatorkontakter, / std: c11og / std: c17, blev tilføjet for at give overensstemmelse med de nyeste ISO C-standarder.

C11 og C17 funktionaliteter understøttes som f.eks _Pragma, begrænseog Statisk_assert. IntelliSense kan arbejde med disse funktioner ved hjælp af en .c filtypenavn til kildefiler eller / TC compiler switch for at aktivere syntaksfremhævning for C-kode. IntelliSense-fremhævning er dog i øjeblikket kun tilgængelig for nøgleord, ikke makroer introduceret af standardoverskrifter. En fremtidig udgivelse løser dette.

Med inkluderingen af ​​den tokenbaserede konforme preprocessor indebærer de to nye C-compiler-switches / Zc: preprocessor. Udviklere, der ønsker at bruge den traditionelle karakterbaserede præprocessor sammen med C11 eller C17, skal passere i / Zc: forprocessor- kompilatorafbryder.

Microsoft beskrev C17 som en bug fix-frigivelse af ISO C. De eneste forskelle mellem C11- og C17-versionerne er _STDC_version makro i C17. Mens Visual Studio ikke understøtter C11-valgfri funktioner, planlægger Microsoft at tilføje de mest effektive valgfrie funktioner i fremtidige udgivelser. Atomic og threading support er på produktets køreplan.

For at bruge C11 og C17 i programmer skal udviklere have de nyeste Insider Preview Windows SDK-opdateringer for at arbejde med den tilsvarende forprocessor og den nye Universal C-kørselstid. Udviklere kan oprette en gratis Microsoft-konto (//signup.live.com) og derefter vælge Insider-programmet. Microsoft har sendt et sæt instruktioner til at komme i gang med C11 og C17.

Visual Studio 2019 16.8 Preview 3 tilbyder også forbedret support til C ++ 20 på tværs af compileren, standardbiblioteket og IDE. Moduler, koncepter, coroutines og nogle intervaller kan bruges i det samme projekt.